Burcunuz Değişti mi?

Gokbilimciler, yuzyıllardır kullanılan burc sisteminin hatalı olabileceğini ve her gun gazetede okuduğunuz burcunuzun aslında size ait olmayabileceğini ortaya koydu. Bugun kullanılan burclar kuşağı, yaklaşık 2200 yıl once dunyadan bakıldığında dunyadan gorunen guneşin 12 takımyıldızına gore yer aldığı konuma gore hesaplanıyordu. Doğum gununde guneş hangi yıldız kumesiyle (boğa, aslan ve terazi gibi) aynı cizgide yer alıyorsa burc da buna gore belirleniyordu. Ancak antik astrologlara gore guneş dunyanın cevresinde donuyordu. Yani teorileri daha baştan hatalıydı. Dunyanın yorungesinde her yıl meydana gelen değişiklikleri de hesaba katmaları o gunku bilgileriyle mumkun değildi. Alman bilim adamlarına gore işte bu bilgi eksikliği, burc sisteminin baştan hatalı olduğu anlamına geliyor.

Dusseldorf Universitesi'ne gore Guneş'in burclar icin “sıfır” noktası sayılan 21 Mart'taki ilkbahar noktası, yorungedeki değişiklik nedeniyle her yıl hafif hafif batıya doğru kayıyor. Bu da yeni bir burc haritasının varlığını ortaya cıkarıyor. Yorungedeki bu hareketle yuzyıllar icerisinde dunyanın donuşunde 36 derecelik bir sapma gercekleşti. Burclar da 2200 yıl oncesine gore 10'da bir oranında yani yaklaşık bir burc kaydı. Bu hemen hemen herkesin burcunun kaydığı anlamına geliyor. Yani 220 yıl once 27 Kasım'da doğan biriyle 1960 yılında 27 Kasım'ında doğan birinin burcu aynı değil. 29 Kasım ve 17 Aralık arasında doğanlar da sıralamaya sonradan giren 13'uncu takımyıldız Ophiuchus (Yılan) burcuna giriyor.
İşte yeni burc takvimi:
Oğlak: 20 Ocak-16 Şubat
Kova: 16 Şubat-11 Mart
Balık: 11 Mart-18 Nisan
Koc: 18 Nisan-13 Mayıs
Boğa: 13 Mayıs-21 Haziran
İkizler: 21 Haziran-20 Temmuz
Yengec: 20 Temmuz-10 Ağustos
Aslan: 10 Ağustos-16 Eylul
Başak: 16 Eylul-30 Ekim
Terazi: 30 Ekim-23 Kasım
*Akrep: 23 Kasım-29 Kasım
Yay: 17 Aralık-20 Ocak
*Yılan: 29 Kasım-17 Aralık
Ben, yorumlarımda yorungedeki değişikliklerden kaynaklı sapmaları zaten hesaplıyorum!
Bugunku astrologların ellerinde 4000 yıllık gok takvimi ya da gok gunluğu denilen ve guneş hareketlerinin takip edildiği bir harita bulunuyor ve ayrıntıları ile 2023'e dek hesaplanmıştır.
Benim Mynet sayfalarında yaptığım yorumlar eğer dikkatinizi cektiyse saat ve dakika belirtilerek yapılan yorumlardır. Guneş hareketlerini milimi milimine gosteren bilgisayar programından sati saatine tum guneş hareketlerini bildiririm.
Araştırma sonucunda ortaya cıkan bazı bulguları bildiğim icin, yorumlarımda da uzun zamandır kullanıyorum.
Aslında araştırma sonucunda belirtilmiş olan yorungedeki değişiklik nedeniyle burcların kayabileceği meselesi doğrudur. Ancak ben bu kaymaları mutlaka yorumlarımda belirtiyorum. Guneş her yıl 22 Aralık-21 Ocak tarihleri arasında Oğlak burcundadır. Guneşin burclara girişi yıldan yıla değişir. Dolayısıyla guneşin burc değiştirdiği tarih ve saati elimizdeki gok gunluklerinden hesaplarız. Bu hesaplamaya gore burcu tam doğrusuyla tespit etmiş oluruz. Mesela ben Kasım 1980'de doğdum, şı tarih şu saat diyen bir okura, sizin doğduğunuz yıl guneş o saate Akrep'e gecmemişti o yuzden siz Terazi burcusunuz. Yani tum bu sapma ve kaymalar Mynet sayfalarında tarafımdan hesaplanarak yorumlanıyor.
Belki bir 10 yıl sonra ciddi araştırmalar sonucu bilimsel olarak dunyada kabul goren ve literature gecen bir calışma olduğunda biz de tabi ki değişen bulgulara gore yontemlerimizi değiştiririz. Ancak bu araştırmalar, şimdilik kişisel fikir ve iddialardan ibaret.
İremsu
Mynet Astroloji Danışmanı