Rusya'nın Ukrayna'ya yonelik saldırıları başlayınca Ukrayna'nın Sumy kentinde mahsur kalan Diş Hekimliği birinci sınıf oğrencisi Vanlı Vefa Kiyatmaz, Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleriyle 3 gunluk otobus yolculuğunun ardından Van ’ın Ozalp ilcesine gelerek ailesine kavuştu. Ağabeyi Teyfik ve annesi Hurriyet Kiyatmaz'a sarılarak hasret gideren Kiyatmaz, duygusal anlar yaşadı. Korku dolu gunler gecirdiklerini anlatan Kiyatmaz, yurtta kaldıklarını fakat savaşın başlamasıyla birlikte başka bir arkadaşın yaşadığı binanın sığınağına yerleştiklerini soyledi. Marketlerin boşalmasıyla birlikte de erzak arayışına duştuklerini ve uzun kuyruklar oluştuğunu belirten Kiyatmaz, diğer Turk vatandaşları ile Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri sonucu 3 gunluk otobus yolculuğunun ardından yurda ulaştıklarını anlattı.
Kardeşine kavuşan Teyfik Kiyatmaz, bu surecte cok endişelendiklerini belirterek, "Dışişleri Bakanlığımıza maillerle ulaştım, onlar da bize geri donuş yaptılar ve en yakın zamanda orada bulunan vatandaşlarımızın tahliye edileceğini, sakin olmamamızı soylediler. Hicbir zaman onlara olan guvenimizi kaybetmedik. Surekli goruşup bilgi alıyorduk. Yardımcı olanlara teşekkur ederim" dedi Oğluna kavuşan Hurriyet Kiyatmaz ise, "Oğlum kazası belasız geldi. O gunden beri yatamıyordum. Oğlumla telefonla goruşuyordum ama cok merak ediyorum. Allah devletimizden razı olsun. Allah başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.