EBRU YAŞAR, YENİ ALBUMU 'SENİ SEVİYORUM'U AVRUPA MUZİK ETİKETİYLE PİYASAYA CIKARDI.
Albumle birlikte imajını da yenileyen unlu şarkıcı, ilginc bir de iddiada bulundu: 'Ben estetiği kadına yakıştırıyorum. Benden sonra da burun estetiğinin patladığına inanıyorum. Bir Deniz Akkaya, bir de benim icin derler bunu.'
Yeni albumunuz hayırlı olsun. Album, ismini İsmail YK ile duet yaptığınız parcadan alıyor, değil mi?
- Evet, İsmail YK bir surpriz yaparak bu şarkıyla bana destek oldu. Şarkıyı verdiğinde benimle duet yapacağını duşunmemiştim, bu fikir ortaya cıktığında cok heyecanlandım. Sonucta cok guzel oldu. İlk klibi de bu şarkıya cektik. Ses renklerimiz, tarzımız az da olsa birbirine yakın. İsmail’in kendine has bir tarzı olduğuna inanıyorum. Ucuk, aynı zamanda duygusal ve cesur. Herkesin soyleyemediğini soyluyor. O yuzden once 'Onun yaptığı şarkı bende durur mu' diye duşundum. Ama iyi bir calışma cıktı ortaya. O da 'Beyaz Show'a konuk olduğunda 'İyi ki ben okumamışım, Ebru Yaşar okumuş bu şarkıyı' dedi.
Aşk şarkısı mı bu?
- Hasret şarkısı. Bu şarkının icinde kendimi buldum. Ben memur kızıyım, babam polisti. Gurbeti, ozlemeyi, beklemeyi ve bekletilmeyi o kadar iyi biliyorum ki... En iyi tanıdığım duygu ayrılık acısı.
Bu kacıncı albumunuz ve albumden neler bekliyorsunuz?
- Dorduncu galiba... Albumume cok guveniyorum, ekonomik krize rağmen cok umutluyum.
Hangi muzisyenlerle calıştınız bu albumde?
- İsmail YK, Sinan Akcıl, Ersay Uner ve Ali Tekinture ile calıştık.
Nazan Oncel, Sezen Aksu gibi usta isimlerin şarkıları neden yok?
- Gerek duymadım. Onların yaptığı şarkıları da cok seviyorum ama bu albumde denk gelmedi. İleride olursa, seve seve okurum.
Babanızın polis olduğunu soylediniz. Polis konserlerine de cıkıyorsunuz o zaman?
- Cıkıyorum. Polisler beni cok sever zaten. Babam karakol amiriydi, annem memurdu. Sabahları uyandığımda yanımda annem de babam da olmuyordu. Ben de karakola iniyordum. Saclarımı polisler oruyor, yemeğimi yedirip beni okula gonderiyorlardı.
Niye polislerle ilgili hic şarkı yapmadınız?
- Ben bu işi ticaret olarak gormuyorum. Onların icinde yetiştiğim icin duygularını o kadar iyi anlıyorum ki...
Babanız sizin de polis olmanızı istemedi mi?
- Tabi istedi. Ben zaten şarkıcı olmasaydım polis olacaktım. Polislik sınavlarına girmiştim, tam o sıralar bana album teklifi geldi. Kaset cıkarma işi ağır bastı ama bu olmasa kesin polis olacaktım. Şimdi memleketin neresinde gorev yapıyordum, Allah bilir...
Nasıl keşfedildiniz peki?
- Cok tesadufi bir şekilde. Eskişehir’deydik. Konservatuvar imtihanına girmek icin İstanbul’daki halamın yanına geldim. Halamın yan komşusunun iki oğlu vardı. Oğullarının da muzik studyoları varmış ve yeni ses arıyorlarmış... Gittim studyolarına, iki şarkı soyledim. Kulaklarına inanamadılar! Hemen benimle bağlantıya gectiler ama anlaşma imzalamadılar yaşım kucuk diye. Burhan Cacan’ın menajeri de onların cok yakın arkadaşlarıymış. Bu yuzden beni Burhan gorup kapmasın diye kacırdılar. Ama menajeri, Burhan Cacan’a benden bahsetmiş. Bir sure sonra Burhan Cacan aradı ve 'Kızım baş dururken ayakla calışma, gel' dedi. Gittim, sesimi dinledi ve hemen anlaşma yapmak istedi. 'Ne şartlarda calışmak istiyorsanız kabul, yeter ki albumu biz yapalım' dedi ve oyle başladı surec.
Evlilikle ilgili ne duşunuyorsunuz?
- Evlenmek istiyorum artık! Evlilik kurumuna cok onem veriyorum. Evlendiğim zaman da omur boyu sursun istiyorum.
Cocuk ozlemi var mı peki?
- Kesinlikle var... Angelina Jolie gibi imkanım olsa ben de yedi tane cocuk yapardım, evlat da edinmek isterdim.
Şu anda da boyle bir şey yapabilirsiniz...
- Evet ama evlat edindiğim cocuğu aile ortamında yetiştirmek isterim. Bunun icin de evlenmem lazım. Bir de once kendi cocuğumu doğurmak istiyorum. Evlatlık daha sonra.
Evleneceğiniz erkek nasıl biri olmalı? Ya da once şunu sorayım; hic aşık oldunuz mu?
- Oldum tabii ki... 'Seni seviyorum' dediğin zaman hissettiğin cok guzel bir duygu. Zaten sanatcı insan duygusal olur, sanatcı insanın sevmemesi imkansız. Aşksız hayat olmaz. Aşkı dolu dolu yaşarım. Erkek profiline gelince, vicdanlı, iyi niyetli, esprili, rahatca konuşabileceğim erkeklerden hoşlanıyorum. Bunun yanında bir de yakışıklı olursa, yeme de yanında yat!
Para onemli mi sizin icin?
- Yaşayabileceğin kadar onemli. Evleneceğim erkeğin en azından benim parama muhtac olmaması gerekir, yoksa onun ne kadar parası olduğu hic onemli değil. Ben zaten kendi paramı kazanıyorum. Evlilik iyi gunde kotu gunde birlikte olmaksa, bende varsa ona veririm onda varsa bana verir zaten. Calışmayan, uretmeyen insanı sevmem. Kazancının ne olduğu onemli değil ama mutlaka bir işi olmalı.
Oyunculuk yapmayı duşundunuz mu hic?
- Zamanında cok oyunculuk teklifi aldım ama ben şarkıcılığımın on planda olmasını istiyorum. Tabi bu oyunculuk yapmayacağım anlamına da gelmez... Senaryoya gore oynayabilirim. Neden olmasın?
BENDEN SONRA BURUN ESTETİĞİ PATLADI
n Estetiğe karşı olduğunu soyleyenler bazen karşımıza estetikli cıkıyorlar. Siz de estetik yaptırdınız. Bu konuya nasıl bakıyorsunuz?
- Hangi kadın guzel olmak istemez ki? 'Ben kendimi guzel bulmuyorum' diyen kadın yalan soyluyordur. Ben estetiği kadına yakıştırıyorum. Benden sonra da burun estetiğinin patladığına inanıyorum. Bir Deniz Akkaya, bir de benim icin derler bunu.
gecce.com