Kastamonu ile Cankırı sınırındaki Ilgaz Dağı Milli Parkı icerisindeki kayak merkezine İstanbul, Ankara, Samsun, Sinop, Bartın, Amasya, Corum, Cankırı ve Karabuk başta olmak uzere bircok ilden ziayretci geldi. Hafta sonu tatilini evinde gecirmek istemeyen vatandaşlar, kayak yapmanın keyfini surdu. Ilgaz Dağı Kayak Merkezine gelen yerli ve yabancı ziyaretciler, dağın doğal guzelliğinde kayak ve snowboard yaptı. Ankara ’dan Ilgaz Dağı'na kayak yapmayı oğrenmeye gelen Hatice Bahar Erdem, “Daha henuz kayak yapmasını oğrenemedim. Yarım saattir kayak eğitimi alıyorum ama henuz daha oğrenemedim. Kayak oğrenirken bazen duşuyorum. Daha demin yokuşun başındayken arkama doğru duştum ve hocamız beni geri kaldırdı. Cok eğlenceli ve heyecanlı oluyor.” dedi. Kayak yapmanın tadını cıkardıklarını soyleyen Zeki Efe ise “Sonra kendimi bırakıyorum, bir sure kaydıktan sonra yokuş aşağıya inerken ayaklarımı biraz kapatıyorum. Ondan sonra yavaşlayıp durmuş oluyorum. Kaymayı seviyorum, cok guzel oluyor. Hava cok guzel, Ankara ’dan geliyoruz. Ilgaz Dağı'nı cok beğendim. Burası da benim dayımın memleketi oluyor. O yuzden bugun buraya kayak yapmaya geldik” diye konuştu. Ilgaz Dağı Kayak Merkezi tatilcilerle doldu Ankara ’dan Ilgaz Dağı'na kayak yapmaya geldiğini ifade eden Alperen Fazlı isimli vatandaş, “Kayak yapmak duşunduğumden zor işmiş. Hatta duşunduğumden bayağı zormuş. Cunku ben, bugun icin telesiyejle piste cıkıp kayarım diye tahmin ediyordum ama bugun icin biraz zor olacak gibi duruyor. 1 saattir kayak eğitimi alıyorum, duşe kalka duşe kalka kayak yapmayı oğreneceğiz” şeklinde konuştu.