Uzun suredir gozlemlediğim ve duşunduğum bir konu oldu aslında
Rock metal yeri gelince pop ve daha nice tarzlarda biz gitarislerin yeri onemli ve buyuktur...
Biz melodiyi yaratan kişiyiz akılda kalan melodinin buyuk bir bolumune sahibiz sonucta ama bu bize bazı ufak caplı zarar olarak geri donuyor kimi icin zevk sayılabilir ...
ornek; black sabbathın komutanı kurucusu metalin bu gunlere gelmesine sebep kişi Tony IOMMY konseri bir yerinde Ozzy sahneden ayrılır cayını kahvesiini yudumlar dinlenir ama Tony hala sahnededir ve solo calar aynı şelikde Ozzy sahneden ayrılır ve Zakk Wylde başlar coşmaya ne kadar yorulduğunu tahmin edebiliyorum boncuk boncuk terliyor zavallı ama şoyle duşunsek Ozzy o sahnede tek başına nereye kadar devam edebilir sanmıyorum cok uzun sureceğini insanlar gitar riffi arar solo arar genel olarak tabii zevkler tartışılmamalı bence...
Oyle kolay kurtulmak yok daha gitarı elimize aldığımız anda egzersizler gamlar,notalar,ritimler ve ilk caldığını parcanın verdiği mutluluk guz gulleri gibiyimi calıp kendini Marty FRİERDMAN sanmak vs. en acı tarafı 8 yaşında bir cocuğun gitar calarken uctuğunu gorunceki yıkılış off anlatamam ama yok inatcıyım devam hayatlleriniz ve bir takım cok bilmiş hayatı negatifleştiren kişiler bazılarının aileleri bazılarının dosları bazılarının hocaları, mesela ben hocam sorduğunda elektro gitarist olmak istiyorum dedim ve bana ''şan solfej dersi aldınmı'' dedi yıkıldım tabi bu durumun bir metalci icin onemsiz olduğunu anlayınca gecti babalarımız'' oğlım boş hayaller peşinde koşma git dersini calış, oğlum bu ses ne kulakları parcalıyor'' cevrenki her rockcuyu satanist zanneden ismini koyamadıklarım ''olum sendemi bağırcan bitirdiniz bu dunyayı be''diyenler... Ama yok devammı?Kurtulmak yok abi taksimde marlon barda 1 saatlik sahneye cıkıcaz meğer arkadaş 4 kişi anlaşmış biz 6 kişiyiz 10 lira ustune verdik yol parasını 2 kişi eksik odedik nasıl cırpındığızı gor !! o ne ki gitarın akordunu yapalım derken sim kartla gitar calan arkadaşımız tel takarken toplasan 1 cm pay bırkamış son son 10 dk kala akordu r ye akord ederken kop git deli gibi koş tel tak zaten o 2 kişinin yol parası ona gitti .... devam kardeşim durmak yok sen grup kurdun tmm iyisiniz tmm abi hic bir şarkıyı solosuyla calmamışsın ekşi limon barda sana master of puppet caldırsınlar sende yiğitliğe dışkı surdumek isteyodun ya cal tam hızlı solo ya gelince ritmi cal soloyok ordaki rocker kesimden bir ''aaaaaa'' kal! eve moral bozukluğuyla git, yetmezmi başla deli gibi egzersiz yapmaya cal o soloları ama sen hic am c d akorları kullanılan şarkı bilme ve sınıfa bir arkadaşın klasik gitar getirmiş sende iyi gitaristsin ya cağırsınlar seni cal orda semphony of destruction yemez... hayalet sevgilim yok akdeniz akşamları yok artık sevmeyeceğim az cok ee baba ''bu adamda gitaristim diye geciniyo bizi yiyomuş'' oldunmu!Oldun ! adamın biri geldi başladı o canımları cicimleri bir guzel calmaya karizma bitik olsun rocktan anlamıyo cahiller de ve rahatla ama iş ordada zaman gecer ve sen artık belli komplexleri aşmış bir gitaristsin beste yapıcaksın guzelde şeyler soyleyeceksin ama piyasayı ajdarlar ibolar sarmış sen kalmışsın sen yapıyorsun eziyet cekiyorsun ac kalıyorsun bestele solo yapmak icin duşunuyorsun ritimleri elden geciriyorsun hadi grup arkadaşlarında senin kadar ensturumanına duşkun iyiler ama burası turkiye sen kendini yırtarsın sozlerine ulkeden surulmemek icin hain olmamak icin keskin mesajlar yerleştirirsin tutlmaz ... Bir gitarist olarak genel cozduğum grup dışında başka şarkıcılar ile calışmak zorunda olunduğudur ekmek meselsi ... grup toplanır beste yapılır kendini parcalarsın solar yazılır gamlar dersin uraşılır cırpınılır emeğin sonucu ajdar 20 milyon izlenir bizim emeklerimiz 2 haftada 250 kişi oda ucuk bir rakam bence youtube uzerinden hesapla tabi .... biz gitarisler ise yorulacağız eğer bu işi yapmak istiyorsak hayattımızn her anında cabalıyağız koşturağacız ezilmekmi bir tanıdığım abisi festivallerde ampli taşımaktan bel ve kasık fıtığı oldu kendisi tanıdığım en iyi gitaristlerden ama bu boyle olsun seviyoruz istiyoruz

