sinema ve tiyatro oyuncusu

1958 yılında Ankara'da doğdu. 1976 yılında Perugia Dil Universitesi, 1977-1980 Roma Dramatik Sanatlar Akademisi'nde oğrenim gordu. 1980-82'de Almanya Berlin Kollektiv Theater'da profosyonel oyuncu oldu. Dostlar, Devekuşu, Dormen tiyatrolarında calıştı. 1984 yılında sinemaya başladı. Sinema oyunculuğunun yanısıra İtalyancadan oyun cevirileri yaptı. İtalyan yazarlar Dario Fo ve Franca Rame'nin 25 oyununu dilimize kazandırdı. Bir ajans kurarak, yazarların Turkiye temsilciliğini aldı. Tiyatro oyunlarını kitap halinde yayınladığı bir yayınevi kurdu. 1996'da bir donem CASOD Yonetim Kurulu Başkanlığı gorevini ustlendi. İtalyanca, İngilizce ve Almanca biliyor.

Sinema Filmleri:
Bir Yudum Sevgi
Ahh Belinda
Asiye Nasıl Kurtulur
Berdel
Zuğurt Ağa
Biri ve Diğerleri
Ucurtmayı Vurmasınlar
Gomlek
Mem u Zin
Bocek
Ay Vakti
Boynu Bukuk Kuheylan
Kiracı
Yara
Camdan Kalp

TV Yapımları:
Belkıs Hanımın Konağı
Şans Blokları
Artist Palas
Şaşı Felek Cıkmazı
Şehnaz Tango
Sıdıka

Yabancı Ortak Yapımlar:
Vatan Yolu (Almanya)
Avrupa Geceleri / Belgesel Drama (İtalya)
Hollywood Kacakları (İsvec-Turkiye)
Yara (Almanya-Turkiye)
Beyhan'ın Duğunu (Ayşe Polat) Almanya
Babamı Hırsızlar Caldı (Esen Işık) İsvicre

Odulleri:
1986 Antalya Altın Portakal 1990 SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) 1992 Adana Altın Koza 1994 Adana Altın Koza 1994 Ankara Film Festivali 1996 SİYAD

HABER

Fusun Demirel'den tartışılacak "gerilla" sozleri
13 Mart 2016

Unlu oyuncu Fusun Demirel, "Dağa cıkmak istiyordum babam yurt dışına yolladı. Belki bir gerilla annesini oynarım artık ya da anneannesini" dedi.

Fusun Demirel'den tartışılacak "gerilla" sozleri
Aile dizilerinin vazgecilmez 'anne' oyuncusu Fusun Demirel, Cumhuriyet gazetesinin hafta sonu ekine verdiği roportajda cok tartışılacak acıklamalarda bulundu. "Babam beni dağa cıkmayayım diye yurt dışına yolladı" diyen Demirel, "Oynamak istediğiniz rol kaldı mı?" sorusuna ise "Cok var. Mesela dağlardaki gerilla kızları oynamayı cok istedim. Belki bir gerilla annesi olurum artık ya da anneannesi." yanıtını verdi.

İşte o roportajdan one cıkan soru ve cevaplar:

"GEZİ RUHU HER YERDE YAŞANMALI"

- Gezi'de utopyalara kapıldık dediniz. Gezi bir heyecandı ve bitti mi?

"Ben de bunu o hareketin icinde olan butun genc dostlara soruyorum. Ne oldu, bitti mi? Cunku Sur'da Silopi'de, Diyarbakır'da bir suru yerlerde, yaşananlara bakıyorum. Bence Gezi ruhunun topyekun her yerde yaşanması lazım."

"DAĞA FİLAN CIKACAKTIM, BABAM YURT DIŞINA YOLLADI"

- Kucukken guncenize şoyle yazmışsınız: "Devrimci olup, silahı alacağım, bu haksızlıkları yapanları kurşuna dizeceğim." Yaş ilerledikce haksızlık yapanlarla mucadele yontemleriniz evrildi mi?

"Aslında kafamda hicbir şey değişmedi inan bana! Yaşım ve fiziksel durumlardan oturu onlar biraz hayal oldu. Dağa filan cıkacaktım sozde! Hatta benim babamın beni yurt dışına yollama sebebidir."

"DEMİRTAŞ VE HDP COK BUYUK BİR UMUTTU, PKK fırsat VERMEDİ"

-Kurt meselesine dokunan cok filminiz var. Guneydoğu'daki savaşı kimin tekrar başlattığını herkes farklı okuyor. Siz nasıl okuyorsunuz?

"Demirtaş ve HDP cok buyuk bir umuttu, 7 Haziran secimi sonucları Turkiye'deki demokrası ve ozgurlukler adına cok onemliydi. PKK, Demirtaş ve HDP'ye fırsat vermedi. Hem devlet hem de PKK bu savaştan o kadar yararlanıyor ki, bitirmek istemiyor."

"GERİLLA ANNESİNİ OYNAMAK İSTİYORUM"

- Oynamak istediğiniz rol kaldı mı?

"Cok var. Mesela dağlardaki gerilla kızları oynamayı cok istedim. Belki bir gerilla annesi olurum artık ya da anneannesi."