Super Lig'in 32. haftasında Fenerbahce evinde Galatasaray'ı ağırlayacak. İki takımın da mutlak galibiyet istediği karşılaşma oncesi Altay Bayındır ve Marcao da acıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertlilerin tecrubeli kalecisi Altay, Nesine TV'ye yaptığı acıklamada, "Zor bir surecti. Bir kalecinin yaşayabileceği en kotu sakatlığı yaşadım belki de. Ameliyat olunca kendime iyi baktım. Cok calıştım. Mucadelesini verince, vucut da reaksiyonu veriyor ve sağlıklı bir şekilde dondum." diyerek sakatlık donemine vurgu yaptı.
Pazar gunu oynanacak derbiyle ilgiliyse 23 yaşındaki kaleci, "Gerekli hazırlıkları yaptık. Bundan sonrasında da hazırlıklarımızı surdureceğiz. Cok calıştık. Analizlerimizi yaptık. Keyif dolu bir mac olacak. Derbinin havası her zaman farklıdır. Bunun bilincindeyiz. Sahada elimizden geleni yapacağız." acıklamasında bulundu. "Acıkcası idolum yok." diyen Bayındır, "Kucukken Van der Sar'ı seviyordum. Olgun bir duruşu vardı sahada. Sevdiğim bir kaleciydi. Başarılı olduğunu da duşunuyorum. Olumlu olumsuz durumların değerlendirmesini yapabilmek icin başka kalecileri izliyorum ama kendime odaklanmış durumdayım." diye konuştu.
Galatasaray'ın sevilen stoperi Marcao da derbi oncesinde acıklamalar yaptı. Bu macların artık bir klasik olduğunu vurgulayan Sambacı, "Bizim icin cok onemli bir mac. Oradaki son maclarda iyi oynadık. Bu hafta da bunu devam ettirmek istiyoruz. İyi hazırlandık, yine iyi bir sonucla oradan cıkacağız" dedi. Galatasaray taraftarına da mesaj yollayan Marcao, "Biliyoruz yanımızda olamayacaklar bu macta ama bize guclu enerjilerini gondermelerini istiyoruz. O enerjiler sayesinde kazanmaya calışacağız. Zor bir mac. Hem mental hem de oyun olarak zor olacak ama biz elimizden geleni yapacağız. Elimizden gelen eforu gostereceğiz." dedi. Adının uzun suredir transfer haberleriyle anılmasını değerlendiren 25 yaşındaki futbolcu, "Tabii ki kontratımın sonuna yaklaştığımızda hem kulup hem benim icin en iyi kararı vermeye calışacağız. Ama şu an bu konuda boyle bir duşuncem yok. Tamamen Galatasaray'a odaklanmış durumdayım." dedi.