Kotuleşen yaşam şartları ve alınan ucretlerin enflasyon ve dolar karşısında her gecen gun erimeye devam etmesi, pek cok nitelikli calışanın ulkeden ayrılmasına neden oldu ve artarak neden olmaya devam ediyor. Bu durum apacık bir şekilde ortadayken, Turkiye ’nin geleceğini korkutan, yurt dışına beyin gocunun en yoğun şekilde yaşandığı sektorlerden birisi de sağlık sektoru durumunda.
Turk doktorların beyin gocu, gectiğimiz haftalarda tum dunya basınında başlıklara taşınırken, bugun konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ’dan da acıklama geldi. Erdoğan, doktorların Turkiye ’yi terk etmesiyle ilgili yaptığı acıklamasında tartışmalı sozlerde bulundu. Cumhurbaşkanı ’nın doktorlar hakkındaki acıklaması şu şekildeydi:
[h=2]"Biz de universiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz"[/h]
“Son zamanlarda bir şey daha cıktı; hastanelerde şoyle boyle oluyor diye. Bakın hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Doktorlar az para aldığı icin ayrılıyorlar, değerli kardeşlerim samimi konuşuyorum dost acı soyler ama gerceği soyler; bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan yetiştiren bu devlet değil mi? E? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi en cok maliyeti yuksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuş. Sordum en az alan ne alıyordur? 8 bin 9 bin, en yuksek alan 25 bin civarında. Buna rağmen ozel sektor cok daha yuksek verdiği icin oralara kacıp gidiyorlar mı. Acık konuşuyorum, acık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de universiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ulkemize donmek isteyenleri suratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir."