Şanlıurfa'da 1,5 yıllık evli Saniye ve Yunus Kılıc, 3 aylık bebekleri Mehmet Asaf Kılıc'ın kafasının sol tarafında oluşan şişliği fark edince Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ’ne başvurdu. Beyninde kitle olduğu belirlenen Asaf bebek, Ankara Sağlık Bilimleri Universitesi Gulhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi ’ne sevk edildi. Asaf'ın cekilen MR'ında beynin sol tarafının tamamen tumor ile kaplı olduğu tespit edildi. Asaf bebeğin ameliyat edilmesi kararlaştırıldı ve 9 saat suren operasyonla beynindeki tumor temizlendi. Asaf bebek, tedavi surecinin ardından sağlığına kavuştu. Mehmet Asaf'ın doktoru Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doc. Dr. Cahit Kural, Asaf'ı ilk gorduklerinde yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu hissetiklerini belirterek, "Acil olarak MR cektirdik. Beyin MR'ında beynin sol tarafını tamamen dolduran, sağ tarafına bası yapan devasa bir kitle vardı. Zaman kaybetmeden hemen ameliyata aldık. Ameliyatta tumorun tamamını cıkardık. Bu buyuklukte tumorler cok nadir gorulur. Beynin yarısını dolduran bir tumordu. Hastamız cok kucuk, tumor cok buyuk, riskli bir ameliyattı. 8-9 saat suren bir ameliyatın ardından iyileşti, sağlıklı şekilde evine gonderiyoruz" dedi.
Cıkarılan ornekleri ileri inceleme icin patoloji bolumune gonderdiklerini belirten Kural, "Atipik koroid pleksus papillomu' tanısı geldi. Bu cok nadir gorulen bir tumor. Beyni bu kadar dolduran tumor gormek, coğu zaman mumkun değil. Tumorun hepsini cıkardığımız icin kemoterapi duşunmuyoruz" diye konuştu. Baba Yunus Kılıc, mutlu olduğunu soyleyerek, "Ameliyattan once cok huysuzdu, cok ağlıyordu. Şimdi cok iyi, beslenmesi de iyi. Maşallah cok sağlıklı" dedi. Anne Saniye Kılıc da "Cok mutluyum, cocuğum sağlığına kavuştu. Sağlıklı şekilde kucağıma alabiliyorum. İlk belirtileri fark ettiğimizde cok tedirgin olmuştum. Cok şukur, bugunu de gordum" diye konuştu.