ASUMAN KRAUSE’NİN CANTASINI KIZINA CALDIRDIĞI İDDİASIYLA YARGILANAN LEYLA A. 5 AY HAPİS CEZASINA CARPTIRILDI.

Manken-Şarkıcı 32 yaşındaki Asuman Krause’nin 5 yıl once bir iş merkezinde cantasını kızına caldırdığı iddiasıyla yargılanan 41 yaşındaki Leyla A. 5 ay hapis cezasına carptırıldı. Mahkeme, Leyla A’nın cezasını 1.350 YTL adli para cezasına cevirdi. Asuman Krause, gecen Mart’ta yapılan duruşmada sanıktan şikÂyetci olmadığını soylemişti. Asuman Krause, “Zira aradan uzun zaman gecti. Ciddi bir ceza alabileceğini duşunmuyorum. Kişisel olarak şikÂyetim olmadığı icin davaya katılmak istemediğim gibi tarafıma avukat atanmasını da istemiyorum' demişti.

Asuman Krause, 20 Şubat 2003'de oynayacağı oyunun provası icin Profilo alış veriş merkezine gitmişti. İcinde 1.600 YTL, pasaport ve banka hesap cuzdanlarının da bulunduğu cantasını sandalyenin uzerine bırakan Asuman Krause, oyunun provası icin calışmaya başlamıştı. Bu sırada 11 yaşındaki E.A. annesi Leyla A’nın azmettirmesi ile Asuman Krause'nin cantasını kaldırımcılık sureti ile hırsızlık yaparak calmıştı. Asuman Krause ise karakola giderek cantasının calındığını belirterek şikÂyetci olmuştu. Polis ekipleri alış veriş merkezinin kamera kayıtlarını inceleyerek E.A'yı yakalamıştı. E.A. ile beraber bulanan canta ise icinde bulanan paradan 300 YTL eksiğiyle Asuman Krause'ye teslim edilmişti. Olayın ardından Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede E.A. hakkında takipsizliğe karar verilirken, Leyla A’ hakkında 4 ay ile 1 yıl 8 ay hapis istemiyle dava acılmıştı.