'Kuşu Kalkmaz' şarkısıyla tanınan ve şarkı sozleri mustehcen bulunduğu icin yasaklanan Sultana ikinci albumunu cıkardı..
Sekiz yıl once 'Kuşu Kalkmaz' şarkısıyla ortalığı birbirine katan Sultana ikinci albumu 'Şohret Yolu' ile yine oldukca cesur sayılabilecek sozlerle muziğe devam ediyor. Sultana, Bilboard dergisinin temmuz sayısına konuştu:
* Aslında bu album dort yıl once cıkabilirdi. Ama her şey planlandığı gibi gitmedi. Farklı insanlarla calıştım, bazı problemler ortaya cıktı. Bunların cozumlenmesi de zaman aldı. İki sene gecti...
ELEŞTİRİ YAPILDI
* Bu arayı avantaja cevirmeyi başardım. İlk geldiğimde 'Kim kimdir, ne iş yapar, hangi muzisyen nasıl işlerle uğraşır?' bilmiyordum. Bunları oğrenme fırsatım oldu. Bir yandan da Turkiye'deki Hip-hop piyasasını yakından gozlemledim.
* 'Kuşu Kalkmaz' şarkımın yasaklanmasına acıkcası biraz bozuldum. Cunku ben o albumu 2.5 yıl gibi bir surede New York'ta tek başıma hazırlamıştım.
* Bence hip-hop muziği yeterince bilmeyenler benim şarkılarımı yetersiz buluyor. Hip- hop'u bilen biri o şarkıyı eleştiremez. Hip-hop'ın en buyuk ozelliği bire bir hayatı anlatması. Eskiden şiddet vardı, şarkılar da şiddeti anlatıyordu. Ama zaman icinde herkesin derdi, tasası değişti. Ben de hayatı kendime gore anlatıyorum.
HUR İRADEM VAR
* Eleştiriler karşısında geri adım atmadım. Cunku hur iradeye sahip bir varlığım. Bir sanat yaptığımı duşunuyorum.
* Dozunda kullanılan argonun da hem kadına hem erkeğe yakıştığını duşunuyorum.
* Turkiye'den uzak ve kopuk değilim. Gazete ve televizyonları internetten takip etmeye calışıyorum. Bir de uc yıldır album nedeniyle daha sık Turkiye'deydim. Bu surecte yaşanan pek cok şeyi bire bir takip edebildim. Mesela, televizyonlardaki yarışmalarda juri uyesi patlamasına bizzat tanık oldum. Bir şarkımda da bu durumdan bahsettim.
superonline.com
'Kuşu kalkmaz'dan şohrete!
Magazin0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Magazin
- 'Kuşu kalkmaz'dan şohrete!