Eski Bir Roportaj'dır.. Arşiv Yapmak İsteyenler İcin,Suikast.de'den Alıntıdır!

Bakırkoy A La Mode Coffee ´ de İstanbul Attack grubu ve basın danışmanları Emre DUYMAZ ile beraber Baran G , Obie ve ahker tarafından yapılan roportajda yeni albumleri ,grup uyeleri hakkında ve sitedeki
uyelerimizin merak ettikleri sorulardan oluşan guzel bir roportaj yaptık.

AHKER - Oncelikle hepiniz hoşgeldiniz.Yeni albumunuz hayırlı olsun.Hem kendi aklımızdaki konuları hemde sitede daha onceden uyelerimizin sizinle ilgili merak ettikleri sorular hakkında bir roportaj yapacağız.İlk olarak ; Bu 4 rap silahı hangi şartlardan gecerek bir araya geldi ?Kuruluş aşaması nasıl gelişti ?

FUCHS - Zaten 2000 senesinden beri beklenen bir projeydi,daha onceden bu mesajı vermiştik.Amacımız hakikaten guvenebileceğimiz beraber yuruyecebileceğimize inandığımız arkadaşlarla bu işi yapmaktı.Cunku hani herkes diyor ya 4 kişi kalabalık gruplar dağılıyo,grup olmaz falanama biz 10 senelik arkadaşız bizim birbirimize cıkarlarımız yok , EGO problemimiz yok.Onemli olan İstanbul Attack grup en usste.
Kuruluş aşamasında bazı insanlara fikirlerimizi sunduk,Cem OZKANa sunduk. Kendisi bize tamam dedi ve boylece başladık.

RAMİZ - Gecen gun duşunurken benim aklıma birşey geldi.Ben universite 1. sınıftaydım o zamanlar Fuchs´la biz İstanbul Attack hakkında konuşmuştuk ve ben Ankara´da olduğum icin Fuchs´lar İstanbul Attack ile ilgili fotoğraflar cekildiğini hatırladım.Bunu belirtelim.Ne kadar eski ve koklu bir proje olduğunu hatırlatalım.Fuchs´un beni arayıp " moruk bi altyapı dene ,bende bi tane deneyeceğim " dediğini hatırladım ve
guvenim 10 kat daha fazla arttı.Sonra bazı sebeplerden dolayı Fuchs askere gitti ,Kasırga calışıyordu , vs vs vs...Uygun şartlar birleşti ,uygun zaman oldu ,uygun mekan oldu ve tam zamanında olması gerektiği gibi oldu.Hepimiz cok mutluyuz ve bu grupta olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.Yıllarca beraber zaman gecirdik cok sıkı dostuz.Koklu ve dostluğa dayanan bir grubuz.BİZ ARKADAŞIZ.Biz boyle bir hata yaptığımız zaman birbirimizin yuzune nasıl bakacağız diye duşunen
insanlarız ve Allah izin verirse hep beraber yaşlanacağız.

AHKER - Fuchs zaten daha onceki şarkılarında İstanbul Attack´dan hep bahsediyordu zaten.Bu Fuchs´un hayalindeki bir projeydi.Ben bunu hep beklemiştim zaten.Daha oncede cok kez bu konuyu konuşmuştuk.Peki grup elemanları olarak solo album cıkarmayı duşunuyor musunuz ?

FUCHS : Şu an boyle bir duşuncemiz yok.İstanbul Attack var ve bu grubunbir yere gelmesi icin calışıyoruz.Şimdiden gelecek ile ilgili yorum yapmak yanlış.

RAMİZ : Olursa da zaten yine İstanbul Attack´catısı altında olacak.Terror squad yada Wu-Tang nasıl yapıyor mesela aynen oyle olacak.

FUCHS : Şu an bu album zaten cok yeni.Solo değil ama biz bu albumun promosyonu bitirdikten sonra İstanbul Attack 2.albumu icin calışmalara başlayacağız.

AHKER - İstanbul Attack bir grup mu yoksa bir proje mi?

KASIRGA - İstanbul Attack buyuk bir grup , bir aile , kesinlikle bir proje değil.

