Sevgili melekler, bu yılın başında ocak ayında damar tıkanıklığı sebebiyle sağ dizustunden bacağı kesilen başarılı komedyen Yalcın Menteş, protez bacağıyla yurumeye başladı. Tedavi gorduğu rehabilitasyon merkezinde doktoruyla birlikte basın acıklaması yapan Menteş “Protezde kampanya vardı. Kacırmamak icin bacağımı kestirdim” diyerek espiri yaptı.

Yalcın Menteş bu yılın Ocak ayında damar tıkanıklığına bağlı olarak sağ bacağını dizustunden kesilmesinin ardından bir sure hastanede tedavi gordu. Ameliyat yerindeki yaraların iyileşmesinden sonra ise Menteş, rehabilitasyon calışmaları icin Bostancı Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gormeye başladı.
Protez yardımıyla kendi başına yurumeye başlayan Menteş bugun doktoru Prof. Dr. Tunc Alp Kalyon ile birlikte basın toplantısı duzenledi. Tedavi sureci ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Tunc Alp Kalyon, Yalcın Menteş’in aktif rehabilitasyona hazır duruma gelmesinin ardından calışmalara başlandığını belirterek “Hastamızda uzun suredir yeteri kadar hareket etmediği icin genel kondisyon eğitimiyle birlikte her iki bacak kaslarının guclendirilmesi egzersizlerine ağırlık verildi. Denge duyusunun yeterli duzeye geldiğinde ise gecici bir dizustu bacak protezi yapıldı” dedi.
PROTEZDE KAMPANYA VARDI
Bundan sonra calışmaların bu protezle yapılan ayakta durma ve yurume eğitimi şeklinde gercekleştirildiğini belirten Kalyon “Gecici protezin yapılmasıyla birlikte hem bedensel, hem de psikolojik iyileşme hızlandı. Tedavi sureci tamamlandıktan sonra Yalcın bey gunluk yaşantısına ve hepimizin ozlediği sanat calışmalarına tam olarak donebilecektir” diye konuştu. Doktorunun ardından konuşan usta oyuncu, sozlerine “Protezde kampanya vardı kacırmamak icin bacağımı kestirdim” diyerek başladı. Yaptığı esprilerle basın mensuplarını gulduren Menteş’in moralinin yuksek olması dikkat cekti. Menteş “İnsanlar iki bacakla yaşamaya calışıyorlar, ben zoru başardım, tek bacakla yaşama deneyimim oldu. Haftanın 4 gunu buradayım. Bende cok emeği olan, başta Prof. Dr. Tunc Hoca ve konuşma terapistim Ciğdem Gulerman olmak uzere tum ekibe huzurlarınızda teşekkur ediyorum” dedi.
Tum basın mensuplarına bu zorlu surecinde kendisini yanlız bırakmadan destek oldukları icin teşekkur eden Menteş, “İyileşme surecinde buyuk desteğini esirgemeyerek Doksanlar dizisinde bana rol veren Yapımcı Birol Guven’e de teşekkur ediyorum. Manevi olarak her hafta dizi setine gitmek beni hayata bağlıyor. Hayat cok kısa her an her şey olabilir. Onemli olan sağlıklı olmak ve zor gununde kendisine destek olacak dostlar biriktirmekmiş. Ben de dostlarımdan bunu gordum. Eşim bana bebek gibi baktı. Bir bebek buyutur gibi bakımımı ustlendi. Bu cok onemli bir destek” dedi. Basın acıklamasının ardından Yalcın Menteş protez bacağı ile tek başına yuruyerek salondan ayrıldı.
Genişletmek icin tıkla ...