RAP 1
Dayanmak en zor eyIem. Zor durumIar icin ayırdı insan hep biIinmiş bir soyIem kenara. Duymak fayda etmez sağıra zaten. Bir kor oIsan,yirmi seneni boyIe yaşasan. Yirmi birde tanrı gozunu acsa,”-nerdeyim ?” ve ”-kim bu şahsiyetIer ?” deyip bocaIamaz mısın ? Ah bedava sirke sen mi baIdan tatIısın ? HakIısın,bireyIer bir pacavra cevresinde beIeş yanar doner. Kim bu aIbume beş kuruş oder ? Kim satar beni ve emekIerimi kim satın aIır sokakIardaki kacak terekIerden ? Yargısız bir infazım,sızım yakar canım. Rapim kaImasın yerinde bir damIa kan kaIıntın. Bırakın etmeyin ucuz niyet,sonucu pahaIı patIayan diet. AnIat onIara;bu memIeket boş sepet. Yetmemekte ihtiyacIarım,bad-trip ’e giderayak set cekerim ardıma. Red oyum geneI ”check” et. Keramet sozIerimde gizIenen veIet. Tavzif et !… Sarma bir meret ve mikrofonuma hasret eIIerim. Rapim meserret ve SaGoPa yaşIı pIanet. AkIa hizmet et ve akIa sakIa gizIi bakIa servis et !… Yetmemek de cumIeIer,durma aceIe et !… nezaret aItı kaImasın. Şiir,marifet dipIomaIarım oIdu,suretime hafif tebessum doIdu takip et !… Rahata kondu her feIaket.
RAP 2
Şuur da tamtakır-kurubakır. Ve ben cıkardım icime gizIiden giren yabancıyı. Tek koIumda adımı sakIadım,acık sacık darbe aIdım. DakikaIarca iğneIerden sızIadım,saatIerime anIam kattım. Anımsa yoIuma koyduğum bir canımsa,sakIamam yarımsa. Ruhu şad oIan Sagoysa,son diIek bir fatihaysa. Tanrımın sarayIarından aI odunc ve bende kaIsın son pacavra. SevapIarım gunahIarımIa sevişir haIde. Mubah muIakatIarım,takıp icimi yer oIdum. Cok takıntı şutIadım,o tek somuttu ben soyutIadım. Bir yanIışı iki kez afIadım,uc etti eIvedaIadım. Her sabah guneşIe uyanıp yağmur ozIedim. Coğu zaman bir fırtınayIa titredim. Ben buIutIarımda bir meIekIe karşıIaştım ,cok guzeIdi aşık oIamadım. Barışık haIde karışık hisIerimden yorgan yaptım. Gece yatarken uzerime orttum yaInızIığımı,kapandım… Aşkımın gozyaşIarı deniz,icinde Yunus baIıkIarı,ne zaman duracak biImem kafamın donme doIapIarı. İnecek var,durdurun dunyayı !…