FUCHS : Şu an 4 kişiyi goruyorsunuz ama aslında bizim arkamızda buyuk bir ekip var.Menejerlerimiz , basın danışmanlarımız vs vs vs...Bu insanlar aynı zamanda Turkce Rap icin calışıyorlar.

AHKER - Grup şu anda 4 kişi ama daha once benim bildiğim kadarıyla Cabbar ve Cambaz gibi eski rapcilerle de beraber bu grup icin calışmıştınız.Bunların veya İstanbul´da yeni yetenekli rapcilerin gruba dahil olma imkanları var mı ?

TİMUR - Bu gelecekle ilgili.Şimdiden birşey soylemek doğru olmaz.Bana sorarsanız İstanbul o kadar kalabalık ki,elbette yetenekli insanlar vardır ki,eğer iyi insanları bulursak duşunce olarakda anlaşabilirsek " Neden olmasın ? "

AHKER - Tarzınızda değişiklik var mı ? Daha onceki yaptığınız rape oranla bir değişme var mı ?

FUCHS - Tarzımda bir değişiklik yaptığımı kabul etmiyorum,Sound´da bir değişiklik yaptım.Album baştan aşağı saldırı pozisyonunda.Dikkat etsinler.Aynı rapi soyluyordum,sertti.Tarzım aynı yani zaten değiştirmek istesem FUCHS olamam ki .Sound´da değişiklik olarakda
ritimleri biraz daha aksak ve hareketli tuttuk,Turkce melodiler yani Turkce vurgular eklendi.

KASIRGA - Daha once bunu denediler.O sentezlemeyi yapmak istediler ancak bizim albumumuzu dinlediğinizde bizim bu işin tam ortasını bulduğumuz gozukuyor.

RAMİZ - Şimdi Ahker roportajı sen yapıyorsun ama benim sana bir sorum olacak Ben sana İstanbul Attack albumunu gozun kapalı koyacam dinlediğin zaman bu Ramiz bu Fuchs diyebilecek misin ?

AHKER - Ben derim.Cunku ben biliyorum.

RAMİZ - Emin ol bu albumu dinleyen herkes bunun farkına varacak.Bizim stilimizde değişme yok.Ben bu albume baktığım zaman o kadar tatlı parcalar var ki.

AHKER - Grubun adını ozumsuyor yani.

RAMİZ - Kesinlikle.Biz bu albumde Yurt Dışında Dunyadaki soundu yakaladık.Ama biz bu sounda Turkiyedeki şeyleride kattık cunku yurt dışındaki adam "Bunun İngilizcesi var ben neden Turkcesini dinleyim ki" diyecek.Biz yıllardır bu hataya duştuk.Ama biz kendimizden de birşeyler kattık.

KASIRGA - Yani İstanbul´un bir soundu oldu.

FUCHS - Mesela biz bu albumu yaparken aylarca Trafik editle uğraştık.Albumde ne eksik ? Ne ekleyebiliriz ? Neyi canlı calabiliriz ? Bununla uğraştık.Album hemen bitti cıkartalım demedik.İsteğimiz bu soundu yakalamaktı ve yakaladık.Zaten İstanbul Attack´ın baştan beri amacı İstanbul´da rap yapılıyor dedirtebilmekti.İstanbul´u rap kenti yapmak.

AHKER - Bu kadar iddialı bi grubun televizyonlarda neden playback yaptığı merak ediliyor ?

RAMİZ - Bakın gruptaki arkadaşlarla biz yıllardır bu işin icindeyiz.
Kimse bizim canlı performasımızdan şuphe etmeye kalkmasın.Biz o TV programlarına giderken zaten daha onceden takip ettik izledik ve programlar hakkında eleştiriler feedbackler aldık ve analizlerimizi yaptık.O programlardaki ses sistemleri bizim canlı performansımızı 4 kişinin 4 mikrofonun canlı performansını kaldırmaya yeterli değildiBizim Turkce Rap ´in tanıtımı adına cıktığımız programlarda ses tesisatından kaynaklanacak ufak bir sorun bizi dinleyenlerin gozunde farklı lgılanabilecek.Turkce Rapi seviyorsanız Turkce Rapi tanıtmamızı bunu anlayışla karşılarsınız.Zaten bizim canlı performans vermeye elverişli programlardaki performanslarımız olacak ve konserlerimize
gelip nasıl canlı performansımız olduğunu gorsunler.Bence bu 4 kişi sahneye cok yakışıyor.Gelsinler ve gorsunler.

KASIRGA - Biz 4 kişiyiz.4 ayrı mikrofondan 4 ayrı ses gelecek ve bunu kaldırabilecek tesisata sahip değillerdi.

FUCHS - Biz uzun zaman bu programları takip ettik.Buyuk sanatcılarda cıktı ama onların hepsinin sesi duşuk geldi.Sonucta onlar daha nağmeli boyle ciğneyerek soyluyorlar ama Rap´te boyle değil.Biz konuşuyoruz ve muziğin uzerine soyluyoruz.Zaten Turkiye rape yabancı ,insanları biraz
daha yaklaştırabilmek icin biz bunu yaptık.Canlı performansımızdan şuphe eden varsa gelsin bizi canlı izlesinler.

AHKER - Turkiye´deki produktorler hakkında ne duşunuyorsunuz ?

TİMUR - Turkiye´de rap produktoru yok.Varsada bizim icimizde olan insanlar.Diğerleri yıllardır pop , rock , arabesk tarzı muziklerin produktorluğunu yaptıkları icin rap sounduna yabancı insanlardı ve bu yuzden sorunlar yaşandı.Biz kendi albumuzun produktorluğunu yaptık .Bize albumun trafik editi ve muzikal anlamda albume ekstra ne katabiliriz diye duşunduğumuzde Cem Ozkan bize yardımcı oldu.Biz rapciler belli bi boyuta kadar yapıyoruz altyapısını ,iskeletini oluşturuyoruz ama belli bir noktadan sonra profesyonel ve tecrubeli bir insanın yardımıyla bu iş oluyor.

RAMİZ - Cem OZKAN yaklaşık 12 sene kadar Amerika´da kalmış ve baya bi rapci ile muhattap olmuş ,gecmişinde de rap denemesi yapmış bir insan.Bu albumde bize hep "Albumde icinize sinmeyen birşey varsa hemen atın" derdi.

FUCHS - Biz bu albume başlarken birsuru insanla konuştuk ,tanıştık ama iclerinden bizim en cok guvenebileceğimiz insan Cem OZKAN oldu.Fakat en onemlisi bize inanmasıydı.

AHKER - Bir UYEMİZ sizlere grup olarak daha hareketli bir tarza gectiğiniz ,bunun bir başlangıc mı yoksa insanlara Turkce Rapi sevdirmek icin gecici bir surec mi olduğunu sormus ?

KASIRGA - 1. bunu soran arkadaş kesinlikle bu albumu dinlememiş.2. Rap protest muzik demek değildir.Rapin cıkışı boyledir ama daha sonra gelişmiştir.Turkiye´ de olmayan bir şeyi getirdik biz.Tepki alacağımızıda biliyorduk ama yaptık.Bu bir yenilik buna insanların tepkisi olması normal.

FUCHS - Dunya´daki sound değişiyor artık.İlk cıktığında farklıydı fakat her gecen gun daha da gelişiyor.Biz bu soundu yakaladık.

RAMİZ - Şimdi bakın biz rapin yelpazesini genişlettik , Tekduzelikten cıkarttık.Albumun soundunda kendi melodilerimizi harmanladık.Bizim duygularımız bizim notalarımız bunlardı cunku.Kimi insanlar olduğu gibi bazı şeyleri alıp bu benim duygum diye dinleyicilerine sunabiliyor.Buda bir yontemdir ,sonsuz saygımız var AMA boyle insanlar bize leke surmeye calışırlarsa onlara oyle bir leke sureriz ki akılları kayar !!!

KASIRGA - Son donemlerde benim kulağıma bazı soylentiler geliyor.Mesela biz Amerikan rapi yapıyormuşuz ,O zaman sen hangi rapi yapıyorsun ?onu da cok merak ediyorum.

