Karındeşen Jack , 1888 yılında, Londra'nın gecekondu semti Whitechapel'da faaliyet gostermiş seri katildir. Tamamı hayat kadını olan kurbanlardan beşinin aynı kişi veya kişilerce oldurulduğu kesinleşmiştir. Ancak Karındeşen Jack'e maledilmiş yaklaşık 20 adet cinayet vardır.

Karındeşen Jack'in yontemleri vahşiceydi. Kurbanlarını once boğazlayarak etkisiz hale getiriyor daha sonra da boğazlarını kulaklarına kadar kesiyordu. Ufak tefek değişikliklerle beraber kurbanların tamamına yakınının karnı deşilmiş, cinsel organları parcalanmış, bazı organları calınmış, bazen de burun ve/veya kulakları kesilmişti. Jack kurbanlarını, dizleri karna cekilmiş ve bacakları acık bir şekilde duzenleyerek terk ediyordu.

Cinayet dosyası cinayetlerden iki sene sonra kapatılmıştır. Ancak gunumuz İngiliz dedektifleri ve bilim insanları, modern teknolojinin de yardımıyla halen cinayetleri aydınlatmaya calışmaktadırlar.
Gunumuze kadar ulaşmış tek fiziki kanıt, kurbanlardan birine ait olduğu iddia edilen şaldır.

Karındeşen Jack ismi kendisine Polis merkezine yolldağı mektuptan sonra verilmiştir.

Karındeşen Jack'in Polis Merkezine Yolladığı Mektup
Kulağıma surekli polisin beni yakaladığına dair soylentiler geliyor, ama şunu bilin ki beni uzun bir sure daha yakalayamayacaklar.
Cok zeki gorunup doğru iz uzerinde olduklarını, beni yakalamaya az kaldığını soylediklerinde cok guluyorum…
Ben o***puların peşindeyim ve yakalanıncaya kadar onları deşmeye devam edeceğim.
Son işim muhteşemdi. O***puya bağırması icin fırsat bile vermedim. Beni şimdi nasıl yakalayabilirler?
Işimi seviyorum ve yeniden başlamak istiyorum.
Yakında benim komik oyunlarımı yeniden duyacaksınız… Bıcağım sağlam ve keskin. Eğer bir şansım olursa yeniden başlamak istiyorum. İyi şanslar.

Tum samimiyetimle,
Karındeşen Jack”

Karındeşen Jack'in gercek kimliği bilinmemektedir.

Fakat; İngiliz DNA araştırmacısı Dr. Jari Louhelainen'in Catherine Eddowes in kanlı şalı uzerinde yaptığı inceleme sonrasında vardığı sonucu, katilin Polonya kokenli akıl hastası berber Aaron Kosminski olduğu yolundadır. Jari, Mail on Sunday gazetesine yaptığı acıklamada, "Vardığım sonucta şupheye yer yok." demiştir.
https://www.tarihiolaylar.com