''BEN OZEN İSTEYEN BİRİYİM. BANA BİR SANDVİC GETİRİYORSA, YANINA BİR DE UFAK CİCEK İLİŞTİRİRSE MUTLU OLURUM. AYRICALIKLI HİSSETTİRİLMEK COK ONEMLİ.'

Yonetmen Abdullah Oğuz’un, 19 Aralık’ta vizyona girecek olan filmi 'Sıcak'ta başrolu sevgilisi Ebru Akel’e vermesi eleştirilmişti. Akel eleştirilere, 'Bu filme beni uygun goren kişi Abdullah Oğuz’dur ve karşıma bir ordu dolusu insan gelse, sorulacak her turlu soruya cevap verebilecek gucteyim. Ben hakkımı kimseye yedirmem. Once filmi izlesinler' diyerek yanıt verdi.

'Sıcak' filminin senaryosunu ilk kez okuduğunuzda, Meryem karakterinin nesi size cazip geldi?

- Yalnızlığı ve huznu cok etkileyiciydi.

Peki siz huzunlu musunuzdur? Meryem’i kendinize yakın mı buldunuz?

- Her yeni karakterle tanışmak, oyuncu icin yepyeni bir yolculuk. Kendi hikayemden de parcalar varsa ne ala! Ama evli ve hamile bir kadın Meryem... Dolayısıyla benim hic tatmadığım ve bilmediğim bir durum. n Belki de icinizdeki guclu kadın, Meryem’e el uzatmak istedi. Ona hayat vermek istedi.

- Evet ben Meryem’e cok uzuldum. Ama Meryem’in film icerisinde oyle guzel girişimleri var ki, insan onun yapabildiklerini gorunce mutlu oluyor. Ote yandan cok acınası olaylar yaşıyor.

Meryem karakteri oyunculuk acısından sizi zorladı mı?

- Oncesinde cok calışarak, sete hazır gittiğimi duşunuyorum. Meryem benden başkası değildi! Bu yuzden o andan itibaren 'zorluk' kelimesi benim icin cok uzakta kaldı. Tabii zorlu sahneler de oldu. Tonlarca suyun altında ıslandık ve o sırada dışarıda hava neredeyse 1 dereceydi.

Sizin asıl canlandırmak istediğiniz Eda karakteri miydi?

- Eda da cok carpıcı ve guzel bir karakterdi ama Meryem kadar on planda değildi. Ayrıca yonetmen Abdullah Oğuz, Meryem’in bana daha uygun olduğuna inanmış.

Siz başrolu aldıktan sonra mı Eda karakteri senaryoda daha geri plana duştu?

- Hayır. Eda karakteri zaten tartışılıyor ve konuşuluyordu. Sonrasında Eda oldu ama farklı bir şekilde oldu. Biz ciddi bir film yaptık. Drama yonu ağırlıklı. Bu filmde aslında kaderin ne kadar kendi ellerimizde olduğunu goruyoruz.

Sizin karakteriniz, kaderinizi ne şekilde etkiledi bugune kadar?

- Ben kuralcıyımdır ama acığımdır. Bana gelen iyi, kotu her şeyi kabul edebilme durumunda hissediyorum kendimi. Tabii ki bu biraz olgunluk ve tecrubeyle, yaşadıklarımızla ilgili. Daha oğreneceğim cok şey var. Hepimiz icin daha cok yol var. Ama ben genellikle şukredip, hayatla barışık yaşamayı kabul ederim. n Meryem karakteri sizin de oyunculuk adına ilk cıkışınız olacak, değil mi?

- Aynen oyle. Kendimi cok şanslı hissediyorum. Boyle bir kadroda, boyle bir yonetmenin gozunde ve boyle bir hikayenin icinde olmaktan... Elimden geleni yaptım. Bundan sonrası seyircinin beğenisine kaldı. İnşallah beğenirler.

Filmde Okan Bayulgen ve Yavuz Bingol’un de rol alması soz konusuydu onceleri, ne oldu sonra peki?

- Yonetmenle aralarındaki bir takım anlaşmazlıklardan dolayı olmadı. Sadece cok kısa bir donem isimleri gecti.

Bu film icin cok emek harcasanız bile, filmin yapımcı ve yonetmeni Abdullah Oğuz’la birlikte olmanın size başrolu getirdiği konuşulacak hep... Bu sizi ofkelendiriyor mu?

- Ben Ebru Akel’im. 'Birisinin sevgilisi' başlığı altında adım gecsin istemiyorum. Bu kadar yıldır bu piyasada bir takım işler yaptım. Başarılıysam başarılıyım. Aynı şekilde Abdullah Oğuz da başarılı bir yonetmen olduğunu hem Turkiye’de hem de yurtdışında kanıtlamış bir isim. Dolayısıyla bizim birlikte bir iş yapmış olmamız ancak bu işin guzel kısmını oluşturur. Karşıma bir ordu dolusu insan gelse, bana gelebilecek her turlu soruya cevap verebilecek gucteyim. Kendi hakkımı kimseye yedirmem. Beni eleştirenler once filmi izlesinler, ondan sonra konuşsunlar bence.

AŞKTA OZEN İSTERİM

Zor bir sevgili misiniz?

- Ben ozen isteyen biriyim. Cunku ozen gosteririm. Butun bunların karşılıklı ozenle olduğuna inanıyorum. Ozensiz hicbir şey ortaya cıkmıyor. Onun icin de ozen gosterilen her şey daha guzel oluyor. Tek zorluğum bu! Bana bir sandvic getiriyorsa, yanına bir de ufak cicek iliştirirse mutlu olurum. Ayrıcalıklı hissettirmek ve hissettirilmek cok onemli. İlişkinin anlamı bu. Yoksa herkes birbirine arkadaş gibi davransın. İlişkinin her doneminde bu ozenin olması gerek.

Siz guzel bir kadın mısınız, yoksa cekici bir kadın mı?

- Olduğum gibiyim. Bazı gun daha guzelim, bazı gun daha az guzelim. Sonucta her insan gibiyim. Aynaya o gun nasıl baktığımla ve kendimi nasıl gormek istediğimle alakalı... Fakat ic dunyası yuzune cok yansıyan biriyim. Mutluysam daha guzelim, daha iyiyim. Cekici miyim, guzel miyim bilmiyorum, ama şunu biliyorum ki mutluysam ve huzurluysam bu bana cok yansıyor. Guzel miyim? Herhalde farklıyım.

TUTKUSUZ İŞ YAPILMAZ

Guclu kadın olarak gorunmek gibi bir derdiniz var mı?

- Benim butun derdim kendimle. Ben kendi halinde, kimseyle savaşı, dovuşu olmayan, gercekten kendi kendine bir şeyler yapmaya calışan biriyim.

Tutkulu bir kadın mısınızdır?

- Tutkusuz hicbir iş yapılmaz bence. Tutkular bizi hayata bağlar, bizi surukler, heyecanlandırır. İcinde bulunduğum her şeye tutkuyla bağlı bir kadınım. İstemediğim, aklımın yatmadığı bir işte zorluk cıkarırım, uzaklaşırım.

gecce.com