Antalya'da eşi Ferdane Şaşman Keith (46) ile yaşayan ABD'li Bryan Keith'in dunyayı dolaştığı bisikleti, Haşim İşcan Mahallesi'ndeki Sevgi Apartmanı'nın bodrum katından, gecen cumartesi gece yarısı kilidi kesilerek calındı. Olayın yaşandığı gece hırsızın sarı sepetli bir bisikletle apartmanın onune geldiğini anlatan Bryan Keith, 4- 5 dakikada bodrum katındaki bisikletin kilidini kesip binerek uzaklaştığını, yerine ise sepetli bisikleti bıraktığını kaydetti. Hırsızın diğer bisikleti bırakmasını anlayamadığını soyleyen Keith, şoyle konuştu: "10 yıl once Turkiye'ye geldim. Dunyayı dolaştığım bisikletim calındı, cok uzgunum. Kilidin kesildiğini ve bisikletimin calındığını fark edince koşarak ve ağlayarak eşimin yanına gittim. Cok kotu bir his. Cok hatıram var o bisiklette. Avrupa'da Almanya, Danimarka, İsvec'e, Uzak Doğu Japonya, Endonezya, Guney Kore gibi onlarca ulkeyi o bisikletin uzerinde gezdim, dolaştım. Son yolculuğum Antalya'dan Bitlis'e kadar gercekleşen bir gezi oldu. 3 bin kilometre yol yaptım. Bu bisiklet sadece bisiklet değil, maddi onemi yok. Ama onlarca ulke katettiğim hatıralar biriktirdim. İnşallah bulunur. "Olayın ardından polise haber verdiklerini ve şikayetci olduklarını anlatan Bryan Keith, "Bisikletimin bulunacağını hissediyorum. Guvenlik kameraları hırsızı her ayrıntısıyla cekmiş. Hatıralarımızın bulunup bize geri verilmesini istiyorum" dedi. Kendisinin de eşiyle birlikte bisiklet uzerinde binlerce kilometre yol katettiğini belirten Ferdane Şaşman Keith ise, "5 yıl once Almanya'dan aldığımız bisikletimizin manevi değeri cok. Bizim arabamız yok, evimiz yok. Sadece bisikletlerimiz ve bisikletlerimizin uzerine koyduğumuz cadırımız ve sırt cantamız var. Bizim icin manevi değeri cok kıymetli olan bir şeydi. O bisikletle hayatımızı planladık, yollara cıktık, dağları, ovaları, nehirleri aştık. 100 bin kilometreye yakın yol yaptık. Turkiye'nin bircok şehri, Avrupa'nın bircok ulkesi, Endonezya, Kore ve Japonya bunlardan sadece bazıları" diye konuştu. Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay, "Mahallemizde bu aralar cok hırsızlık oluyor. Bu son yaşanan olayın ise manevi yanı yuksek. Polisimize bildirdik, araştırma devam ediyor. Komşumuz cok uzgun. Umarız en yakın zamanda bulunur ve hatıraları geri verilir" dedi.