AHKER - İleride produksiyon şirketi kurup yeni nesil yeteneklere yardımcı olmayı duşunuyor musunuz?

FUCHS - Muhakkak.Biz İstanbul Attack logosu uzerinden buyuk işler yapmayı planlıyoruz.Mesela Timur ,bazı insanlar henuz Timur´u tanımıyormuş ama biz tanıyorduk.Biz her zaman piyasanın icindeyiz ve olan biteni her zaman takip ediyoruz.Yeni yetenekler cıktığında elbette ki elimizden gelen desteği sağlayacağız.

KASIRGA - Ben burda aklıma gelmişken birşey soylemek istiyorum.İnsanlar Turkce rapin yukseldiğini goruyorlar.Yukarıya cıktıkca bizi aşağıya cekmek isteyen insanlar var.Hatta onuda gectim dışardaki piyasada bizi batırmaya calışanlar var.Bu insanlar medyayı etkileyerek onumuzu kapamaya calışıyorlar.Ama biz yılmayacağız.

FUCHS - İstanbul Attack´ın kurulmasının sebeplerinden biriside budur.Once İstanbul´da daha sonra Turkiye´de rapi atağa kaldırmak.

AHKER - Son donemde meydana gelen diss olayları hakkında yorumlarınız ne ?

FUCHS - Boyle ufak tefek anlaşmazlıklar zaten oluyordu ,bunun cok buyuk bir onemi yok.Hatta bazen benim haberim bile olmadan karıştığım olaylar oldu.Bunun bana karşı olan saygıdan dolayı kaynaklandığını duşunuyorum.Bizim piyasamızda yukselenleri aşağı indirmek isteyenler oluyor ve boyle reklam yapacağını duşunenler var.Bize de laf atmak isteyenler
olacaktır.Rap piyasasına baktığın zaman en baştan kac tane kişi var ki ?Ben bu tip olayların kimseye faydası olacağını duşunmuyorum.Benim birisiyle sorunum olduğu zaman zaten gider yuzune soylerim.Bunu herkes cok iyi bilir.

KASIRGA - Şimdi piyasada bazı yeni bitmeler ,yeni wack MC´ler turedi.Bunlarda diss olayını sağdan soldan gorukleri icin yanlış algılıyorlar.En tepedekine laf atınca tanınacağını sanan cok insan var.

RAMİZ - Bide bazı insanlar var kendileri bize birşey soyleyemiyor ama adamlarını yandaşlarını dolduruyorlar ama BİZ SALAK DEĞİLİZ HERŞEYİN FARKINDAYIZ.Kac yıldır bu piyasanın icindeyiz zaten.Damarımıza basmasınlar.Kimse uyanığı oynamasın.Barışsa adam gibi barış.Barışı yapsınlar ,lafta olmaz.

TİMUR - Arkadaşlarımında soylediği gibi bunlar coluk cocuk işleri.
Bıraksınlar artık.Maşa kullanmasınlar.

AHKER - Peki Nefret Ondaon U.R.A ve Dawg Family bitti mi yeni calışmalar var mı?

FUCHS - Şu an İstanbul Attack diye bir grup var.Herkes diğer projeleri geriye bıraktı.Biz İstanbul Attack 2 ´ yi duşunuyoruz .Biz onceki gruplarımızla bir yere kadar gelebildik ve bu grubu da artık rapi yaymak icin kurduk.

RAMİZ - Bazıları benim hakkımda ileri geri konuşuyor.Burda buna bir acıklık getirmek istiyorum artık.Diyorlarki "Ondaon´u ben dağıtmışım ,Tuzak´la aram bozukmuş" falan filan.Tuzak benim yegane arkadaşım canım kardeşim hergun goruştuğum insan ve bu gruptada herkesle arası
cok iyi.Tuzak evlendi Allah bağışlasın cok guzel bir cocuğu var.İnşallah hep huzur icinde yaşarlar.Bazı insanlarda kotu bir yargı oluşmuş "Ramiz ´in olduğu grup şoyle olur , Ramiz huysuzdur " falan filan.Beni gercek hayatımda tanısalar hic boyle sacmalamazlar.

