90'lı yılların en populer ve en cok para kazanan mankenleri arasında yer alan Merve İldeniz, yıllar once ani bir kararla mesleğini bırakıp İstanbul'a veda etmişti. 21 yıldır Bodrum'da yaşayan İldeniz, bir derginin bu ayki sayısına konuk oldu. Eski manken samimi acıklamalarda bulundu. Yalnızlık kelimesini sevmediğini belirten İldeniz, nedenini şoyle acıkladı: “Yalnızlık kelimesini sevmem, tek başınalığın enerjisi yalnızlık kelimesinden farklı. Tek başımıza doğduk, tek başımıza oleceğiz. İstersek yanımızda yuz kişi olsun, o an gelince olumu tadarken tek başımıza olacağız. Ucak duşse, herkes aynı anda olse bile her insan bunu tek başına deneyimlemek zorundadır. Bu gerceğimizdir. Cevremizdeki insanlar bizim bu tek başımıza cıktığımız hayat yolculuğunu kısa sure icin şenlendirirler. Oncelikle hakikate duz bakalım.” Aşk ve sevginin kendimizi tanıyabilmemiz icin bir fırsat olduğunu soyleyen Merve İldeniz, aşkın kattıklarından bahsetti: “İlişkilerimizde sevgi anlayışımızı, gercekleştirerek deneyimleriz ve bunu yıllar icinde geliştiririz. Aşk herkese oncelikle bunu kazandırır. Acıdan kacınarak aşktan uzak durduğumuzda bana gore sevgi anlayışımız gelişemez, hatta gerileyebilir. Her deneyim gibi aşkın da 50 ’sindeki 20 ’sindekinden olgundur haliyle.” 90 ’lı yılların en konuşulan mankenlerinden olan Merve İldeniz donem silikon yaptırdığı icin eleştirilmiş ve tepki gormuştu. Merve İldeniz İstanbul'u terk etmesiyle ilgili daha once yaptığı acıklamada "10 yıl boyunca Başak Gursoy'da en cok kazanan mankendim. Ve bir sure sonra artık bu işi yapmak istemedim. Bana her şey fazla gelmeye başlamıştı. İş hayatının tum zorlukları beni kirlenmiş hissettirdi" demişti.