CEM KENDİNİ SAVUNDU
Gectiğimiz hafta icinde AROG filmi ile ilgili calıntı benzeşiyor ortuşuyor şeklinde cıkan haberlere karşılık cem yılmaz kendisini savunmuş arkadaşlarım. Haberimizin devamı...

5 ARALIK'TA VİZYONA GİREN 'AROG' FİLMİNE YAPILAN ELEŞTİRİLERE CEM YILMAZ, BASIN TOPLANTISI DUZENLEYEREK YANIT VERDİ.

Cem Yılmaz, rekora giden ve vizyona girdiğinden bu yana manşetten duşmeyen 'AROG' filmine yonelik eleştirilere, dun Etiler'deki CMYLMZ Fikir Sanat'ta duzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi. Yılmaz ozellikle 'AROG'un 2004 yapımı Fransız komedi filmi 'RRRrrrr' arasındaki şaşırtıcı benzerliklerden yola cıkıp 'Calıntı mı' başlıklı haberlere cok uzulduğunu dile getirdi. Yılmaz şunları soyledi:

Başka bir şey yalamaktan daha iyidir

Ben Ferrari'yi satalı 10 yıl oldu

'Yazarlar bana Ferrari alsın diyorlar, ben Ferrari'yi satalı 10 yıl oldu. Kitabı cıktı hatta... Yapmasınlar boyle şeyler, ben artık 40 yaşına geliyorum.

'En buyuk mesele calıntı haber yapmaları. Cok ciddi bir şey, cunku hırsız demek bu... Ben bunu daha once 'Hokkabaz' ve 'GORA' filminde de yaşadım. Bir tanesi cok komik ciddiye bile alınmadı. Bir gazeteci tarafından senaryom calındı diye soylendi. Sonra benden kimse ozur dilemedi. Bu laflar kabaca 'Kahve muhabetleri', sinema sohbeti değildir. Filmde maymun varmış diye filmi calmış diyorlar. Bu bir cocuk oyuncağı değil. Hukuki bir meseledir. Calmış bu kadar ucuz bir kelime değildir. Tabii ki de filmi daha once izledim. 15 dakika izledim cok kotu bir filmdi. Bununla ilgili zaten ben konuştum. Sinema yazarlarına telefon actım 'Lutfen bununla ilgili bir şey soyleyin' dedim. Bu cunku anonim bir bilgi olarak yayılıyor. İzlemeyenler icin kotu bir şey. Benim etrafımda milyonlarca Taş Devri karikaturu cizmişler var. Bu haberleri yapıyorlar sonra ozur dilemiyorlar. Bu iki filmi birlerine benzetebildilerse tebrik ederim. Boyle cok film var. İzlesinler, biraz film izlemekten zarar gelmez. Ayıp oluyor. Bunun da bir bedeli yok. Beni cok yaralıyor boyle şeyler. Benim filmle duyduklarım, 'Cem Yılmaz megolomanyak, dort rolde oynuyor' olmamalı. Bana filmle ilgili yorum yapanlara cevaplar filmde. Hicbir şey rastlantıyla olmuyor. Bizim elimize A4 kağıdı geliyor ve birden bire film mi peydah oluyor. Biraz murekkep yalamakta hicbir fayda yok, başka bir şey yalamaktan daha iyidir. Ayıp oluyor.'

Dilinizi bilmiyorum, aynı dilden konuşmuyoruz

'Bazı insanların filmi beğenmemesi benim gururum. Ben butun soylenen sozlere cevap veremem. Dilinizi bilmiyorum cunku aynı dilden konuşmuyoruz. Ben her filmde, 'Valla abi ben calmadım mı' diyeceğim. Ayıp yaa boyle şeyler. Ben saygıyı sanatta 50. yıl geccesinde gormek istemiyorum, yaşarken gormek istiyorum. Bana 80 yaşında odul vermelerini istemiyorum. Şimdi de istemiyorum ama hakaret etmesinler, ayıp oluyor. 'Filme 9 milyon dolar gommuşler' diyorlar. Kardeşim biz kabzımal değiliz. Biz filme 9 milyon dolar yatırmış olabiliriz. Gommek ne demek. Argo kelime cok iyi bilirim, cok yoğun kufur kulturu vardır ama terbiye diye de bir şey var. Gel gel yapmak bizim jargonumuz değil. Bunlar cok ayıp şeyler. Filmin seviyesini eleştirirken seviyesizlik yapmanın manası yok. Filmin hakkı neyse odur.'

Benim insanlardan umudum var

'Muro filmini izlemedim. Filmlerin aynı anda vizyona girmeleri, birbirleriyle yarıştırılması, bakalım hangisi daha cok izlenecek... Muro daha guzel, AROG kotu ya da AROG cok iyi Muro kotu, Recep İvedik komik... Bunlar cok normal şeyler. Biz filmimizi onların tarihine gore ayarlamadık. Bu tarih bizim 14 ay oncesinden planladığımız bir şeydi. Bu eleştiriler bundan sonra yapacağım filmi etkiliyor. Benim hafızam cok iyidir. Hafızama cok guveniyorum. Gercekten bu soylenenleri cok iyi idare ediyorum. Ama benim insanlardan umudum var. Sinemaseverlerden umudum var. Guzel soyler duyuyorum, bunları da yokmuş gibi davranamam. Benim hicbir zaman rakamlarla ilgili sorunum olmadı. 10 gunde 2 milyon 600 iyi bir rakam. Onumuzde daha 4 hafta var. İyi bir rakam bekliyorum.'