bir davulcu davulu calar ama bir gitaristen dişiyle calması beklenir, ucarak solo calarsın birşey anlaşılmaz şov olarak gorulur yavaş duygusal sololar calarsın bir iki ya neden hic hızlamıyor iyi değil belinde neden calmıyor kafasının ustunde neden calmıyor sahneden koşuyor ama koşarken solo calamıyor ritim calarken şarkı soyleyemiyor gitarı cok ustte tutuyor komik gorunuyor cok altta tutuyor karizmamı yapmaya calışmış? şimdi gitar alıyorsun uraşıp didinip eski gitarınla aynı bu diyorlar millet anlamaz sonucta maunu ihlamuru agantisi ne bilsinler ama bilirsiniz bizim millet bilmediği şey hakkında cok kaliteli yorumlar yapar ya onları gectim biz bitmişiz paramız yok diye prosesor alırsak '' prosesor cok dijital abi'' derler sende bir kendine bakarsın bir prosesore acaba hatamı yaptım ?evine arkadaşın geliyor bir gece sende kalıyor uykun yok kulaklıkla gitar calıyorsun yada sesi cook kısık bakmışsın sağda solda'' sabaha kadar kafamı yedi'' diyor biri gelip'' cok calışıyonda muzik yetenek işi diyor cok calışarak muzisyen mi olunur'' diyor biri gelip ''justin timberlake yanına iki kız alıp parayı goturuyor sen daha tıngırtı yap '' diyor

zaten meselenin %60 ı psikolojik baskı ile gelen moral bozukluğu tabi atlatılır peki hayat yolunda cekilecek maddi eziyet ya unlu olamazsan ya buyuk gitarist olamazsa ismi bilinmeyen bir sanatcı olursan olsun seviyorum olsun eziyetmi varım salaksın oğlum sen evet sevdiğimi iş icin cırpınıyorum salağım ben para hırsı ici yuruduğum yolda iki fidan dahi bırakmayanlardan değilim ben olsun eziyet ise bu ise ben sabah akşam kahvaltı yerim belki insanların gozu acılır ve demek istediklerimi anlar işte o zaman hayat bambaşka olur onun cevremde umutsuzluk kaynaklarını bir bir yokediyorum umutlu bir gelecek icin calışıyorum o dedikleri gidi'' hazır peynir fare kapanında'' Rock muziğin en cok ezilen elemanı adlı duz yazı mı desem gozlem mi desem ne idiğu belirsiz bu gozlemlerim sonucunda bence en cok biz gitarisler en cok harcanınların on saflarındayız

Saygılarımla