narkotik operasyon
narkotik operasyonu

Sevgili melekler, gectiğimiz gun İstanbul Emniyetinin duzenlediği ve icinde pek cok unlu ismin bulunduğu 55 kişiye yapılan baskın ve gozaltıların yankısı hala suruyor. Magazin dunyasından tanıdığımız pek cok unlu ismin gozaltına alınmasının ardından oyuncu İlker Aksum serbest bırakıldı. İşte haberin flaş detayları ve son gelişmeler...

Beşiktaş ve Sarıyer'deki unlu eğlence mekanlarında 1 yıldır takip edilen ve 'torbacı' diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına duzenlenen operasyonda, Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Duzyatan, Engin Gunaydın, Sarp Apak, Nehir Erdoğan, İlker Aksum gibi isimler gozaltına alındı. İşte adım adım magazin dunyasını ayağa kaldıran baskın:
- İstanbul Narkotik Suclarla Mucadele Şube Mudurluğu'ne bağlı ekipler, yaklaşık bir yıl once Beşiktaş ve Sarıyer'de kokain satan torbacı cetelerini teknik ve fiziki izlemeye aldı.
- Yapılan telefon takibinde, torbacıların, sanatcılara kokain, esrar, uyuşturucu hap servisi yaptığı belirlendi.
- Teknik izlemede, unlu isimlerin uyuşturucu partilerine şifreli kelimelerle 'mal' istedikleri, torbacıların da verilen adreslere servis yaptığı tespit edildi.

HALKANIN İLK İSMİ ERAY OZBAL
- Halkanın ilk ismi oyuncu Eray Ozbal oldu. Ozbal'ı izleyen polis, cok sayıda oyuncu ve şarkıcıya, uyuşturucu temini icin aracılık ettiğini ortaya cıkarttı. Zehir trafiği deşifre oldu. Ozbal'ın Cihangir'deki evinde serada yetiştirdiği kenevirler ve 5 kilo uyuşturucu hap ele gecirildi.

- Duğmeye basan ekipler, İstanbul, Ankara, Ceşme, Muğla, Bodrum'da 60 adrese baskın yaptı. Aralarında unlulerin bulunduğu 31 kullanıcıyla 22 torbacı yakalandı.
- Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolunden gecirilen sanatcılar, Emniyet Mudurluğu'nde sorguya alındı.
- Gozaltı sonrası kan ve kıl ornekleri alınan unlulere, 'uyuşturucu kullanmak' ve 'yer temin etmek' suclamaları yoneltildi.

TATİLDELERDİ
-Kenan İmirzalıoğlu Ankara’da; Engin Gunaydın, Engin Altan Duzyatan, Koray Candemir ve Murat Eken de İzmir’in Ceşme İlcesi’nde tatil yaptıkları sırada gozaltına alındı.

KAHVALTIDAN HAVALİMANINA
Son olarak ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’ adlı diziyle hayranlarının karşısına cıkan Hakan Yılmaz ise Bodrum Gundoğan’da kahvaltı yaptığı sırada gozaltına alındı. Yılmaz’ın eşinden camaşır istediği oğrenildi.

'BİLMİYORUM BEN DE BİLGİ ALMAYA GELDİM'
Emniyete getirilen Sarp Apak, "Neden gozaltına alındınız?" sorusu karşısında "Bilmiyorum, ben de bilgi alacağım" dedi. Gozaltına alınan oyunculardan İlker Aksum ise polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

BİRAZDAN OĞRENECEĞİM
Kenan İmirzalıoğlu, sağlık kontrolunden gecirildikten emniyet girişinde basın mensuplarının “Nicin gozaltına alındınız" sorusuna “Birazdan oğreneceğim" yanıtını verdi

DİSKODA EĞLENİYORDU POLİS GELDİ, DİRENDİ
Oyuncu Ozge Ozpirincci, sabaha karşı 04.30 sıralarında Bodrum'daki bir diskoda eğlenirken gozaltına alındı. Polislere bir sure direnen Ozpirincci, ardından İstanbul'a getirilmek uzere ucağa bindirildi.

'ENGİN'LER SUS PUS
Unlu oyuncular Engin Altan Duzyatan ve Engin Gunaydın, İzmir'de gozaltına alındı. Havayoluyla dun İstanbul'a getirilen Duzyatan ve Gunaydın, bir sivil polis aracıyla İstanbul Emniyet Mudurluğu'ne goturuldu. İkili, ısrarlı soruları ise yanıtsız bıraktı.

İLKER AKSUM SERBEST KALDI
Gozaltındaki isimlerden İlker Aksum, emniyetten serbest kaldı... Aksum, emniyetten cıkışta gazetecilere yaptığı acıklamada, "Telefon konuşmalarıyla ilgili ifade verdik. Motosiklet ve başka şeylerle ilgili problemlerim vardı. Benim icin bir problem yok, rahatım" diye konuştu.

26'SI OYUNCU VE ŞARKICI
Gozaltına alınan unlu isimler arasında, Kenan İmirzalıoğlu, Ozge Ozpirinc, Nehir Erdoğan, “Avrupa Yakası" dizisinde "Burhan Altıntop" karakterini canlandıran Engin Gunaydın, "Yalan Dunya" dizisinde "Emir" karakterini canlandıran Sarp Apak, "Yabancı Damat" dizisinde "Ruşen" karakterini oynayan İlker Aksum, "Cok Guzel Hareketler Bunlar" yapımında oynayan ve "Kara Yılan" dizisinde "Şiro" karakterini canlandıran Şahin Irmak, "Yahşi Cazibe" dizisinde "Kemal" karakterini canlandıran Hakan Yılmaz, aynı dizi de "Barış" karakterini canlandıran Gokce Ozyol, "Hakim Beyo" adlı şarkıyla cıkış yapan şarkıcı Mehmet Erdem, Rock Grubu Kargo'nun solisti Orcun Koray Candemir, oyuncu Burcin Terzioğlu, BKM (Beşiktaş Kultur Merkezi) oyuncularından Ersin Korkut ve "Canlı Para" programının sunucusu Engin Altan Duzyatan da bulunuyor.

akşam gazetesi