neslihan bole
canım ailem dizisinin Melihası Şebnem Bozoklu tiyatroda kılıktan kılığa giriyornasıl mı ayrıntılar haberimizde...

11 ROL BİRDEN OYNUYOR!

MECLİ SACLARI VE 80'Lİ YILLARI YANSITAN KIYAFETLERİYLE 'MELİHA' KARAKTERİNE HAYAT VEREN ŞEBNEM BOZOKLU: BU SEZON TİYATRO KILCIK'TA BİRBİRİNDEN FARKLI 8 TİPİM VAR. DİZİDEKİ 'MELİHA' 9, DOT'TAKİ İKİ KARAKTERİ DE SAYARSAK 11 OLUYOR!..

atv'nin sevilen dizisi 'Canım Ailem'deki mec saclı 'Meliha' karakteriyle tanınan Şebnem Bozoklu, şohret meraklısı olmadığını belirterek 'Oyunculuğun tadını cıkarıyorum' dedi. Elele dergisinden Neslihan Bole'ye roportaj veren Bozoklu, 'Canım Ailem'den sonra hayatında nelerin değiştiğini anlattı.

* 'Canım Ailem' dizisiyle birlikte cok fazla hayranınız oldu. Bu kadar ilgi goreceğinizi bekliyor muydunuz?
Her şey cok hızlı gelişti. Acıkcası ilk başlarda aklım 'Meliha' ile o kadar doluydu ki; sonrasını duşunmeye hic vaktim olmadı. İlk bolumlerden sonra 'Acaba insanlar sevecek mi?' diye duşunmeye başladım.

29'UMDA TANINDIM
* Memnun musunuz ilgiden? Hayatınızda cok şey değişti mi?
Şu anda kendimi cok iyi hissediyorum. Haftanın altı gunu setteyim. Diğer yandan tiyatroya devam ediyorum. Tek fark; daha cok insanın beni tanıması... Tiyatroda oynarken, kısıtlı sayıda seyirci sizden haberdar oluyor ama televizyon cok daha guclu bir arac olduğu icin, o kitlenin, birden cok buyuduğunu gozlemliyor ve buna şaşırıyorsunuz.

* Sizin icin 'Daha once nerelerdeydin Şebnem?' şeklinde yorumlar yapılıyor... Gec keşfedildiğinizi duşunuyor musunuz?
Televizyon icin yeni bir yuzum cunku bundan once yoğun olarak tiyatro yapmıştım. Televizyonda 29 yaşında tanındım. Bence, konservatuvar bittikten ve profesyonel olarak bircok tiyatroda calıştıktan sonra televizyonda tanınmak daha avantajlı... Ben bunun biraz tadını cıkarıyorum.

KABARE YAPIYORUZ
* Tiyatro calışmaları var mı?
DOT Tiyatrosu'nda 'Vur/Yağmala/Yeniden' adlı projede rol alıyorum. Gosteri, 16-17 kısa oyundan oluşan bir epik dongu. Her biri, ortalama yarım saat suren oyunlardan oluşuyor. Seyirci geldiğinde art arda iki farklı kısa oyunu birden goruyor. Bu, tiyatro sezonu boyunca her ay iki yeni oyunun promiyeri şeklinde devam ediyor. Ben şimdiye kadar iki oyunda oynadım. Biri 'Dun Meydana Gelen Bir Olayda' diğeri de 'Troyalı Kadınlar'dı. İkisi de bitti. Hemen Tiyatro Kılcık başladı. 3 yıldır oynuyorum. Orada kabare yapıyoruz. Hepsi birbirinden cok farklı usluplar.

* Bu kac rol demek oluyor?
Tiyatro Kılcık'ta birbirinden farklı 6 tip oynuyorum. Hatta 8... 'Meliha' ile 9, DOT'la birlikte 10-11...

* Bu sizi zorluyor mu?
Hayır, buna bayılıyorum.

* Hangisi ağır basıyor? Tiyatro mu, televizyon mu?
Oyunculuk yapmayı cok seviyorum. Ve tiyatroda da, televizyonda da, sinemada da en iyisini yapmaya calışıyorum. Hepsini de cok severek yapıyorum.

FİLM PROJELERİ VAR
* Sinema filminde rol almayı duşunuyor musunuz?
İyi bir sinema izleyicisiyim. Sinemaya gitmek, eski filmlerin DVD'lerini bulup evde film seansları duzenlemek, hep hayatımda olan şeyler. Bugune kadar hic sinema filmi yapmadım ama bu yazdan itibaren sanırım olacak.

* Somut bir sinema filmi projesi var mı?
Uzerinde duşunulen birkac film projesi var.

* Şimdikilerden farklı roller mi peki?
Umarım oyledir.

* Verdiğiniz roportajlarda hic şohret kaygınız yok gibi. Bir gun bu ilgi biterse ne hissedersiniz?
Televizyon ve onun yarattığı o parlak, ışıklı dunyaya cok inanmıyorum. Parlak işler, cok iyi diziler zamanlarını doldururlar ama bir gun mutlaka biterler. Kendimizi korumak icin bunu gormeliyiz bence.