Roberto Mancini, A Milli Takımımız ile oynayacakları mac oncesi basın toplantısında konuştu. Mancini yaptığı acıklamada, "Başkan Gravina ile konuştum ve her konuda anlaştık. Artık onumuzdeki macı duşunuyoruz. Sakince oturup duşunup, neyin geliştirilebileceğine karar vereceğiz. Eskiyi geride bırakıp yeniden başlamalıyız cunku onemli maclar bizi bekliyor." dedi. Insigne, Immobile ve Jorginho'nun kadroda olmamasıyla ilgili konuşan tecrubeli teknik adam, "Coğu oyuncunun fiziksel anlamda sıkıntıları vardı. Bu yuzden Turkiye macı oncesi bazı oyuncuları kuluplerine gonderdim." şeklinde konuştu. Hayal kırıklığına rağmen kendisini destekleyenlerden dolayı mutlu olduğunu belirten deneyimli calıştırıcı şu ifadeleri kullandı: "Buyuk bir hayal kırıklığı olmasına rağmen, bu uc yılda yapılan calışmaların takdir edilmesinden dolayı mutluyum. Herkesin Mancini ile devam etmek istediğini duymaktan memnuniyet duyuyorum. Sadece Avrupa Şampiyonası icin değil, mağlubiyet almadan uzun galibiyet serisine de kredi verilmeli. Oyuncularımız sadece iyi değil, olağanustu adamlar. Başarıya ulaşmak icin bana ideal gorunen mukemmel bir grup var." 
Dunya Kupası elemelerindeki performanslarına da değinen Mancini, "Grubumuzu İsvicre'nin en az iki puan onunde bitirmeliydik. ancak Eylul ayından itibaren her şey ters gitti. Ama milli takımın oynayamadığını soyleyemem, belki biraz şanslı olmalıydık ama artık her şey icin cok gec. Kendimizi geliştirmeye calışacağız. Olanlar icin bahane uretmek istemiyorum, gerceği kabul edip yola devam etmeliyiz." acıklamasında bulundu.
Milli takımımız ile ilgili değerlendirmede de bulunan İtalyan teknik adam, "Başta ligimizde oynayan oyuncular olmak uzere bircok Turk oyuncuyu tanıyorum, guclu bir Milli takım, Turkiye her zaman iyi oyunculara sahip bir takım olmuştur." diyerek sozlerini noktaladı.

Dunya Kupası elemelerindeki performanslarına da değinen Mancini, "Grubumuzu İsvicre'nin en az iki puan onunde bitirmeliydik. ancak Eylul ayından itibaren her şey ters gitti. Ama milli takımın oynayamadığını soyleyemem, belki biraz şanslı olmalıydık ama artık her şey icin cok gec. Kendimizi geliştirmeye calışacağız. Olanlar icin bahane uretmek istemiyorum, gerceği kabul edip yola devam etmeliyiz." acıklamasında bulundu.

Milli takımımız ile ilgili değerlendirmede de bulunan İtalyan teknik adam, "Başta ligimizde oynayan oyuncular olmak uzere bircok Turk oyuncuyu tanıyorum, guclu bir Milli takım, Turkiye her zaman iyi oyunculara sahip bir takım olmuştur." diyerek sozlerini noktaladı.