HAVELSAN'ın komando ve ozel kuvvetler tarafından kullanılan Hezarfen Paraşut Simulatoru'nun ilk ihracatının Malezya'ya gercekleştirilmesi icin anlaşma sağlandı. Bu sistemle paraşutcu farklı paraşut modelleriyle 30 bin feete kadar istediği irtifadan eğitim alabiliyor. Alınan bilgiye gore, inşaat ve entegre tesisler yonetimi alanlarında faaliyet gosteren Widad Business Group (WBG), Malezya Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaclarını karşılamak icin HAVELSAN ile iş birliğine gidecek. Grup, bu kapsamda Malezya'nın silahlı kuvvetlerini guclendirmeyi ve eğitim maliyetini onemli olcude azaltmayı hedefliyor.
İş birliği cercevesinde WBG, Turk komandosu ve ozel kuvvetleri tarafından kullanılan ve paraşutcu eğitim maliyetini onemli olcude azaltan Hezarfen Paraşut Simulatoru'nden 6 adet satın alacak. HAVELSAN boylece paraşut simulatorunun ilk ihracatını gercekleştirecek. Hezarfen Paraşut Simulatoru, itfaiye ve polis teşkilatı ihtiyacları icin de kullanılabiliyor. HAVELSAN Genel Muduru Mehmet Akif Nacar da "Malezya, Guneydoğu Asya bolgesinde HAVELSAN icin onemli bir merkezdir, bu nedenle, WBG'de erişimimizi genişletmek ve ulkedeki bağlarımızı geliştirmek icin guvenilir bir ortak bulduğumuz icin mutluyuz." ifadesini kullandı.
Hezarfen Paraşut Simulatoru, atlayıştan, paraşut acılışı ve hedeflenen noktaya inişe kadar gercek bir eğitimde yaşanabilecek senaryoların ve tum acil durumların deneyimlenebilmesini sağlıyor. Personelin sanal gerceklik ortamında eğitim almasına olanak sunan simulator, bu alanda guvenlik guclerinin envanterine giren ilk Turk savunma sanayisi urunu oldu. Sistem, hayati yeteneklerin geniş caplı hava koşulları, acil durumlar ve değişken ruzgar şartları altında gercek zamanlı şekilde geliştirilmesine olanak veriyor.
Yuksek cozunurluklu veri tabanı ve sanal gerceklik kullanılarak goreve hazırlık sağlıyor ve kullanıcının gercek performansını artırmayı hedefliyor. Hezarfen Paraşut Simulatoru ile paraşutcu personelin coğrafi ortam hakkında bilgi sahibi olması sağlanarak operasyonel başarısı artırılıyor. Gercek atlayış eğitimlerinin azaltılıyor eğitim maliyetleri duşuruluyor. Yatay duşuşle başlayan eğitimde paraşutcunun serbest duşuş esnasında yapacağı manevralar kablosuz sensorlerle algılanıyor. Paraşutcunun uygun manevraları doğru şekilde ve zamanda yapmasına yonelik eğitim veriliyor. Gece, gunduz, yağmur, kar durumlarının gorsellendiği ve ruzgar durumlarının da dahil edildiği simulasyonla paraşutcunun değişik şartlarda uygun kontrolleri, usulleri oğrenmesi mumkun oluyor.