KASIRGA - Ben U.R.A´da birşeyler yaptım.Timur Dawg Family´deydi ve biz beraber bir album yapmak icin hazırlıklara başlayacağımız zamanlarda İstanbul Attack grubuna dahil olduk.Biz Turkiye´de bir ilki başardık Turkiye´ de tum radyolarda Rap calıyor.İstanbul Attack calıyor.

AHKER - Ben biraz albumden bahsetmek istiyorum.Albumde hic rap featuring yok.4 kişi olduğunuz icin mi ?

TİMUR - Aslında butun album featuringlerden oluşuyor.Fuchs Ramiz´ in Ramiz Fuchs´un yada biz onların onlar bizim parcalarımıza duet yaptık.Her parcada featuring yaptık zaten.Dışardan bunu hakedebilecek tek insan Cem OZKAN´dı ve onunla da featuring yaptık zaten.

FUCHS - Eski albumlerimizi şarkılarımız dinliyoruz ve bu yeni albumumuzu dinliyoruz ve arasında inanılmaz fark var.Gulle gibi bu album.Kendi kendime tabii ki şimdiye kadar Turkiye´ye ulaşamayız diyorum , biz daha once neden bunun farkına varamadık diye duşunuyoruz.

RAMİZ - Bakın şimdi Busta Rhymes´ı kim sevmez ?95 yılında woohaa yı yaptı ve o zaman herkes bu ne demişti ?Ama şimdi Busta icin "Leader Of The New Rap Sound " = " Yeni Rap Soundunun Lideri " deniyor.Daha birsuru isim var.Terror Squada bi bakın.Gecmişteki parcalarına bakın ,bide şimdi yakaladıkları sounda bakın.Şoyle duşunmek lazım bu adamlar esnekti ve " cunku sanat sınırsızdır ".Aynı şeyleri yapanlar bu gune kadar gelemedi zaten.

KASIRGA - Bizde bu soundu yakalayabilmek icin cok zorlandığımız zamanlar yaşadık.Onceden rap tekduzeydi.Delikanlılık cağından askerlik donemine kadar insanlara rapi dinletebiliyorduk ama askerden sonra eğlenmek isteyenler rapte bunu bulamıyordu.Biz bunu başardık.

RAMİZ - Bizim albumde her tarz var zaten.O gun neyi hissediyorsak onu anlatan parca yaptık.Uzulduk sevindik butun hislerimizi bu albume yansıtabildik.Bu album bizim aynamız.

KASIRGA - Ben bir donem Sagopa´nın backvokalliğini yaptım ama onunla beraberkende gulup eğleniyorduk.Sonucta hep uzgun gezmiyorduk.(Sagopa ´ya Selamlar )

RAMİZ - Turkiye´deki rapci kitlede bizi destekleyen cok buyuk bir kitle var.Bizi seven var ama elbetteki sevmeyende olacak.

AHKER - "Kontağı Cevir" isimli parcanızdan bahseder misiniz ?Daha once modifiyeli arabalar ve tuning alanında ilgili olduğunuzu biliyorum.Hatta bazı tuning organizasyonlarda sahne de almıştınız.

TİMUR - Adı uzerinde zaten )

FUCHS - Timur´unda soylediği gibi kontağı cevir adı uzerinde işte arkadaşım :P ... Biz yıllardır bu adamlarla calışıyorduk zaten.Hemen hepimiz zamanında duşunmuşuzdur." Amerika´daki rapcilere bak altındaki arabalara bak " Artık Turkiye´de de var boyle rapciler.Zamanla herkes gorecek.Yaza doğru da inşallah herkes gorecek

RAMİZ - Şimdiye kadar tuning araba kullananlar hep yabancı rap
dinliyordu.Ama artık biz yoldan gecen modifiyeli arabalarda "Kontağı Cevir " caldığını duyunca cok mutlu oluyoruz.

AHKER - " İtomamatambiyen " diye garip bir adı olan parcanız var.Peki bunun bir hikayesi var mı ?Fuchs galiba bu senin fikrin ...

