Mersin'de yaşayan 70 yaşındaki Ahmet Yeşildağ, 2013 yılında bir sosyal paylaşım sitesinde okey oynarken Sevilay Saygın ile tanıştı. Yeşildağ, evini satıp parasını gonderdiği Saygın ile Bursa'nın Mudanya ilcesinde, dini nikah yapıp birlikte yaşamaya başladı. 4 ay sonra Yeşildağ, 2 milyon liralık mal varlığını Sevilay Saygın'a bıraktığını belirten vasiyet imzaladı. Bir gun sonra ise Saygın'ın isteği uzerine yeğeni olan Derya Mızrakcı ile resmi nikah kıyarak evlendi. Mızrakcı, evlendikten 2 saat sonra Aksaray'a donerken, rahatsızlanan Yeşildağ, nikahın kıyıldığı gun kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Yeşildağ'ın yaşamını yitirmesi ise kayıtlara, ‘doğal olum ’ olarak gecti. Babasının acı haberini oğrenen Ali Yeşildağ, evrakı incelediğinde vasiyet ile nikah tarihini fark edip, savcılığa suc duyurusunda bulundu. Mezarı acılan Yeşildağ'dan alınan parcalar incelenince, olumunun, tedavi amacıyla kullanılan ilacta bulunan kodeinin fazla verilmesi sonucu zehirlenerek olduğu ortaya cıktı. Bunun uzerine Sevilay Saygın, oğlu Cihan Saygın (36), Derya Mızrakcı Yeşildağ ile annesi Beyhan Mızrakcı, cinayet suclamasıyla gozaltına alındı. Cihan Saygın adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 3 şupheli tutuklandı. Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak kasten oldurme' sucundan omur boyu hapis cezası talebiyle haklarında dava acılan Sevilay Saygın, Derya Mızrakcı Yeşildağ ve Beyhan Mızrakcı cıktıkları ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı. Daha once adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Cihan Saygın ise gecirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiği icin hakkındaki dava duştu. Yeşildağ'ın olumuyle ilgili 9 yıldır devam eden davada, yargılamaya devam edildi. Karar aşamasına gelen duruşmaya tutuksuz sanıklar Sevilay Saygın ve Beyhan Mızrakcı katıldı. Daha onceki duruşmalarda verdiği ifadesini tekrarlayan Ahmet Yeşildağ ’ın imam nikahıyla yaşadığı eşi Sevilay Saygın, Yeşildağ ’ı zehirledikleri iddiasını reddetti. Sevilay Saygın, “Ahmet Bursa ’ya geldikten sonra surekli hastalandı. Ben onu 4,5 ayda 28 kez hastaneye goturdum. Kaldı ki imam nikahını bana Ahmet ile ablası Zeynep, 'Biz de erkekle kadın nikahsız bir arada olmaz' diyerek baskıyla kıydırdı. Ailesine bir şey bırakmak istemediğini belirterek, mallarını benim uzerime kendisi zorla yaptı. Olumu hastalığı nedeniyle gercekleşti" dedi. Derya Mızrakcı Yeşildağ'ın emekli sağlık calışanı annesi Beyhan Mızrakcı ise kızının Ahmet Yeşildağ ’la evlenmesine once karşı cıktığını ama Ahmet Yeşildağ ’ın, “ ’Ben artık yolun sonundayım. Ben olunce maaşım aileme kalacak. Onlara kalmasını istemiyorum, ihtiyacı olan birine gitsin ’ deyince, karşı cıkmadım. Kızımla evlendi. Benim Ahmet ’e ilac vermem, zehirlemem soz konusu değil. Ben kimseye aspirin bile tavsiye etmeyen biriyim" ifadelerini kullandı. Derya Mızrakcı Yeşildağ da annesi ve teyzesi gibi cinayet suclamasını reddetti. Anne ve teyzesinin isteğiyle evliliği kabul ettiğini soyleyen Derya Mızrakcı Yeşildağ, "Evlilik evraklarımı yapıp Mudanya ’ya geldim. Ertesi gun evlendikten iki saat sonra da Aksaray ’a dondum. Ben oradayken arayıp, Ahmet ’in olduğunu soylediler. Cok şaşırdım. Benim tek şansızlığım, eşimin evlendikten saatler sonra olmesidir. Ben mantık evliliği yaptım. Ahmet bana, ‘dunya ahiret kızımdır ’ derdi. Suclamayı kabul etmiyorum" dedi. Duruşmada savcı esas hakkındaki mutalaasını verdi. Savcı, İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi ’nden alınan raporda, Ahmet Yeşildağ ’a tedavi amacıyla verilen ilacta bulunan kodeinin fazla verilmesi sonucu zehirlenerek olduğu belirlendiğinden, Sevilay Saygın ile Beyhan Mızrakcı ’nın ‘tasarlayarak adam oldurmek ’ sucundan muebbet hapis cezasına carptırılıp tutuklanmasını, Derya Mızrakcı Yeşildağ'ın ise beraatını talep etti. Ahmet Yeşildağ ’ın oğlu Ali Yeşildağ ’ın avukatı da 2 sanığın planlayarak iştirak halinde maktulu oldurduğu tum dosya kapsamında sabit olduğu anlaşıldığından, cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti, savcının mutalaası sonrasında sanıklara ve avukatlara savunma icin ek sure vererek, karar aşamasına gelen duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.