Tekirdağ Cerkezkoy'de yaşayan Meryem Doğan (27), 2020 ’nin Mart ayında ilk eşi Yakup İpek'ten olan kızı Şukran Nur İpek'in (3) karnına yumruk vurdu. Bir sure sonra karnı ağrıyan ve kusma şikayetleri gosteren Şukran Nur, baygınlık gecirince annesi ve ikinci eşi M.A.D. ile Cerkezkoy Devlet Hastanesi'ne goturuldu. Şukran Nur, doktorların tum mudahalesine rağmen kurtarılamazken, cocuğun ic kanamaya bağlı olarak hayatını kaybettiği ve olumunun şupheli olduğu belirlendi. Hazırlanan 'şupheli olum' raporu polise bildirildi. Meryem Doğan ile M.A.D., rapor uzerine gozaltına alındı. Şupheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Meryem Doğan, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı, M.A.D. ise serbest bırakıldı. Meryem Doğan, ilk ifadesinde, yaramazlık yaptığı icin kızının karnına 2-3 kez şiddetli vurduğunu belirtip, “Kısa sure sonra kızımın karnı ağrımaya başladı ve ardından kustu. Kızımı hastaneye goturmedim ve tedavi amaclı ağrı kesici verdim. Ertesi gun sabah saatlerinde ise benden su istedi, yerde baygın duruyordu. O zaman eşimle hastaneye goturdum.” dedi. Meryem Doğan hakkında Corlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten yaralama neticesinde olume neden olma' suclamasıyla dava acıldı. Davanın karar duruşmasında savunmasını yapan Meryem Doğan, kızını oldurmek gibi bir niyeti olmadığını, bunu yapmak istese daha once yapacağını anlattı. Okuma yazması olmadığını ve cezaevinden bir arkadaşına yazdırdığı savunmasını mahkemeye gonderdiğini soyleyen Doğan, dilekcedeki ifadelerine katıldığını anlattı. Kızının velayetinin babası Yakup İpek'te olduğunu soyleyen Doğan, şu ifadeleri kullandı: "Boşanmadan once cocuklarımı yanıma almıştım. Benden boşanması icin velayetini babasına bırakmıştım, fiili olarak gecici olarak babasına vermiştim. Ben Yakup ile boşanmadan once yurttan cocuğumu yanıma almıştım. Bu cocuğu eşim dovmedi, oyle olsa emin olun soylerdim. Ben de dovmedim, bir hafta once merdivenden yuvarlanmıştı, her yeri morarmıştı, olmeden bir hafta once Cerkezkoy Devlet Hastanesi'ne goturmuştum. Şu an tam tarihini hatırlamıyorum ancak olmeden bir hafta once goturmuştum. Olduğu gun cocuğumu gozetim altına almıştım. Hic uyumadım, başında bekledim, boyle olacağını bilmiyordum. Cocuğuma eşim M.A.D., bir şey yapmadı, oyle olsaydı onu da iceri aldırırdım. Ama o bir şey yapmadı. Benim okumam yazmam yoktu, o yuzden eşimi arayıp cağırmıştım, eşim gelir gelmez cocuğumu hastaneye goturduk beklemedik. Ben sadece cocuğumun karnına vurmuştum ama bilerek yapmadım, M.A.D. cocuğa dokunmadı, sadece hastaneye goturdu.” 