FUCHS - Bizim arkadaş cevremizde soylenen şeylerdi.işte "Sokorro = Yardım " anlamında falan.Grup olarak da kendi aramızda oynadığımız bir oyun vardır.Dil surcmesi olur insanın normal hayatında.Bu parcada bunu yansıtmaya calıştık.İtomamatambiyen´in anlamını soylemeyelim ,
dinleyicilerimiz araştırsın ve bulsun

KASIRGA - Benim bu şarkıdaki bolumumde tek kalmış bir erkeğin gercek hayatta yaşadıklarını anlatıyorum ve buna " abaza tiradı " diyorum.

RAMİZ - Harun itomamatambiyen triplerinden bahsetti.Ben gecmişe bakıyorum rapte uyuşturucuya karşı dumanlanmaya karşı parcalar yapıldı ama ben hayatımda ağzıma sigara ve alkol almış adam değilim hatta kahve bile kullanmıyorum .Ama şunu gordum ki boyle parcaları yapan
insanlar bunu kullandı ama biz ne yaptık bu albumde ;Kendi hayatımızda neysek onu anlattık.Bizi ayıran nokta burda.Tamamen kendimizi anlattık.

KASIRGA - İnsanlar ilerde bize celişkilerden bahsedemeyecek.Albumde neysek gercek hayattada oyuz.

TİMUR - Arkadaşlarında soylediği gibi.Olduğumuz gibiyiz.

AHKER - Evet mesela bir insan hep bunalım yada hep eğlenceli olamaz.Elbette ki her insanın yaşamında belli evreler var ve hepimiz bu evrelerden geciyoruz.Bazen İTOMAMATAMBİYEN triplerinde olabilirim bazen başka ...

FUCHS - Bu albumde hayal urunu yok.Oturupda ne hayal etsek de parca yapsak demedik.Ben zamanında bir rap dinlemiştim adam turkiye´de ama " peşimde dazlak " falan bu tur sozlerden bahsediyordu.Oncelikle adam Turkiye´de ne dazlağı gormuş ki ?Bu cok komik.Rap yapacak adamın once bilincli olması lazım.Atma yani arkadaş ,varsa peşinde bi dazlak
oda benimdir.

TİMUR - Kimse hayal kurup o raplerine yansıtmasın ,cunku hayaller gecici oluyor.Ulaşabilirsen ancak gercek olur ,ulaşamazsan unutur gidersin.Biz zaten albumde gercek hislerimizi veriyoruz O an ne hissettiysek onu vurguluyoruz.Fuchs´un da dediği gibi başarılı olmamızın sırrı ,
İstanbul Attack olmamızın sırrı bu ; " HEPİMİZİN KENDİMİZ OLMASI ".Yapacağımızı soylediğimiz herşeyde yapılabilecek durumda olan şeylerden bahsediyoruz.

AHKER - Ben uyuşturucu konusuna da değinmek istiyorum.Son yıllarda ulkemizde maalesef uyuşturucu kullanımı cok yaygınlaştı.Albumde uyuşturucudan bahsettiğiniz bir parcanız yok.Bu konu hakkında ne duşunuyorsunuz ?

FUCHS - Mesela break danscılara bak.Adamlar spor yapıyo bir yerde ,butun vucudu kas onların.Bu adam nasıl uyuşturucu kullanabilir ?Aileler genclere cocuklarına boş zamanlarında birşeylerle uğraşmaya yonlendirmeli ki bu cocuklar uyuşturucudan uzak durabilsin.Rap yapsın break dans yapsın kendilerine bir uğraş bulsunlar ve bu şekilde uyuşturucudan kurtulmuş olurlar.Enerjisini bir yerlere aktarabilsin.

KASIRGA - Biz normal hayatımızda zaten cok temiziz.Bazı kendini bilmezler televizyonda cıkıp "Rap yapabilmek icin uyuşturucu icmek lazım " diyor.Gelsinler kan orneklerini alalım ve kimin kanında alkol ,uyuşturucu cıkacağını gorelim.Bu kadar basit.

