Duşunun bir kere dost kimdir?
Bakın cevrenizeki insanlara gercekten dost kac insan bulursunuz, yanınızda...
Yok denecek kadar azdır, değil mi? Yada hic yoktur...'Ben dostunum' der yaklaşır sana,bir duşmeye gor, bir de bakmışsınız ki ilk o 'dostunum' diyenler terkeder gemiyi...Yeterki su aldığınızı gormesin...
Dostluk maddiyatta mıdır, yoksa maneviyatta mı? Biz oğrendik ki; Dostluk maneviyattadır.Maddiyat ise sadece bu dunyalık.Oğrendiklerimiz yanlış mı? ASLA.! Oyle ise iyi secmek lazım dostları, oyle değil mi?
Dost kimdir?
Bu dergaha eğri odun dahi taşımayan...O dost oyle bir dosttur ki "O okyonustur, bense deniz' diyebilen...Kimin yureği yeter seninle ağlamaya, seninle gulmeye...Bu dunyanın gam yukunu kim ceker, seninle beraber? Seninle beraber sinesine vura vura kim ağlar? ' Cenneti vaatetseler sensiz girmem oraya, senin olmadığın yerde bende yokum' kim der? Ağladığında başını yaslayacak bir omuz olmaya, kim adaydır? Yureğin yanarken yangına korukle gitmeyip, seni engin denizlere surukleyerek birazcık olsun rahat nefes almanı sağlamaya calışan kimdir? İcinde bir kor alevlendi ise elinden tutup tıpkı bir anne şevkatıyla "Hadi biraz nefes alalım, atalım dışarıya kendimizi.acılırız,rahatlarız,bir kahve filcan yanında da sigara "deyip rahatlatmaya calışan,dar gununde kacmayıp neyi varsa onune seren,seni sıkıntılarınla başbaşa bırakmayan,goz yaşlarını kendi mendili ile silen, her demde seninle olan kimdir? Gun gelip kırdığında; ki dostlar kırılmaz.Senin o hareketi nicin yaptığını bilecek kadar seni tanıyan kimdir? Seni olduğun gibi kabul edip, seni değiştirmeye calışmadan basına tac eden kimdir? ' Sen ne yaparsan doğrusunu yaparsın' deyip senin hatalarını da,doğrularını da ince bir uslupla incitmeden yada inciterek anlatan kimdir? Dost acı soyler değil mi? Dost acı soyler ama tatlı dille acı soyler...Acı soyler...Cunku kendine gelmen icin acı soyler..Tatlı soyler gene kendine gelmen icin tatlı soyleyen,Kimdir! Allah aşkına soylesenize bunca meziyetlere sahip olan kimdir? Boylesine erdemlerle donanmış insanoğlu kimdir?
Dost,dostuna kaldıramayacağı yuku yuklemeyendir...Ben bilirim,bunlar benim kadim dostlarımdır...Hic bir zaman unutmadığım ve unutamayacağım kadim dostlarımdır.Yaratana şukrediyorum ki; Boyle dostlara sahibim şu yalan dunyada.Her şeyin fani olduğu hatta ve hatta sevgilerin bile sahte olduğunu soylediğiniz bu yalan dunyada gercek dostlara sahibim.Dilerim; sizlerde boyle dostluklar kurabilmişsinizdir...
Her ne kadar bir cok insan dostluğa ve sevgiye inanmasada ben inanıp yaşayanlardanım.Bu satırlarıda bana yazdıran bu dostlarımdır.Dostluğa sevdalı gonullerdir..
Lutfen! Dergaha eğri odun taşımayın.Daima dost kalın...
Nilufer Ucuk