BUGUNE KADAR ESPRİLİ ŞARKI SOZLERİYLE, KENDİNE OZGU BİR KULVARDA İLERLEYEN NİL KARAİBRAHİMGİL, '30'UMDAN SONRA DEĞİŞTİM' DİYOR VE EKLİYOR: DAHA AZ ZEKİ AMA DUYGULU BİR 'OLGUN KADIN ALBUMU' OLDU!..
Cem Yılmaz'ın son filmi A.R.O.G.'da, 'Mimi'yi canlandıran şarkıcı Nil Karaibrahimgil, yeni albumunu de yakında cıkartacak. Değişen tarzıyla herkesi şaşırtmaya hazırlanan guzel şarkıcı, 'Soranlara 'Değiştim' diyorum. 'Hande Yener kadar mı?' diye soruyorlar. 'O kadar değil' diyorum' şeklinde konuşuyor. İşte, Nil Karaibrahimgil'in oyunculuk deneyimine ve gecirdiği değişime dair Yeni Aktuel Dergisi'ne yaptığı acıklamalar.
* A.R.O.G. ilk sinema filminiz... Nasıl oldu da 'Evet' dediniz?
En buyuk neden Cem Yılmaz. Turkiye'de doğan en dinamik, en zeki ve de en komik insanlardan biri. Karakter de sanki benim icin yazılmış. 'Evet' dememde bir diğer etken de, rolun beni cok gıdıklaması oldu. Hayatta kacırılmayacak bir fırsat gibi geldi.
* Nasıl ve ne zaman dahil oldunuz peki ekibe?
Cem bana mesaj attı. Şoyle yazıyordu: 'Taş devrinde anaokulu oğretmenisin, adın Mimi.' Ben de 'Tamam' dedim.
* Cekimler başlayınca zorlandığınız anlar oldu mu?
Coook! Michael Kane'in oyunculuk DVD'sini seyrettim. Hicbir işe yaramadığını goreceksiniz! Kameranın onune gecince korkunc bir şey olduğunu gordum.
* Neydi sizi zorlayan?
Sadece kameraya lafını soylemekle olmuyor. Elimden geleni yaptım ama bu konuda bir iddiam yok. 'Gelmiş gecmiş en kotu oyuncu' da dense, ben yine muzisyenim.
CEM GEREKSİZ MUTEVAZI
* Yardım aldınız mı?
Sadece iki kişiyle konuştum. Biri Meltem Cumbul, oteki 'Avrupa Yakası'nın 'Makbule'si; Hasibe Eren. Ama calışma yapmadık. Kimseden yardım almadım.
* Cem Yılmaz filmde bir-iki gercek oyuncu olduğunu, kalanının kendisi gibi gonullu amatorler olduğunu soylemişti...
Gereksiz yere mutevazı davranıyor. Bence profesyonel oyuncudan cok daha yetenekli, en az onlar kadar mukemmel bir oyuncu.
* Sette nasıl peki?
Cok guzeldi. Yeri geldiğinde cok ciddi ve işine cok hÂkim. Yeri geldiğinde de insanları guldurerek rahatlatmayı cok iyi bilen biri. Ortada sulusepken bir eğlence hali, stand up şov yok. Cok kalabalık bir film, yonetilmesi gereken bir suru insan var. Bir de dış cekim. Bulut geliyor, dort saat bekliyoruz. Biskuvi yiyip, cay iciyoruz. O sırada para kaybediliyor aslında. Buna rağmen muhteşem idare etti. Ustelik oynuyor da!
DAHA AZ ZEKİ!
* Yeni albumunuz cok yakında cıkıyor. Nasıl bir album oldu?
30'u gecince mi oldu bilmiyorum, 'Ben değişeceğim' dedim ve değiştim. Bir DVD'ci, yeni albumu sordu. 'Geliyor' dedim. 'Nasıl' dedi. 'Değişik' dedim. 'Hande Yener'inki kadar değişik mi?' dedi. 'Yok, o kadar değil' dedim. Daha duygusal, daha az zeki, daha kalbe dokunan bir album oldu. Bence buyumuşum.
* Olgun kadın albumu diyebilir miyiz?
Aynen. Hesapladığım bir şey değil, oyle oldu. Şarkılar oyle. Bu bir yolculuk ve sen nereden geciyorsan, insanlara oradan bir şey gonderiyorsun.
* Sozler de cok değişti mi?
Evet, cok değişti.
EVE GİDERKEN YALNIZIM
* Esprili sozler var mı?
Var ama cok fazla değil. 'Yok ki senin bir yedeğin, Kotu Kedi Şerafettin' diye bir laf var mesela.
* 'Sozlerim esprili ama basit değil, hepsinin bir felsefesi var. Cektiğim acılar yuzunden boyle bir refleks geliştirdim' demişsiniz. Ama dışarıdan bakıldığında acı ceken biri gibi durmuyorsunuz...
Allah'a şukur hayatımda 'Ne acılar cektim bir bilseniz' diyeceğim bir durum yok. Şukrediyorum. Fakat, parasızlık değil, aclık değil ama başka turlu acılar yaşayabiliyorsun. Madonna ve Bjork'te de aynı korkular, guvensizlikler var.
* Yaşadığınız kaygı nedir?
Aslında kalabalıktasın ama cok yalnızsın. Cıkıp 10 bin kişiye konser veriyorsun ama montunu giyip evine gidiyorsun. O insanlar seninle eve gelip partiye devam etmiyor.
* 30'unuzdan sonra ilişkilere bakış acınız da değişti mi?
Evet. Daha duygusal, daha az dalgacı, daha teslim olmuş...
* 'Teslim olmuş' derken?
Aşka teslim olmuş, kendini suya bırakmış... Daha az kalabalık.
gecce.com