gazeteci

1950 yılında Edirne ’nin Keşan ilcesinde doğdu. İlkokulu Enez'de, ortaokulu Keşan'da bitirdi. Edirne Oğretmen Okulu'nda okudu. İstanbul Yuksek Oğretmen Okulu'nu ve İstanbul Universitesi Fen Fakultesi Fizik-Matematik bolumunu bitirdi. İstanbul'da 1969-1977 yılları arasında Yeniden Milli Mucadele dergisinde ve Bayrak gazetesinde muhabirlik ve koşe yazarlığı yaptı. Yalova Lisesi fizik oğretmenliği ve mudurluğu ile Bursa Milli Eğitim Mudur Yardımcılığı gorevlerinde bulundu. Gulerce, yazarlığın yanı sıra Zaman gazetesi Genel Yayın Yonetmenliğinde de bulundu.

ESERİ:
Turkiye'nin Kimlik Arayışı Marifet Y.

HABER

Cemaatten operasyon icin ilk acıklama
sondevir 17 Aralık 2013

İstanbul ve Ankara'da polisin duzenlediği yolsuzluk operasyonu, sosyal medyaya da bomba gibi duştu. Sosyal medyadaki yorumlarda, operasyonun nedeninin Hukumet ile Cemaat arasındaki gerginlikten kaynaklandığı yorumladı yapıldı.

Bu mesajların artması uzerine cemaatin onemli isimlerinden Huseyin Gulerce twitter kanalıyla acıklama yaptı.

Operasyonun arkasında cemaat olmadığını ima eden Gulerce, şunları soyledi:
Devam eden operasyonu, Hizmet hareketini adres gostererek hedef saptırma gayretleri var..
Yargı ve emniyette tasfiye edildikleri bangır bangır soylenen insanlar, Cumhuriyet tarihinin en derin operasyonuna nasıl imza atıyor?
Bu operasyon, devlet operasyonudur. Hangi devlet diye sormak yerine Gezi olaylarından beri olan bitene bakılsın ...

HABER

Huseyin Gulerce Zaman'dan ayrıldı
26 Ağustos 2014

17 Aralık surecinde cemaatle yaşadığı gerilim sonrası 25 yıldır yazdığı Zaman gazetesindeki yazılarına ara veren Huseyin Gulerce istifa ettiğini acıkladı

25 yıldır Zaman gazetesinde yazan, bir donem "Gulen cemaatinin sozcusu" olarak anılan huseyin gulerce, 17 Aralık sureci sonrasında koşe yazılarına ara verdiği Zaman gazetesine "Zaman'ı bırakıyorum! Zaman'da yazacak bir şeyim kalmadı cunku" sozleri ile veda etti.

17 Aralık sureci sonrası Başbakan Tayyip Erdoğan'a destek veren ve soruşturmanın yolsuzluk soruşturması olmadığına inandığını dile getiren Gulerce, cemaate yakın yazarlar tarafından eleştirilmiş ve yazılarına ara vereceğini acıklayarak 4 aylık gibi bir sure boyunca basına demec vermemişti.

Gulerce, İnternethaber.com'a yaptığı acıklamada "Zaman Gazetesi'nden istifa ediyorum. Dumanlı'ya konuyu SMS yoluyla ilettim. O da dur gitme demedi. Keşke kalsaydın demekle yetindi. İstifamı noter aracalığıyla bildireceğim" dedi.

'Dumanlı'ya konuyu SMS yoluyla ilettim'

Gulerce'nin acıklaması şoyle: "Zaman'ı bırakıyorum! Zaman'da yazacak bir şeyim kalmadı cunku... Hic kimsenin bu kararımdan haberi yok. Bugunden itibaren Zaman Gazetesi'nden istifa ediyorum. Dumanlı'ya konuyu SMS yoluyla ilettim. O da dur gitme demedi. Keşke kalsaydın demekle yetindi. İstifamı noter aracalığıyla bildireceğim."

HABER

Huseyin Gulerce'nin kızı tutuklandı
Hurriyet 24 Ağustos 2016

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahcı Teror Orgutune (FETO) yonelik soruşturması kapsamında, aralarında, Huseyin Gulerce'nin oğretim gorevlisi kızı Elif Yıldız'ın da olduğu 5 kişi tutuklandı.