Bu sayfa; Nilufer'den Kayahan'a Gonderme haberi hakkında bilgiler vermektedir.

Sevgili melekler, Turk Hafif Muziğinin guclu sesi Nilufer gectiğimiz gunlerde Gunay'da bir program yaptı. Bir ay once yeni albumunu cıkartan Nilufer, sahneden Kayahana'a da gonderme yaparak; "Kayahan'ın şarkılarını para versen soylemem!" dedi. İşte detaylar...

Bir ay aradan sonra ikinci kez Gunay Restoran’da hayranlarıyla buluşan sanatcı, kendisini dinlemeye gelenlere adeta bir muzik ziyafeti cekti. 1955 doğumlu sanatcı sahne kostumu olarak sectiği mini etekle kendisini dinlemeye gelen hayranlarını etkiledi. 58 yaşındaki sanatcı kariyerinde 43 yılı geride bırakmış bir isim olarak şarkılarını seslendirdi.

SAHNEDE YARAMAZ BİR KIZ COCUĞU GİBİYDİ!
Programı boyunca, şarkı aralarında konuklarıyla şakalaşan, onların esprilerine cevaplar veren, anılar anlatan Nilufer, kısa eteği, kısacık sacları ve neşesiyle adeta yaramaz bir cocuk gibiydi. Son calışmasını 13 sevilen rock grubu ve şarkıcıyla duet yaparak hazırlayan sanatcı sahnede hem eski albumlerinden hem de yeni albumunden şarkılar soyledi.

KAYAHAN’A BOYLE GONDERME YAPTI

Bu arada konuklardan biri sanatcıdan ‘Mor Menekşe’ isimli şarkıyı seslendirmesini istedi. Nilufer, hayranına cevap verdi: “Maalesef onu soyleyemem. Sadece onu değil, Geceler, Kar Taneleri, Mor Menekşe, Acıkmışım Sevgine, Esmer Gunler, Melankoli, Sen Muhimsin, Mavilim, Cok Uzaklarda, Buyuk Aşkım daha var… Hicbirini soyleyemem. Zaten uste para verseler soylemem. Ben o şarkılarla kustum. Alsın kendi soylesin. Hem calsın hem soylesin. Yalvaracak mıyım yani ama. Onur meselesi yaptım, soylemem”
Bilindiği gibi Nilufer ile Kayahan arasında 2002 yılında başlayan telif meselesi mahkemeye yansımış, Kayahan, “Ben o şarkıları kendisine albume okuması icin verdim. Eğer sahnede soyleyecekse, her seferinde ayrıca telif odeyecek” diye dava acmıştı.
Yaklaşık 6 yıl suren karşılıklı davalar 2008 yılında sona ermiş ve Yargıtay Kayahan’ın talebini haklı gormuştu. Bu karar uzerine Nilufer kendi yaptığı albumlerde meşhur olan, Kayahan’ın şarkılarını son 5 yıldır sahnelerde soylemiyor.

“BU AŞK KİTABININ YAZARI BENİM”
Nilufer bu konuşmayı yaptıktan sonra ‘Aşk Kitabı’ isimli şarkısını soyledi. Sanatcı, ‘Her seven sonunda duşuyor derde/ Bu aşk kitabının yazanı nerde/ Bir aşık inandı cok sevdi diye/ Terk etmek kanun mu aşk kitabında’ diye sozleri olan şarkıyı bitirdiği anda, soz yazarı Ahmet Selcuk İlkan, “Bu Aş Kitabı’nın yazarı benim” diyerek sahneye cıktı… Nilufer’in ve konukların şaşkın bakışları arasında mikrofonu eline alan İlkan, şarkıyı Nilufer’in 1982 yılında cıkardığı albumune okuduğunu belirterek, “Mısralarıma bu kadar guzel hayat verdiği, ruh kattığı icin kendisine teşekkur ederim” dedi.
Ahmet Selcuk İlkan, başka şarkıcılarda meşhur olan diğer şarkılarının da isimlerini saydıktan sonra teşekkur ederek sahneden indi.

Orkestra İspanyol Meyhanesi isimli şarkının ilk melodilerini calmaya başladığı zaman Nilufer, “Ben cocuktum bu şarkıyı dinliyordum” dedi ve sozlerine şoyle devam etti:

BENİM BİR YERE GİTMEYE NİYETİM YOK
“Cocuktum ve buyuk bir hayranlıkla dinliyorum, sonra genc oldum, hala gencim ve hala dinliyorum ve buyuk bir zevkle soyluyorum. İleride orta yaşlı olacağım (kahkaha atıyor) Biliyorsunuz orta yaş sınırı da uzadı artık. 60 yaşına gelince orta yaşlı oluyorsunuz. Ama ben hic yaşlanmayacağım, hep gencim ve genc kalacağım. Benim hicbir yere gitmeye niyetim yok. Ben 70 yaşına gelince de Gunay’da sahneye cıkacağım.” Dinleyicilerinden birinin, “İhtiyarlık yaşı kac?” diye sorması uzerine Nilufer, “İhtiyarlık yaşı 80’de başlıyor. 80,90, 100 o yaşlar ihtiyarlık…” Sanatcı İspanyol Meyhanesi’ni soyledikten sonra hayranlarıyla birlikte ‘Yaşamak Ne Guzel Şey isimli’ şarkıyı seslendirdi…
Sozcu