TAN'LA İLİŞKİMDE YALNIZ KALDIM
Tan Sağturk'ten ayrıldıktan sonra adı rol arkadaşı Halit Ergenc'le anılan Berguzar Korel, isyanlarda: Saatli bomba gibiyim, kimsenin yanına yaklaşamıyorum. Dizi setinden cıkarken bile 'Aman onunla cıkmayayım, bununla gorulmeyeyim' diyorum. Korkuyorum yani!..
Berguzar Korel... Bir televizyon dizisi ile hayatı değişen, o değişen hayat icinde buyurken de kendini tanımaya calışan genc bir kadın... Şohret o yaşlar icin baş dondurucu olsa da, kaldıramayacağı yukler de getirir insana. Onun icin de aynı şey gecerli. Bir gecelik ilişki karşılığı 150 bin dolar teklif edilen 'Şehrazat' kimliği ile uc yıldır ekranlarda olan Berguzar Korel, belki de bu ağır rolun getirdiği sorumluluktan olsa gerek 'ağır' yaşamak durumunda... Ama henuz cok genc. Uzun suren bir ilişkiden yeni cıktı ve ne kadar ortalarda olmamaya ozen gosterse de ozel yaşamı ile ilgili haberlerle surekli gundemde... Gunaydın yaptığı bu roportajda, Tan Sağturk ile biten ilişkisini, Halit Ergenc ile yıllardır devam eden cok yakın arkadaşlığını, aralarındaki para ilişkisini ve yeni bir aşkın olasılığını konuştu... Dışarıdan cok soğuk ve mesafeli gorunse de; Berguzar 26 yaşında, kıpır kıpır, cok canlı, enerjik ve cana yakın... Ama şohretle birlikte gelen korkular demek ki duvarlar orduruyor insana...
EV ALMADIM, KİRAYA CIKTIM
* Tan Sağturk ile aşkınız gibi ayrılığınız da cok konuşuldu. Ama ayrılıkta ketum davrandınız. 'Acıklayamayacağımız nedenlerle' deyince, gercekten de insanlar merak etti. Siz acıklama yapmayınca bir kucuk olay kulaktan kulağa buyuyor. Ardından Halit Ergenc de boşanınca sanki ikinizin arasında bir şey yaşanıyor gibi algılandı. Nedir işin gerceği?
Konuşsam da konuşmasam da gercekle ilgisi olmayan haberler cıkıyor. En son 'Sevgilisinden borc istedi, o da vermeyince annesi ilişkiyi bitirtti' diye bir haber cıktı. Buna cok uzuldum. Beni en cok yaralayan annem hakkında soylenen sozler oluyor. Halit Ergenc'ten ev almak icin 60 bin dolar aldığım soylendi... O para konusu ben Tan'la beraberliğe başlamadan once yaşanmıştı. Ustelik 60 bin değil, 6 bin YTL'ydi. Evden ayrılıp ayrı yaşamaya karar vermiştim ve o donemde param yoktu. Ayrıca ev almak da değil olay... Kiraya cıkacaktım. Dunyanın en komik hikayesi bu... Ben o zaman unlu değildim. Halit benim arkadaşım ama ondan borc da istemedim. Konuşurken durumumu gordu, bana bir jest yaptı. Ben de o parayla evin depozitosunu ve iki aylık kirasını odedim...
TAN'LA İLİŞKİMDE YALNIZDIM
* Yani Tan Sağturk ile ilişkiniz bu para konusu yuzunden bitmedi?
Biz gercekten guzel bir şey yaşadık. Tan dunya iyisi bir insan. Birlikte zor donemler atlatıldı. Daha ilişkinin başlangıcında, dorduncu ayında onun ameliyatı oldu. Ben yaşımdan daha buyuk şeylerle uğraşmak zorunda kaldım. Hayatım değişiyordu, ozel hayatım da değişiyordu. Her şeyi cok fazla yuklenmeye başladım. Ama bir sure sonra yorulduğumu hissettim.

* Bu muydu gercek neden?
O cok yoğun calışıyordu. İşini cok seviyordu. Bence doğru yapıyordu. Ben de cok yoğundum. Ama bir sure sonra, cok yalnız olduğumu fark etmeye başladım. Sevgisizlikten bahsetmiyorum. Ben hep yalnızdım... Her yerde yalnızdım. Sevgisinden hicbir zaman şuphe etmedim ama yalnızdım. Onun pek cok calışanı, sorumlulukları ve ailesi vardı. Beni de sevdi ama bir sure sonra baktım ki, işi onun icin her şeyin onunde. Bana bağlılığını, sevgisini biliyordum ama bir sure sonra yoğunluktan dolayı tatile bile gidemiyorsun. O cok calışıyor ve eve cok yorgun geliyordu. Hayatlarımız farklı olmaya başladı. Kavga dovuş yaşamadık ama bitmişti ve sonunda ayrıldık. Bitti yani!
* Sizin hemen ardınızdan da Halit Ergenc eşinden boşandı...
Halit'in ayrılığı benim cok dışımda olan bir şey... Aslında bizim Tan ile ayrılığımızı herkes o gunlerde duydu ama biz cok oncesinden ayrılmıştık.
SIFIRDAN BİR HAYAT KURDUM
* Son bir kez daha net olarak soralım; Halit Ergenc ile aranızda bir şey var mı?
Yok! Halit benim cok eski bir arkadaşım. Ve benim icin cok ozel biri. 'Binbir Gece' başlamadan once de arkadaşımdı. Her şeyi paylaştığım bir arkadaşımdı. İnsanların yakıştırması cok normal. Ben Halit ile her şeyi paylaşırım, dertleşirim. Ama gorduğunuz gibi ben saatli bomba gibiyim, kimsenin yanına yaklaşamıyorum. Setten cıkarken bile 'Aman onunla cıkmayayım, bununla cıkmayayım' diyorum. Korkuyorum. Eskiden Halit'le cok rahat bir şekilde buluşurken şimdi buluşamıyorum.
* Ama bayramda birlikte Paris'e gidiyormuşsunuz...
Evet ama başka arkadaşlarımız da var. Yalnız değiliz, kalabalık bir grubuz...
* Sizin ilişkiniz bitti. O da henuz boşandı. Bu kadar gozlerinizin uzerinizde olduğu bir donemde birlikte tatile cıkmak... Bu yanlış anlaşılmalara neden olabilir mi?
Gercekten ne yapacağımı bilmiyorum. Tabii ki dikkatli yaşamak gerekir. Ama bir şey yokken, kacarak bir şeyi saklıyormuş havası yaymak da kotu.
* Siz yok deseniz de sanki her an birlikte olabilirsiniz durumu var... Belki de sizin ekibinize ozgu bir şey. Birlikte cok fazla zaman geciriyorsunuz...
Hepimiz cok genciz. Dizide de cok entrika var. Bununla alakası var bence. Ama cok uzuluyorum bu soylentilere.
* İlişkiniz bitti. Yeni bir ilişki icin bir surec gecmesi gerekir mi, yoksa hemen bir başka biri gelebilir mi hayatınıza?
Hayatımda 'asla'lara cok yer yoktur. Buyuk konuşmamak gerekir. Ozel hayata dair cok fazla şey kestiremiyorum. Ama yaşadığım surec şu; ayrılıktan sonra evime değiştirdim, eşyaları değiştirdim. Yepyeni bir hayat kurdum. Sıfırdan bir hayat kurdum!
H2