RAMİZ - Benim duddaklarım bakirdir.Ağzıma alkol hatta sigara bile surmedim.Kan isterlersede veririz.

KASIRGA - Biz kullanmıyoruz ve reklamını da yapmıyoruz.Parcalarda ona karşı olmak da yine hatırlatmak ,reklamını yapmak gibi geliyor bana.

RAMİZ - Fuchs´un dediği cok guzel bir şey var.İşte aileler hep cocuğunun serseri olmasından yakınıyor.Cocuğunun serseri olmasını istemiyorsan ona ilgileneceği birşeyler gostermeliler.Rap olsun break dans olsun.Hiphop cok buyuk bir kultur ;Break dans var Graffiti var Rap var Beatbox var Dj´lik var.Zaten hiphopu ayıran en buyuk ozelliği bu.Sadece bir muzik dalı değil BİR YAŞAM TARZI.Ergenlikte hormonlar oyle bir enerji salgılıyor ki bazen o enerji bilincini bile kaybetmene neden
olabiliyor.Ve genclikten başlayan bu hobi olarak başladığı faaliyetler ilerde bir meslek olabilir.Bunu başarabilirler.

AHKER - 1. klip İstanbul Geceleri adlı parcaya cekildi ve kendi
imkanlarınızla yaptığınız bir klip bu.Peki 2.klip icin planlarınız var
mı ?

FUCHS - Calışmalarımız var tabii ki.Şu anda parca isimi belli değil.
Cunku o kadar iyi parcalarımız var ki acıkcası icinden secemiyoruz.İstanbul Geceleri klibini biz Soundcheck ailesiyle beraber kendi cabalarımızla cektik.Şimdi 2. klip ON AİR yani firmamız tarafından cekilecek ve herkes gorduğunde "Hakikaten bu iş olmuş " denmeli.Gereken herşeyi yapacağız.İnşallah butun kanallarda yayınlanacak.
Şimdilik hicbir sorunumuz yok Allah´ın izniyle.

AHKER - Yine albumunuzde " Mermi Ambarı " isimli bir şarkınız var.Benim cok hoşuma gitti.Bunun da bir hikayesi vardır elbette.Bunu acıklar mısınız

FUCHS - Cok fena bir oykusu var.Rapcilerin cok hoşuna gidecek.Normalde Turkiye´de bir muzik piyasası var.Burda en cok kimler var ? Popcular var,Alternatif dediğimiz zaman rap ve rock dinleyenler kalıyor.Biz dedik ki ;Mermi ambarı nedir ? Bir ordunun kalbidir ,Can damarıdır.Oyle bir şarkı yapalım ki muzik piyasasının Mermi ambarını yani pop piyasasını basalım.Hadi mermi ambarını basmaya gidiyoruz diyelim.

RAMİZ - Bu şarkıdaki bolumumde "Ben kendimi mermi ambarında sanırsam bilki acıkmışım ,silahımı omzuma atmışım ,şarjoru silahıma takmışım "Biz burda hep beraber gidiyoruz ve bize bir studyo verdiler.Cem OZKAN sağolsun ,hayallerimizdeki studyoydu.O bizim mermi ambarımız.Hani derler ya ac tavuk kendini buğday ambarında sanar diye.Bizde orda bir rehavete
kapıldık ,o kadar guzel bir studyo ve biz buna acıkmışız.Sonra da dedik ki biz boyle bir yerde boyle bir parca yapalım ve gidelim Mermi ambarını basalım ,ve o mermi ambarı İnşallah bizim olsun diye duşunduk.

AHKER - Dinleyicilerinizin sizlere ulaşabileceği bir fan siteniz var mı ?

RAMİZ - Şu anda bizim Official bir web sitemiz var.Orda bizimle ilgili kişisel bilgilere ulaşabiliyorlar.Bu site biraz daha official.Ama bunun yanında icinde forumların olacağı ,bizim butun bilgilerimizi iceren geniş kapsamlı bir sitemiz var.Bitmek uzere cok az kaldı.Destekleri icin arkadaşlara da cok teşekkurler.Bu sitenin adresi : www.34attack.com

AHKER - Ve maalesef roportajımızın sonuna geldik.Son sozlerinizi alabilir miyim ?

