Eski takımı Barcelona'nın maclarını halen takip eden Luis Suarez, Barcelona'nın UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk macında Galatasaray'ı konuk ettiği macı değerlendirdi. İspanyol basınından AS'a konuşan Suarez, "Avrupa macları her zaman zorlu gecmiştir. Ozellikle Galatasaray gibi kuluplere karşı ayrı bir dikkatle oynamak gerekir. Onların zayıfladığı soyleniyor ancak sahada hala dağ gibi duruyorlar." dedi.
Barcelona'nın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını soyleyen Uruguaylı yıldız, "Bu gibi maclarda sonuna kadar savaşmalısınız. Agresif olmalı, daha cok koşmalı, macı rakipten daha cok istemelisiniz. Benim sahada gorduğum Barca cok yumuşak bir takımdı. Cok kucuk parlamalar dışında hicbir varlık gosteremediler. Xavi'nin takımının ne oynamak istediğini anlayamadım acıkcası. Benim icin buyuk bir hayal kırıklığıydı." ifadelerini kullandı. 2020-2021 sezonunda Barcelona'dan ayrılıp Atletico Madrid'in yolunu tutan Luis Suarez, attığı 21 gol ile Madrid temsilcisinin şampiyonluğa ulaşmasında kritik rol oynamıştı.. Uruguaylı yıldız bu sezon cıktığı 35 macta ise 11 gol 2 asist kaydetti.