2011'den beri takipte Beşiktaş'ın başındaki ilk sınavına Trabzonspor deplasmanında cıkan Valerien Ismael'in 3-4-3 sistemini kısa surede takımına aşılaması tam not aldı. Teknik direktorluk kariyerinde 3'lu sistemle ozdeşleşen Ismael, aslında Antonio Conte'nin izinden gidiyor. 2009'da antrenorluk kariyerine başlayan Fransız calıştırıcı, 2011'den beri Conte'nin calıştığı her takımı adeta ezberledi. Beşiktaş'la kariyerinin ilk şampiyonluklarını almak isteyen Ismael icin Conte'nin stili ve 3-4-3'u en onemli yol gosterici oldu.
Conte'nin Juventus, Inter ve Chelsea'de şampiyonluğa ulaşırken 3'lu savunma kullanması, Valerien Ismael'e ilham verdi. 46 yaşındaki teknik adam onceki demeclerinde bu durumu şoyle ozetlemişti: "Antonio Conte'nin 3'lu savunmasını surekli takip ettim, tum takımlarını izledim. Juventus'ta ilk kez 3'lu sistemi kullandığında adeta Conte'yi bir ders gibi calışıyordum. Sonra kendi analizlerimi yapmaya başladım. Conte'nin kazandığı başarılar bana 3'lu sistemin futbolun geleceği olduğunu gosterdi."