araştırmacı, yazar

Yusuf Kerimoğlu

1950 yılında Burdur'un Askeriye koyunde doğdu. Kucuk yaşta Kur'an okumaya ve Arapca oğrenmeye başladı. İlk oğrenimi koyunde, orta oğrenimini Burdur'da ve lise oğrenimini Antalya'da tamamladı.

Ankara Universitesi DTCF Alman Dili ve Edebiyatı Bolumu'nde bir sure okudu (1968). Ankara Universitesi İlahiyat Fakultesi'nden mezun oldu (69-73).

Ankara Diyanet İşleri Başkanlığı'nda memurluk, Giresun muftuluğunde şeflik, Ankara Vakıflar Genel Mudurluğunde Daire Başkanlığı, Adapazarı Akademisi'nde Kutuphane Mudurluğu yaptı. 1981 yılında istifa etti.

Resmi okullar yanı sıra ozel oğretim gordu (69-73).

Yazı hayatına lise oğrenciliği doneminde ceşitli dergi ve gazetelerle başladı. 1969 yılında 'İmanlı Buyuk Turkiye' gazetesinin yazı işleri mudurluğunu yaptı.

Daha sonra haftalık 'Huryol' gazetesinde deneme ve incelemeleri yayınlandı. 1974 yılında bir grup arkadaşıyla beraber 'Yeni Olcu' dergisini cıkardı, genel yayın mudurluğunu yaptı (74-79).

Aynı yıllarda Turkiye Din Gorevlileri Federasyonu Yonetim Kurulu uyesi olarak yurt icinde ve Orta Doğu'da incelemelerde bulundu. Turkiye Yazarlar Birliği kurucularından oldu.

1979'dan itibaren haftalık Şura, Hicret ve Tevhid gazetelerini cıkaranlar arasında yer aldı. 1980 yılında Milli Gazete'de gunluk makale ve mustear adla fıkhi konularda incelemeler yaptı. Daha sonra Vahdet ve Akit gazetelerinde koşe yazarlığı yaptı.

'Kelimeler ve Kavramlar' kitabıyla TYB 1983 fikir dalında odule layık goruldu. 1984 yılında hapse girdi. Bir yıldan fazla hapis yattı. 1985 de cezaevinden cıktıktan sonra cıkardığı 'Vahdet' gazetesinde 3 yıl yazdı. Daha sonra İbrahim Koca, M.Emin Bostancı, Ahmet Toret, Yusuf Akmaz ile ‘Vahdet, Eğitim, Dostluk ve Yardımlaşma Vakfı ’nı kurdu. (1989)

'Akit' gazetesinde yazdı (1993- 2002). 1990 yılında Misak dergisini cıkardı. 1997 Mayıs ’ında tutuklandı. Ulucanlar Hapishanesi'ne girdi. Halen 'Misak' dergisini cıkarıyor.

ESERLERİ:

Roman-Hikaye-Oyun:
1.İsyan Cicekleri, 1974 Otobiyografik roman
2.Şeytan'ın Duzeni, 1974 oyun
3.Şen Olasın Laiklik, 1977, hikayeler
4.Cenazeler Cağı,1976 oyun
5.Fedailer, 1983 roman

İnceleme:
1.Medeni Vahşet Davası, 1987
2-Devlet ve Siyaset
3-İslami Hareketin Mahiyeti
4-Mazlumlarla Sohbet