Miss World'de Turkiye'yi temsil eden Leyla Lidya Tuğutlu, yeterli desteği gormediğine inanıyor.
13 Aralık'ta Guney Afrika'nın Johannesburg kentinde duzenlenen Miss World'de Turkiye'yi temsil eden Miss Turkey Leyla Lidya Tuğutlu, ulkesinden yeterli desteği gormediğine inanıyor. "Kimse benimle ilgilenmedi, orada tek başıma kaldım" diyen genc model, oyuncu olmakta kararlı: "Her rolu oynarım. Benim icin onemli olan kendime saygımı kaybetmemek."
Oncelikle Guney Afrika’da duzenlenen Dunya Guzellik Yarişmasi’na dair izlenimlerinizi alabilir miyiz?
- İstanbul’dan oraya gidişim biraz zor oldu. Kimse destek vermedi. Kiyafetlerle ilgili problem yaşadim ama moralimi hic bozmadim. Orada bir ay cok guzel zaman gecirdim. Benim icin muthiş bir deneyim oldu. Guney Afrika cok farkli bir kulture sahip, orada cok değişik kulturlerle tanişma firsati buldum.
Ortam, insanlar nasıldı?
- Sıcak bir ulke olduğu icin insanlar da sıcak oluyorlar, bana karşı cok yakınlardı. Cok misafirperverlerdi. Bir yarışmacı olarak değil, bir insan olarak size cok değer veriyorlar. Bizi yarışma suresince surekli gezdirdiler, zamanimiz

yetmedi. Son bir haftaya kaldi final hazirliklari. Johannesburg’u kariş kariş dolaştik diyebilirim. Safariyede katildik. Beş gunluk safari macerasi anlatilmaz yaşanır diyorum.
Peki, yarışma size neler kattı?
- Ozguvenim artti. Disiplinin ne kadar onemli olduğunu bir kez daha o yarişmada gordum.
Yarışmaya 109 genc kız katıldı. Nasıl birbirinizle anlaşabildiniz mi?
- Anlaşma konusunda bir zorluk yaşamadim. Dort grup halindeydik, alfabetik siraya gore dizdiler bizi. Herkesle kaynaşma durumu olmadi. Herkes kendi grubunu kurdu.
YURTDIŞINA ACILMAYI PLANLIYORUM
Yarışmada herkesin kendi ulkesinden destekcileri olmuştur. Sizi destekleyenler oldu mu?
- Hayir, yarişmada tek başimaydim, kimse benimle gelmedi. Geleceğiz dediler ama kimse gelmedi. Hatta aramadilar bile. Boyle yarişmalarda destek, lobi faaliyetleri cok onemli. Ne yazik ki, bu işler boyle yuruyor. Ulkesinden bile destek gormeyen bir kizi niye birinci secsinler ki?
Peki, 13 Aralik gunu duzenlenen yarişmadan neler yaşadınız?
- O gece buyuk bir şov hazirladik. Her şey dort dortluktu. Sahne cok guzeldi, herkesle iyi kaynaştik. Uzulduğum tek şey Turkiye’de o gun o yarişmanin izlenememesi. Yarişmanin canli yayini satin alan bir kanal ciksaydi her şey cok daha guzel olurdu.
Yarışma oncesi sizinle ilgili tahminler nasıldı peki?
- Aslında yarışmaya kendime cok guvenerek katildim. Cunku o yarişmanin istediği konsepte uygun olduğumu duşunuyordum. Ancak bu tur yarişmalarda ulke ismi cok onemli. İlk başta hangi ulkeden olduğunuza bakiyorlar.

Turkiye olarak orada pek ilgi gorduğumuzu soyleyemem.
Peki, Turkiye’nin oradan gorunuşu nasildi, Turkiye hakkında neler duşunuyorlardı...
- Yurtdişinda Turkiye’yi cok farkli yansitiyorlar. Bizi geri kalmiş bir ulke olarak goruyorlar. Ama ben bunun tersi olduğunu gosterdim. Onların kafasında cok guzel bir Turkiye imaji oluşturduğuma inanıyorum.
Artık Turkiye’desiniz, yarışma bitti. Geleceğe dair ne tur planlarınız var?
- Yoğun bir tempodan ciktiğim icin İstanbul’a gelince evde bol bol uyudum. Kendimi şartlamiştim, cok buyuk umitlerle gitmiştim. Bazi şeyleri goz ardi etmiştim. Modellik kariyerimde elimden geleni yapacağim. Model olarak yurtdişina acilmayi cok istiyorum. Televizyonda calişmak ha-yalim. Umarim gercekleştirebilirim. Tabi tum bunlari okulumu aksatmadan yapmayi duşunuyorum.
Televizyon dizilerinde oynamayı duşunuyor musunuz?
- Şu an icin gelen teklif yok ama dizilerde oynamayi istiyorum. Oyuncu olmak icin zaten calişmalara, ders almaya başladım. Her rolu oynarim. Benim icin onemli olan kendime olan saygimi kaybetmemek. Uygun bir proje olursa her şeyi yaparım.