Sevgili melekler, başladığı gunden beri bir kesim tarafından ayıla bayıla izlenen ancak surekli ceza alan Kaynana Gelin Sedaya Gelin programına bir ay icinde ikinci rekor ceza kesildi. Rtuk tarafından aile kurumunu korumayı esas alan kuralların ihlali gerekcesiyle kesilen ikinci cezayla birlikte kanala bir ay icinde toplamda 837 bin 926 lira ceza kesilmiş oldu!

RTUK toplantısında 29 Ocak 2014 gunu yayınlanan program ele alındı. Programa katılan 'Leyla' adlı kaynana, gelinini şikayet etti ve 'Cok yalan soyluyor. Evlilikleri de zaten yalanla başladı' dedi. Studyoda bulunan 'Kamile adlı gelin ise 'Pembe yalanlar olur ama evliliğimi etkileyecek yalan soylemedim' cevabını verdi.
AİLENİN KORUNMASI İLKESİNİN İHLALİ
RTUK raporunda 'Programda ailede ozel sayılan durumlar acıklanıp, gerginliğe neden olunmuştur. Seda Sayan gerginliği hafifletmek yerine, daha cok uzerine gidip alevlendirmiştir' denildi. RTUK uyeleri de 'Ailenin korunması ilkesini ihlal' gerekcesiyle, Kanal D'ye, 418 bin 963 lira para cezası verdi.
DAHA ONCE DE CEZA ALMIŞTI!
RTUK bir sure once de aynı programın 24 Ocak gunu yayınlanan bolumu icin aynı miktar ceza vermişti. Bu programda da 'Ozlem' adlı gelin 'Kayınvalidem, bebeğimin giyimine, yemeğine, uykusuna bile mudahale ediyor' demiş, kayınvalide ise 'Evde her işi ben yapıyorum o hic bir şeyle ilgilenmiyor' cevabını vermişti. Damat da annesinin tarafını tutup, eşini eleştirmişti. RTUK bu program icin de Kanal D'ye aynı gerekceyle 418 bin 963 lira para cezası vermişti.
ucankuş