Primal Fear, Şubat başında studyoya giriyor! Resmi siteden yapılan acıklama şu şekilde:

"Tekrar album kayıtlarına başlıyoruz. Şimdiye kadar gecen kısım, yani şarkı sozu yazımı kısmı ve kafamızda muziği oluşturmamız, gercekten heyecan vericiydi. %100 motive olmuş durumdayız. Kayıtlara başlamak icin sabırsızlanıyoruz.

Tekrar, the House of Music studyolarında kaydetmeye karar verdik. "Seven Seals"'daki gibi, yine Mat Sinner (Halford, Blind Guardian, Saxon, Hammerfall, ...) ilk kayıt aşamasında produktorumuz olacak. 6 Mart'a kadar surecek bu periyottan sonra, ikinci bir vokal kayıt kısmı icin Ralf Scheepers ile calışacağız. Daha sonra da Belcika, Mol'da Galaxy Studios'da, Ronald Prent (Iron Maiden, Def Leppard, Rammstein, Manowar, ...) ile albumun mixlerini tamamlayacağız. Album 11 parca icerecek. Bunlardan birinde Ralf, unlu bir bayan vokalle duet yapacak.

Albumde bulunacak bazı şarkıların isimleri "Save Me", "Fighting the Darkness", "Psycho", "the Curse of Sharon", "the Final Word", "Every Time it Rains" olacak. Muzik ise Seven Seals'ın bir devamı gibi olacak. Yeni birkac orkestral duzenlemeler uzerinde uğraşıyoruz, fakat kesinlikle gercek ve saf HEAVY METAL notaları icerecek!"

"Metal is Forever - the Very Best of Primal Fear" best of/toplama albumu, Japonya'da listeler 23 numaradan giriş yaptı.

Dokken, yeni bir konser albumu yayınlıyor! "From Conception: Live 1981" isimli album, grubun yayınlanmamış bir konseri ile daha once yapılmış ve yayınlanmamış 3 parcayı da icerecek.

Şu an 2007 yazında yayınlanacak albumleri "Lighting Strikes Again" icin studyoda calışmalarda bulunan grup, yeni albumden once bir konser albumu yayınlamaya karar verdi. Vokalde Don Dokken, gitarda George Lynch, davulda Mick Brown ve basta Jeff Pilson'ın bulunduğu konser albumu "Breaking the Chains", "Live to Rock (Rock to Live)", "Knightrider", "Paris is Burning" gibi parcaların yanında, Lynch'in ozel gitar şovlarını da icerecek. Bunların yanında daha once yayınlanmamış 3 şarkı "Goin' Down", "Hit and Run" ve "You're a Liar" da konser albumunde bulunacak.

Don Dokken konser albumu hakkında şunları soyledi:

"2006 yılında 'Breaking the Chains''in 25 yılı şerefine remixini yapmamızı onerdiler. Ben de bu yuzden arşivimizdeki kayıtları karıştırmaya başladım. Ve sonra bu konser kaydını iceren kasedi buldum. Bunu teybe koyduğumda, daha once hic yayınlamadığımız şarkıları duyarak, şok oldum.

Şovdaki ofkeyi sevmiştim. Muzik icin actık ve dunyayı domine etmek icin hazır gibiydik. Bize pek cok tatlı anıyı hatırlattı. Eminim ki fanlarımız bunu arşivlerine eklemekten mutluluk duyacaklar. Bu kesinlikle, gecmişten gelen bir patlama"

"From Conception: Live 1981", 23 Mart'ta yayınlanacak.

Megadeth, yeni albumleri "United Abominations"'ın cıkış tarihini acıkladı! Dave Mustaine'in resmi siteden yaptığı acıklamada şunlar yer aldı: "Evet.. 8 Mayıs (Avutralya'da 5 Mayıs) kesin tarih.. Mixler nerdeyse tamamlandı. Yayınlanma tarihlerini soylemekten nefret ediyorum cunku bazen değişebiliyorlar. Ondan sonra soz verdiğimizi soyleyip, canımı sıkan insanlar oluyor.

Metal muzik, biraz old-school şeylere ihtiyac duyuyor. Ben bunu getirdiğime inanıyorum. Yeni album kesinlikle bir 'Rust in Peace 2' olmayacak. Fakat kayıtlar bana şu ana kadar yaptığım herşeyi unutturdu"

Guitar World dergisinin yeni sayısı, Chuck Schuldiner'ın hayatı ve muziği hakkında uzun bir makale icerecek. Bunun yanında Death tabları ve videoları da dergiyle birlikte yayınlanacak. Yazı dizisi, Guitar World dergisinin genel yayın yonetmeni Christopher Scapelliti tarafından hazırlanıyor. Chris, Chuck'a yakın olan pek cok kişiyle roportajlar da yaptı (annesi Jane Schuldiner ve en yakın arkadaşlarından Death/Control Denied davulcusu Richard Christy de dahil).

