30 yılı aşkın bir suredir hacker ’lık yapan, yuzlerce kişiye sattığı hack programları sayesinde 10 milyon dolar kazanmayı başaran ve şu an ABD devlet kurumları icin siber guvenlik danışmanlığı yapmakta olan 'Gummo ’ isimli eski bir hacker oldukca dikkat cekici acıklamalarda bulundu. Henuz 16 yaşındayken arabada yaşamaya başlayan, okuldan atılan ve sancılı bir genclik donemi geciren Gummo, Soft White Underbelly isimli YouTube kanalına verdiği roportajda hayatına ve gecmişine dair ilginc detaylar verdi.
Roportaj sırasında şu an sadece insanlara iyilik yapmak icin calıştığını belirten Gummo, istese calışmak zorunda olmadığını ve hoşuna gittiği icin calışmaya devam ettiğini kaydetti. Hep normal bir yaşamı olmasını istediğini ifade eden Gummo ’nun sahip olduğu Bitcoin (BTC) miktarı ise dudak ucuklattı.
[h=2]'Hacker'lığın doğası vahşice değişti'[/h]
Hayranlarına ve roportajı izleyenlere hayatta hicbir zaman pes etmemelerini ve her zaman bir yolunu bulabileceklerini soyleyen Gummo, kendi hazırladığı yasa dışı bir programı sattığı gerekcesiyle daha oncesinde tutuklanmış; guvenlik guclerinin ona devlet kurumlarının siber olarak korunması adına calışması seceneğini sunması sonrasında ise ABD devlet kurumları adına calışmaya başlamıştı.
Gunumuzde pek cok kurum, ozel şirket ve unluler icin siber guvenlik danışmanlığı yapmakta olan Gummo, hacker ’ların para kazanabileceği cok fazla alan olduğunu ve ergenlik doneminde onu hacker ’lık konusunda cesaretlendiren şeyin de bu olduğunu kaydediyor.

“Şu anda bazı girişim şirketlerine yeteneklerimi anlatıyorum. Danışmanlık veriyorum. Yakalanması gereken kişilerin yakalanmaları icin kurumlara yardımcı oluyorum. Zoom ile birlikte bile danışmanlık hizmeti veriyorum. Acıkcası 9-5 calışıyorum. Şu anda yaptığım şey aslında insanların evlerinde huzur icinde uyumasını sağlamak. Dunya kotu insanlarla dolu… Ben de bu huzuru sağlamaya calışanlardan biriyim. “ şeklinde aktaran Gummo, eskiden hacker ’lığın eğlenceli olduğunu; ancak teknolojinin gelişmesi ile gunumuzde bu işin doğasının tamamen değiştiğini ifade ediyor.
Toplumda panik ve karmaşa yaratmak isteyenler hacker ’ların korku salmak icin calışmaya devam ettiğini kaydeden Gummo, “TikTok ’taki algoritmaların duzenine bakın, ya da İzlediğiniz videolarla ilgili reklamların surekli olarak karşınıza cıkmasına… Bu teknoloji ileriki bir donemde size karşı silah olarak cıkarılabilir” diye de belirtiyor.
Hacker ’lığın giderek daha da tehlikeli bir hal almaya başladığını belirten Gummo, kripto para hırsızlarına karşı da uyarıyor. Konuya dair Gummo, “Her gun daha fazla insan, başkalarının kripto paralarını ya da geleneksel bankacılık sistemindeki paralarını alarak kendi zenginliğini yaratmak istiyor. Hukumetlerin şu anda yazılım savaşlarına başlıyor olması da korkutucu. Maalesef insanların gelecekte tartışacağı konular da bunlar olacak.” şeklinde aktarıyor.
[h=2]7 milyar dolar değerinde Bitcoin'i var[/h]
Hicbir şekilde maddi zorluk cekmediğini, sadece calışmaktan zevk aldığını icin calışmaya devam ettiğini belirten Gummo ’nun tam olarak 7 milyar dolar değerinde Bitcoin ’i bulunuyor. Gummo ’nun soyledikleri ve Bitcoin ’in bugunku fiyatı goz onune alındığında bu, Gummo ’nun yaklaşık olarak 180 bin Bitcoin ’i olduğu anlamına geliyor.
Konuya dair Gummo, “Ben yaptığım işi sevdiğim icin calışıyorum. Pazartesi ’den Cuma ’ya kadar calışıyorum evet, 9-5 arası calışıyorum ama sevdiğim icin. Ben istediğim icin… Yoksa hic calışmama gerek yok. Zaten yeterince zenginim, 7 milyar dolar değerde Bitcoin ’im var. Her zaman normal bir hayatım olsun istedim. Hep normal bir insanın yaşamını merak ettim. Trene binmek, sabah erken kalkıp şehir merkezindeki işe gitmek gibi…” ifadelerini kullanıyor.
Fakirliğin gecmişte kendisi icin asla bir motivasyon kaynağı olmadığını belirten Gummo, "Kızım doğduğunda ben zaten 18 yaşındaydım. 2 sene yemek fişi kuyruklarında bekledim o donem. Zaten fakirdim her zaman… Ben sadece doğru olanı yaptım. “ şeklinde kaydediyor.