Trabzon ’da, Erdoğdu Mahallesi'ndeki 10 katlı 2 apartmanın bulunduğu Duru Sitesi'nin arka yamacında 19 Mart'ta yağış sonrası heyelan nedeniyle dik yamactan kopan kayalar, sitenin bahcesine duştu. İrili ufaklı taş ve toprakla birlikte tonlarca ağırlıktaki 2 kaya, site onunde park halindeki 3 otomobile hasar verdi. MR randevusu icin evlerinden cıkan ailenin, kayaların altında kalmaktan 35 saniyeyle kurtulduğu belirtildi. İhbarla adrese gelen devriye gorevindeki bekciler ve polis ekipleri, site bahcesine şerit cekip guvenlik onlemi aldı. Heyelan anı sitenin guvenlik kamerasına yansıdı. Trabzon'da dev kayaların duştuğu sitedeki vatandaşlar, onlem alınmasını istedi
Site yonetimi ve bolgede yaşayan vatandaşlar, son 22 yılda yamac icin bircok dilekce sunmalarına rağmen ilgililerce onlem alınmadığını soylerken, sitenin ust kısmındaki apartman sahibinin de belediyeye dilekce verip, yamac icin onlem talebinde bulunduğu oğrenildi. Sitede yaşayanlardan bazıları evini terk etti. Bazı vatandaşlar da yamaca bakan odalarını kilitleyip onlem aldı. Endişe ve korkuyla yaşadıklarını ifade eden sitedekiler, bolgede kapsamlı onlemlerin alınmasını istedi. Kayaların henuz kaldırılmadığı sitede yaşayan Abdullah Baki, “Evlerimize giremez olduk ama mecbur, kalacak yerimiz yok, girmek zorunda kalıyoruz. Ama nasıl yatıyoruz, nasıl kalkıyoruz Allah biliyor. Kimse gelip kayaları bile bu alandan almadı. Zaten yıllardır yukarıdaki yamactan taş ve toprak parcaları koparak evlerimize geliyor, duvarlarımıza camlarımıza vuruyordu. Yetkili makamlara defalarca dilekce verdik ama ilgilenen olmadı. Halen daha bir işlem yapan, onlem alan yok. Yatak odalarımız yamacın olduğu tarafta, boşaltmak zorunda kaldık. Mecbur kalmadıkca yamac tarafındaki odalara girmiyoruz. Onlem alınsın istiyoruz.” dedi. Sitedeki Şeyda Velioğlu, “Yatak odamla, cocuk odası yamacın bulunduğu tarafa bakıyor. O odaları kilitledim, kullanmıyorum. Şu an oturduğum odada hem uyuyorum, hem oturuyorum. 5 aylık bebeğim var korku icinde burada yaşamak zorunda kalıyorum. Cuma gununden beri kimsenin gelip gittiği yok. Daha once de bu tur olaylar yaşandı, hatta komşumuzun balkonu kırıldı. Biz uyurken odamızın bulunduğu tarafa gelmiş olsaydı kaya, bizim şu anda hayatta olma ihtimalimiz yoktu. İlla cana mı gelmesi gerekiyor? Ah ile vah hicbir zaman fayda etmiyor. Bir an once onlem alınması gerekiyor.” dedi. Munur Abdullah Sarı ise, “Surekli kayalar duşuyor. Yıllardır bunun mucadelesini veriyoruz. Şimdi de dev kayalar koptu geldi. Eşim kanser hastası tedavi alıyor; evimi terk edemiyorum. Ama 10 yaşındaki cocuğumu babaannesinin yanına gondermek zorunda kaldım. Cok etkilendi bu olaydan, cok korktu. Biz de cok korkuyoruz.” diye konuştu. Kayaların altında kalmaktan saniyelerle Funda Taş ise, “Cocuklarımız korku icinde. Odalarında yatmıyorlar. Her seste 'anne tekrar kaya mı geldi' diye soruyorlar. 35 saniyeyle kurtulan bir aileyiz. İkinci bir şansımız olmayabilir. Bu alan bizim cocuklarımızın oyun oynadığı bir alan. Cocuklarımız korkuyorlar.” dedi.