34 yaşındaki Kanadalı şarkıcı ve soz yazarı Grimes, hit şarkılarının yanı sıra dunyanın en zengin insanı Elon Musk ile olan ilişkisiyle de tanınıyor. Unlu sanatcı, gectiğimiz haftalarda Musk ile birlikte ikinci bir cocuk dunyaya getirdiklerini duyurmuş ve gundeme oturmuştu. Grimes ayrıca, eski sevgilisi Musk ile alakalı ilginc acıklamalarda da bulunarak unlu iş insanının yoksulluk sınırı altında yaşadığını ifade etmişti.
Ancak Kanadalı muzisyen, NFT ’ler gibi dijital varlıklara olan ilgisiyle de tanınan bir isim. Unlu şarkıcı şimdi de AVAX kripto para biriminden tanıdığımız Avalanche şirketi tarafından duzenlenen bir etkinliğe katıldı ve yeni metaverse projesini tum dunya ile paylaştı.
[h=2]Cocuklar icin eğitici metaverse kitabı[/h]
Grimes, Barcelona ’da duzenlenen ve gectiğimiz gunlerde Fenerbahce Spor Kulubu ’nun de katıldığını sizlere aktardığımız Avalanche Summit ’te ‘Intergalactic Children ’s Metaverse Book ’; yani ‘Cocuklar İcin Galaksiler Arası Metaverse Kitabı ’ isimli projesini tanıttı. Yapılan acıklamalarda metaverse kitap projesinin, Avalanche ağı ve dev NFT ve Web3 platformu OP3N tarafından oluşturulan 100 milyon dolarlık ‘Culture Catalyst ’ isimli bir girişimin parcası olduğu ifade edildi.
‘Culture Catalyst ’ ile ilgili yapılan acıklamalarda bu girişimin eğlence ve populer kultur uygulamaları icin bir donum noktası olabileceği ifade edilirken girişim kapsamında sanat, eğlence ve kultur projelerine Avalanche blok zinciri uzerinden destek verileceği aktarıldı. Grimes da kendi projesini ‘bebekler ve kucuk cocuklar icin bir dizi eğitim sanatı ’ olarak tanımlayarak şu ifadeleri kullandı:
“Web3 ’e ilk dahil olduğumda bu tarz projeleri gormeyi umuyordum. OP3N ile ortaklık kurmaktan oldukca mutluyum. Hem cocuklar hem de yetişkinler icin oldukca etkili deneyimler oluşturabileceğini duşunduğum bir dizi dijital eğitsel sanat eser başlatmaktan da heyecan duyuyorum”
Daha once de NFT ’ler konusunda aktif olan Grimes, gectiğimiz yıl WarNymph isili bir koleksiyonla 6 milyon dolar gelir elde etmişti. Ayrıca unlu şarkıcı TikTok ’un NFT koleksiyonunda da yerini almıştı. Bir suredir cevresel sebeplerden dolayı NFT cıkarmadığını soyleyen sanatcı, cevre dostu vaatleri sebebiyle Avalanche ağına guvendiğini de sozlerine ekledi.