TİMUR - Herkes onyargılarını bir kenara bırakıp albumu alsınlar ve dinlesinler.Albumu almaları cok onemli bizim icin.Goruyoruz bazı forumlarda albumdeki şarkıların downloadlarını vermişler ve bu cok buyuk bir saygısızlık.Biz yıllarca uğraşıyoruz ,gecemizi gunduzumuze katıp ,Bazen eve gidip geri donemeyeceğimizi bilmemize rağmen studyoda sabahlıyoruz.Ertesi gun o calışmayı surdurebilmemiz icin bunu yaptık.Herşeyden once eğer Rapciyim diyorsa gidip babalar gibi o albumu alman lazım.Sev sevme fark etmez ama git albumu al.

RAMİZ - Oncelikle bize inanan guvenen SOUNCHECK ailesine teşekkur ediyoruz.Sonra bize 2. aşamada inanıp guvenen sayın BURAK DEMİRSARAN patronumuz ,abimiz ,arkadaşımız.On Air ´ in sahibi.Sevgili Basın danışmanımız Emre DUYMAZ bugune kadar İstanbul Attack ve Turkce Rap adına yaptığı calışmalar icin cok teşekkur ederiz.Onun sayesinde
Turkce Rap hic ulaşamadığı yerlere ulaştı ve gitmeye de devam ediyor.Management´ımız sayın Yeşim Doran ve Buket Doran´ a cok teşekkur ediyoruz.Piyasada olan bircok onemli isim var ;Rebel Moves ,Athena ,Cilekeş ,Gece Yolcuları ,Direc-T ,Şebnem Ferah ,Beyza ,Goksel ,Manga vs vs vs ...
Arkamızda bir suru insan var.Hepsi bizi destekliyor.Ve tabii ki en
onemlisi bizim kemik kitlemiz yani TURKCE RAP DİNLEYİCİLERİ ´ne hepimiz kalpten sevgilerimizi yolluyoruz...

FUCHS - Son soz diyoruz ama son soz olmasın İnşallah.Eskiden bir tane bilgisayarda beat yapıyorduk ,sonra " acaba album yapabilir miyiz ?"diye Ceza ile kara kara duşunuyorduk.Ama şimdi herkesin ayrı projeleri var ,albumleri var.Etrafımızda bir suru rapci var.Bu işi başlatan kemik kitleyi unutmamak lazım ;Ceza ,Sagopa ,Ben varım

AHKER - Tunc (Turbo) var birde ...

FUCHS - Tunc tabii ki onun cok buyuk desteği var.İlk kez basına cıkmamız onun sayesinde oldu.Butun herkesin birleştiği bir noktadır.Bunları kimse unutmasın.Bence bu insanlara saygı gosterilmesi lazım.Şimdi Fuat da Almanya´dan geldi ,misafirimiz burda.Herkes Turkce Rap icin ugrasıyor ve bizde elimizden geldiği kadar destek olmaya calışıyoruz.Onemli olan
Rap´in ayağa kalkıp yurumesiydi ,bir yerlere gelmesiydi.Eskiden biz Nefret doneminde falan hep kapıları aralamaktan bahsediyorduk ,kırılma noktasından bahsediyorduk ama bir turlu acamıyorduk ama Şimdi biz
İstanbul Attack´la bu kapıyı kırdık diye duşunuyorum.Ama herşeyden onemlisi kimse saygıyı unutmasın .Artık herkes bizim actığımız bu yoldan yuruyebilir ama en onemlisi SAYGIYI UNUTMASINLAR.Herkese ve
ozellikle Suikast ekibine teşekkur ediyoruz.

AHKER - Bizde Suikast.de ekibi olarak hepinize Turkce Rapin
gelişmesinde yaptığınız butun ataklar icin teşekkur edip ilerleyen
zamanlarda başarılarınıza yenilerini katacağınızı umit ediyoruz ve
yeni gelişmeleri merakla bekliyoruz...