Duruşmaya katılan Şukran Nur İpek'in babası Yakup İpek ise, kızının olumune neden olan eski eşi Meryem Doğan'ın cezalandırılmasını isteyerek şu sozleri kaydetti: "Şukran Nur benim cocuğumdu, Meryem Doğan eski eşimdir. Olayın nasıl meydana geldiğini bilmiyorum, iki cocuğumuzun velayeti de bendeydi, biz Cerkezkoy'de boşandık. Sanık durumunun olmadığını, cocuklara bakamayacağını soylemişti. O donem iki cocuğumuz da yurtta kalıyordu, velayeti bana verildi. Bir gun gorme hakkı da anneye verildi. Ben cocuklarımı gormeye gidip geldim, yanıma almaya calıştım. Bir gun calışırken beni Kırıkkale'deki yurttan aradılar, cocukların Tekirdağ'a nakil olduğunu soylediler. 'Benim eski karım da orada' dedim, 'bir şey olmaz' dediler. Pazar gunu gittim, gordum, cocuklarım rahattı, İstanbul'a getirtmeye calıştım, vermediler. Sanık olan eski eşim başka biriyle evlenmiş. Kızım Şukran'ı yurtta ziyaret ettim ve mudur, 'Bu cocuklar kucuk, burada onlara gore yer yok. Ya sen al, ya annesine vereceğiz' dediler. 'Ben bakamam, annesi hic bakamaz, uvey babanın elinde' dedim. Bunun uzerine mudur, 'Sen kimsin benim işime ne karışıyorsun' dedi. Ben akşamına aradığımda Erkan ve Şukran annelerine verildiği soylendi. Ben calışırken sanığın kardeşi beni arayıp, Şukran Nur'un vefat ettiğini soyledi. Sabah gittim, kızımın cenazesini aldım. Kızımın cenazesini kucağıma aldığımda her tarafı mosmordu. Meryem ifadesinde, 'Cocuk benim değil mi? İster dover ister severim' demiş, ben şikayetciyim, Meryem Doğan'dan ve M.A.D.'den, ceza almasını istiyorum. Ayrıca o mudurden de şikayetciyim, benim cocuğumu sanığa teslim ettiği icin. Meryem benim yanımdayken cocuğu dovmedi, ben sabah işe gidiyordum, Allah'la onun arasındaydı, dovuyordu veya dovmuyordu.” Mahkeme heyeti, Meryem Doğan'ı once 'kasten yaralama neticesince olume neden olma' sucundan 14 yıl hapis cezasına carptırıp, ardından sanığın gecmişi, sosyal ilişkileri, duruşmadaki tavır ve davranışları lehine takdiriyle indirim yapılarak 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Duruşmaya katılan Şukran Nur İpek'in babası Yakup İpek ise, kızının olumune neden olan eski eşi Meryem Doğan'ın cezalandırılmasını isteyerek şu sozleri kaydetti: "Şukran Nur benim cocuğumdu, Meryem Doğan eski eşimdir. Olayın nasıl meydana geldiğini bilmiyorum, iki cocuğumuzun velayeti de bendeydi, biz Cerkezkoy'de boşandık. Sanık durumunun olmadığını, cocuklara bakamayacağını soylemişti. O donem iki cocuğumuz da yurtta kalıyordu, velayeti bana verildi. Bir gun gorme hakkı da anneye verildi. Ben cocuklarımı gormeye gidip geldim, yanıma almaya calıştım. Bir gun calışırken beni Kırıkkale'deki yurttan aradılar, cocukların Tekirdağ'a nakil olduğunu soylediler. 'Benim eski karım da orada' dedim, 'bir şey olmaz' dediler. Pazar gunu gittim, gordum, cocuklarım rahattı, İstanbul'a getirtmeye calıştım, vermediler. Sanık olan eski eşim başka biriyle evlenmiş. Kızım Şukran'ı yurtta ziyaret ettim ve mudur, 'Bu cocuklar kucuk, burada onlara gore yer yok. Ya sen al, ya annesine vereceğiz' dediler. 'Ben bakamam, annesi hic bakamaz, uvey babanın elinde' dedim. Bunun uzerine mudur, 'Sen kimsin benim işime ne karışıyorsun' dedi. Ben akşamına aradığımda Erkan ve Şukran annelerine verildiği soylendi. Ben calışırken sanığın kardeşi beni arayıp, Şukran Nur'un vefat ettiğini soyledi. Sabah gittim, kızımın cenazesini aldım. Kızımın cenazesini kucağıma aldığımda her tarafı mosmordu. Meryem ifadesinde, 'Cocuk benim değil mi? İster dover ister severim' demiş, ben şikayetciyim, Meryem Doğan'dan ve M.A.D.'den, ceza almasını istiyorum. Ayrıca o mudurden de şikayetciyim, benim cocuğumu sanığa teslim ettiği icin. Meryem benim yanımdayken cocuğu dovmedi, ben sabah işe gidiyordum, Allah'la onun arasındaydı, dovuyordu veya dovmuyordu.” Mahkeme heyeti, Meryem Doğan'ı once 'kasten yaralama neticesince olume neden olma' sucundan 14 yıl hapis cezasına carptırıp, ardından sanığın gecmişi, sosyal ilişkileri, duruşmadaki tavır ve davranışları lehine takdiriyle indirim yapılarak 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.