Şiddeti en cok memurlar uyguluyor İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonunun aile ici şiddeti engellemek amacıyla kahvehanelerde erkeklere yonelik eğitim calışması yapacağı bildirildi.

Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Pınar Tatlı, yaptığı acıklamada, İzmir Barosu olarak cezaevlerindeki erkeklere yonelik bu eğitim calışmasını tamamladıklarını, aile ici şiddet ve insan hakları eğitimine kahvehanelerde de başlayacaklarını kaydetti.

İzmir'in cevre ilcelerinde Şubat ayında eğitim calışması başlatacaklarını, daha sonra şehir merkezindeki kahvehanelerde eğitimi surdureceklerini ifade eden Tatlı, “Oncelikli amacımız, aile ici şiddeti engellemek. Kahvehanelerde vakit geciren erkeklere eşlerinizi dovmeyin mesajı vereceğiz” diye konuştu.

Tatlı, kahvehanelerdeki eğitimin gorsel materyallerle destekleneceğini, eğitimin etkili olabilmesi icin erkeklere, aile ici şiddete maruz kalmış kadın ve cocukların fotoğraflarını gostereceklerini kaydetti.

Mahalle muhtarlarıyla iletişim kuracaklarını kaydeden Tatlı, “Boyle bir uygulama, İzmir'de ilk defa gercekleştirilecek. Bizim icin onemli olan her mahallenin kahvehanesinde ulaşacağımız 100 kişiden en az 10'unun bilinclenmesini sağlamak” dedi.

“ŞİDDETİ EN COK MEMURLAR UYGULUYOR”

Pınar Tatlı, aile ici şiddet nedeniyle İzmir Barosuna gelen yazılı şikayetlerin Haziran 2005 ile Aralık 2006 arasında 126 olduğunu acıkladı. Tatlı, sozlu şikayet ve ihbarların ise aynı tarihler arasında 600'u gectiğini ifade etti.

Komisyonun yazılı ve sozlu başvurulardan yola cıkarak hazırladığı istatistiki verilerde, aile ici şiddeti uygulayanların yuzde 31'inin memur, yuzde 13'unun işci, yuzde 4'unun ise polis olduğu belirlenirken, şiddet uygulayanların yuzde 3'unun oğretmen olduğu kaydedildi.

Şiddet uygulayanların yuzde 49'unun ilkokul, yuzde 19'unun lise, yuzde 13'unun universite, yuzde 13'unun de ortaokul mezunu olduğu ifade edildi.