Ergenekon soruşturması kapsamında gozaltına alınan 4 teğmen ve bir askeri oğrenci tutuklanarak Hasdal'daki askeri cezaevine konuldu. Soruşturma kapsamında gozaltında bulunan Nurseli İdiz ve Seyhan Soylu ise sağlık kontrolunden gecirildi.
Ergenekon soruşturması kapsamında gectiğimiz Perşembe gunu, Savcı Zekeriya Oz'un talimatıyla 5 teğmen ve 1 askeri oğrenci ile eski Ulku Ocakları Başkanı Levent Temiz, sanatcı Nurseli İdiz ve Sisi lakaplı Seyhan Soylu'nun da aralarında bulunduğu 17 kişi gozaltına alınmıştı. 5 teğmen ve 1 askeri oğrenci dun Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne cıkartıldı. Savcı Zekeriya Oz tarafından ifadeleri alınan zanlılardan 1 teğmen serbest bırakılmış, teğmenler ve askeri oğrenci ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Nobetci mahkemeye cıkarılan teğmenler, M.A.C., E.M., N.C. ve H.H.U ile askeri oğrenci Y.T. bugun gece gec saatlerde tutuklanarak Hasdal'daki askeri cezaevine goturuldu. Goruntulerinin alınmaması icin yemekhane kapısından cıkarılan 4 teğmen ve bir askeri oğrenciyi taşıyan askeri aracın gecişi sırasında zanlıların yakınları sevgi gosterilerinde bulundu.

`TEĞMENLERE SAHİP CIKILMADI'
Tağmenlerin avukatı Yusuf Erikel, adliye cıkışında yaptığı acıklamada, "Teğmenlerin goruşmeleri tamamen komutnlarının onayıyladır. Dunyanın en buyuk ordusunun değerli askerleri tutuklanmıştır. Biri Hakkari'de, biri Bitlis'te, biri Foca'da gorev yapan daha yeni, 30 Ağustos'ta gorevlerine başlayan teğmenlerin sucları yoktur. Şaban Dişli'ye sahip cıkıldığı gibi teğmenlere sahip cıkılmamıştır. Bunların sahibi yok. Bunların her biri teror orgutu uyesi olamaz. Ben boyle bir karar beklemiyordum. Yeni goreve başlamış adam nasıl darbe yapacak. Kemal ve Neriman Aydın ile ilişkileri var diye alınmışlar. Turkiye'de ne zaman darbe hazırlğı olmuşsa darbe olmamış. Şu an Genelkurmay Başkanı ve merkez komutanları da uyumuyordur" diye konuştu.
NURSELİ İDİZ VE SEYHAN SOYLU SAĞLIK KONTROLUNDEN GECİRİLDİ
Bu arada soruşturma kapsamında gozaltına alınan sanatcı Nurseli İdiz ve Sisi lakaplı Seyhan Soylu ise saat 22.00 sıralarında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolunden gecirildi. Hastane cıkışında bir gazetecinin, `Neden gozaltına alındınız?' sorusuna Nurseli İdiz, "Silah kacakcılığından gozaltına alındım" diye cevap verdi. Seyhan Soylu'nun yuzunu turbanla orterek gizlemeye calıştığı goruldu. İdiz ve Soylu, polis otosuna bindirilerek Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Mudurluğu'ne goturuldu