ZAMAN GECTİKCE AŞKI FARKLI YONLERİYLE KEŞFETMEYE BAŞLADIĞINI SOYLEYEN YALIN, “AŞKIN TARİFİ BENİM İCİN HER YIL DEĞİŞİYOR. YENİ ALBUMUMDE AŞKIN DAHA MATRAK TARAFINI ORTAYA CIKARDIM” DİYOR
Hayatına giren her duygunun kendisini buyuttuğune inanan Yalın aşkı, hayata bakışını ve hedeflerini Hello!’ya anlattı.
İlk aşkınız olan muzik tutkunuzu biraz anlatır mısınız?
3- 4 yaşlarında başlayan bir aşk bu. Babamın gitar caldığı donemlerde ona ozenip başladığım bir seruven. Gitara ilk dokunduğum andan itibaren icimde tarifi zor bir duygu hissettim ve o gunden beri elimden hic duşurmedim.
Sizi aşk şarkılarıyla tanıyoruz. Bu şarkılar nasıl ortaya cıkıyor?
Tabii ki acılı zamanlarda aşkla canı yandığı zaman insan daha cok kendine, ic dunyasına doner. Şarkı yazmak biraz ic sesini dinleyebilmekle alakalı bir şey. Benim icin zaman gectikce, biraz daha buyudukce aşkı daha farklı yonleriyle keşfetmeye başlıyorum. Yeni albumumde de aşkın daha matrak tarafını ortaya cıkarmaya calıştım.
Yeni albumde duygusallık ya da acılar olmayacak mı?
Aşkın acı ve duygusallığının yanı sıra daha eğlenceli ve matrak bir tarafı olacak. Aşkın bize dayattığı kalıplarla ilgili bir album hazırladım.
Sizin gozunuzde aşkın tarifi nedir?
Aşkın tarifi benim icin her yıl değişiyor. Hayatıma yeni birileri girdikce aşkın anlamı benim icin başka bir boyuta giriyor. Değişken bir karaktere sahibim. Muzisyenler de genelde tutarsızdır. Aşkın da tutarlı bir tarafı olmadığını duşunuyorum. Bu yuzden belli bir kalıba koyarak aşkın tarifini yapamıyorum.
Kendinizi ifade eden bir aşk yok mu?
Aşkla ilgili soylenmiş bircok soz var. Aşkın icinde acı olduğuna inanırım ve bunu kabul ederim. John Crawford’un bu konu ile ilgili cok guzel bir sozu vardır; “Aşk bir ateştir. İcinizi mi ısıtır, evinizi mi yakar bilemezsiniz.” Aşkın iki turlu hali olduğunu duşunuyorum. İcinizi de yakabilir evinizi de.
Aşk bir tutku diyebilir miyiz?
Kesinlikle, aşk tamamen dengesizlik işi.
Yaşadığınız duygular mı boyle duşunmenize sebep oldu?
Tabii ki soz yazarken, şarkı yaparken muhakkak kendi hayatınızdan etkileniyorsunuz. İcinizde biriktirdiğiniz duyguları bir zaman sonra kullanıyorsunuz. Ben de yaşadığım duyguları şarkılarımla dışarı vuruyorum. İnsan yaşadıkca eski hisleriyle dalga gecer oluyor.
Yaşadığınız aşklarda hayatınızda yer eden birileri oldu mu?
“İşte budur” sandığım cok kişi oldu.
Sizce aşkı ne olduruyor?
Aşkı oldurmek insanın kendisiyle alakalı bir durum. İnsan karşı taraftakini kendi hayalleriyle kısıtlamaya başlıyor.
İnsan aşkı kendi icinde yaşar ve karşı taraf buna uymazsa kafasında onu bitirmeye başlar.
Bu bencillik değil mi?
Aşk boyle bir şey. Sevdiğin kişiyle ilgili kafanda hayal ettiğin ve onu oturttuğun bir yer var. Her insanın bir aşkı olduğuna inanıyorum. Onun icine gelir yerleşir. Bazısı tam oturur, bazısı oturmaz. İşte bu beklenti ve oraya yakıştırma durumu insanı karmaşık bir hale sokuyor.
Ruyalarımda kızım olduğunu goruyorum
Aile, cocuk ve sevgi sozcukleri size ne ifade ettiriyor?
Aile benim icin cok değerli bir kavram. Bu işi yapmıyor olsaydım şu an mutlaka cocuklarım olurdu.
Bunu engelleyen nedir?
Bu kavramlar cok kutsal benim icin. Buna zaman ayırmak gerektiğini duşunuyorum. İnsanın cocuğu olduğu zaman delirir ve butun zamanını ona ayırmak ister. Benim bir aile kurup onlara ayıracak şu anda vaktim yok. Yoksa ben deli gibi cocuk sahibi olmak isteyen biriyim. Cocuklara ayrı bir duşkunluğum var. Ruyalarımda hep bir kız bebeğim olduğunu goruyorum.
Kariyerinizde odun verdiğiniz bir şeyler oldu mu?
Şu anda hayalini kurduğum aile ortamı diyebiliriz. Ben beş senedir bu işi yapıyorum. Hayal ettiğim şeylere koşarak gitmek zorundayım. O hedeflerin bir kısmını başardığım zaman aileye vakit ayırabilirim.
Yaptığınız iş yaşadığınız ilişkileri etkiliyor mu?
Benim en buyuk aşkım en buyuk sevgilim işim. Bunu algılayamayacak insanlar hayatıma girdiği zaman ilişkilerim sonlanıyor. Yaşadığım ilişkilerde Âşık olduğum zaman tam Âşık oluyorum. Bazı insanlar bunla yetinebiliyor, bazılarına yetmiyor. Sevgimi gosterebilen de biri olduğum icin bunu guzel bir dengede goturmeye ozen gosteriyorum.
Sizin gozunuzdeki kadın profili nedir?
Kendinden emin, doğal ve olduğu gibi bir kadın profilini tercih ediyorum.
Kariyerinizde yapmak istedikleriniz nelerdir?
Aşkı benim gibi goren herkese hitap ettiğimi duşunuyorum. Gelecekle ilgili en buyuk planım ise beni dinleyenlerin sayısını buyutmek. Benim anlatmak istediklerimi muzikal olarak da şiirsel olarak da algılayabilen herkese ulaşmak istiyorum.
gecce