Jane, oğlunun cocukluğu hakkında pek cok anlattı. Chuck'ın abisi Frank'in olumunden ne kadar cok etkilendiğini "O, Frank'in olumunun etkilerini hic bir zaman uzerinden atamadı. Her zaman Frank'i ozlemişti" sozleriyle anlattı. Combat Records'un kurucusu ve yazar Don Kaye ise Death'in ilk albumunu yapma sureclerinden bahsetti: "Steve Sinclair bana, albumun bookletinde bir yerlere 'Bu kayıt tamamen Don Kaye'nin aptallığıdır' yazacağını soylerdi.". Jane ve Richard, ayrıca Chuck'ın Control Denied'ın 2. albumu uzerine ne kadar duştuğunu, bunun icin verdiği mucadeleden de bahsettiler. Bu geniş yazıda, ayrıca Chuck'ın daha once yayınlanmamış ozel fotoğrafları da bulunacak. Bu fotoğrafları, bizzat annesi Jane Schuldiner sağlamış.

Guitar World'un yeni sayısı, aynı zamanda diğer kaybettiğimiz onemli gitaristlere de bir tribute niteliğinde olacak. Bunların arasında Dimebag Darrell, Randy Rhoades, Stevie Ray Vaughan gibi isimler de bulunacak..

Guitar World'un yeni sayısı, 13 Şubat 2007'de bayilerde olacak. Turkiye'de dergi, buyukşehirlerdeki pek cok metal shop'tan elde edilebilir.

Candlemass yeni vokalistini duyurdu! Solitude Aeturnus vokalisti Robert Lowe, bundan boyle Candlemass icin soyleyecek! Siteden yapılan resmi acıklamada şunlar soylendi: "Aylar suren secmelerimizin ardından, Messiah Marcolin'in yerini bulacak kişiyi, resmi olarak belirledik. Solitude Aeturnus'dan Robert Lowe, butun secmeleri dağıtarak, bize bu işi yapabilecek en iyi adam olduğunu gosterdi! Şu gunlerde Robert, yeni album calışmaları icin, kayıtlara başlayacak. Şu anki durumumuzu tanımlamak icin, "şaşırtıcı", "inanılmaz" gibi kelimeler yetersiz kalıyor! Candlemass, secmelere katılan tum değerli vokalistlere teşekkur eder. Dunya uzerinden bir cok unlu vokalle deneme yaptık. Onların daha uzun yıllar, tum dunyada duyulacağına eminim. Fakat Candlemass'de duyulmayacaklar.. Candlemass artık yeni vokalini buldu - Robert Lowe! Ve yeni album MUKEMMEL olacak!!"

Hate Eternal, Metal Blade Records ile anlaşmaya vardı. Metal Blade'in bu dunya capındaki imzasının ardından, grup da yeni album calışmalarına başladı. 2005'teki "I, Monarch"'ın ardından gelecek yeni albumun, Haziran ya da Temmuz ayları gibi cıkması bekleniyor.

Machine Head, bugunlerde yeni albumler the Blackening'i kayıt ediyor. Kayıtlar, grubun kendi şehri, Oakland, California'da, Sharkbite Studios'da yapılıyor. Produksuyonu ise grubun frontmani Robert Flynn ve Colin Richardson (Bullet For My Valentine, Napalm Death) ortaklaşa yurutuyorlar. Album 27 Mart'ta cıkacak. İcereceği duşunulen endustriyel ritmler, sert gitar riffleri ve kompleks şarkılarla, 2007'nin en beklenilen albumlerinden biri olan the Blackening'in yayınlanışına yakın, grup, Lamb of God, Trivium ve Gojira ile turneye cıkacak.

Robert Flynn yeni album hakkında "Bu şu ana kadar yaptığımız en tutkulu calışmalardan biri" diyerek, yeni albumden ne kadar umutlu olduğunu gosterdi. "Clenching The Fists Of Dissent," “A Farewell To Arms" ve "Halo" gibi şarkılarda, şarkı sozleri daha cok guncel olaylara atıflarda bulunan, yakın donemle (Irak'taki savaş, dinler arası karmaşalar) alakalı eleştriler iceren turden olacak. "Aesthetics Of Hate" grubun, Dimebag Darrell'ın oldurulmesiyle ilgili, metal muzik camiasına olan tepkisini anlatacak. Bu şarkı, grubun bu yazki "the Sounds of the Underground" turnesinde de bazı ozel konserlerde calınmıştı. "Now I Lay Thee Down", Romeo Juliet-vari bir aşk hikayesi anlatacak. "Wolves" ise grubun, 'kazanan hepsini alır' felsefesini yansıtan bir şarkı olacak.

Grubun surekli guncellenen studyo videoları, resmi site www.machinehead1.com adresinde bulunabilir.