Karısını 'cilveli konuşuyor' diye 12 yerinden bıcakladı İZMİR - 31 yaşındaki F.A, yedi yıllık eşi 24 yaşındaki S.A'yı İzmir İnciraltı'ndaki Ozdilek Alışveriş Merkezi'nin otoparkında iki cocuğunun gozu onunde 12 yerinden bıcaklayarak oldurdu. Kıskanc kocaya gore eşinin sucu cevredeki insanlarla 'cilveli' konuşmasıydı.
Elektrik teknisyeni F.A., eşi S., cocukları altı yaşındaki M. ve beş yaşındaki C. ile birlikte onceki akşam Ozdilek Alışveriş Merkezi'ne gitti. İddiaya gore S.A. bir gorevliden kendisine yardım etmesini istedi. Eşinin bir erkekle konuştuğu gorunce sinirlenen F.A., "Cevrendekilerle cilveli konuşuyorsun" diyerek S.A. ile tartışmaya başladı. Diğer muşterilerin gozleri onunde hakaret ettiği eşini ve cocuklarını alan F.A., ailesiyle otoparka gitti.
Burada hakaretlere devam eden F.A. uzerindeki bıcağı cıkararak, gorgu tanıklarının ifadelerine gore sucsuz olduğunu ve sadece soru sorduğunu soyleyen eşi S.A'yı iki cocuğunun ve onlarca muşterinin gozleri onunde 12 yerinden bıcakladı. Aldığı bıcak derbeleriyle kanlar icinde yere yığılan kadın kurtarılamadı. Cinayetten dolayı eşini suclayan F.A'nın "Cevresindekilerle cilveli konuşuyordu. Kendisini uyardığımda 'Bana yakışmıyorsun' diyerek, benden ayrı yurumeye başladı. Ben de sinirlendim, sonrasında da bu olay gercekleşti" dediği oğrenildi.
S.A'nın yakınları, F.A'nın, gecen yıl aynı alışveriş merkezinde eşini onlarca kişinin gozleri onunde dovduğunu soyledi. Yakınlarının iddiasına gore cift surekli kavga ediyordu. Sık sık kıskanclık krizlerine girerek eşini doven F.A., evlerinin perdelerini bile actırmıyordu.
Cinayetlerin gerekceleri
Meclis Tore ve Namus Cinayetlerini Araştırma Komisyonu'nun gecen yıl hazırladığı rapora gore Doğu ve Guneydoğu'da yuz kişiden yedisi karısının bir erkekle konuşmasını namussuzluk olarak goruyor. Bunun sadece Doğu'nun değil Turkiye'nin sorunu olduğu İzmir'de işlenen cinayetle goruldu.
'Cilveli' konuştu diye katledilen S.A. gibi son bir yılda bircok kadın sık banyo yapmak, kahvaltıyı gec hazırlamak, boşanmak istemek gibi nedenlerle olduruldu. Bunlardan bazıları şoyle:
22 Ağustos 2006: Denizli'de 29 yaşındaki beş aylık hamile Fatma
O. uvey oğluna bakmayı reddettiği icin eşi tarafından boğuldu.
12 Ekim 2006: Afyonkarahisar'da İsmail K. 'Neden cok sık banyo yapıyorsun? Yoksa beni aldatıyor musun?' diye eşi Ummu K.'yı oldurdui.
24 Aralık 2006: Diyarbakır'da Ahmet A. erkek arkadaşıyla cep telefonuyla konuşan 18 yaşındaki kardeşi Esra A.'yı tabancayla vurdu.
26 Aralık 2006: Adana'da oto elektrikciliği yapan 43 yaşındaki Hakkı Uluca, 'Karımı benden ayırıyorsunuz' diyerek bir hafta once olumle tehdit ettiği baldızı 50 yaşındaki Ayşe Tapsız'ı ve kızı 16 yaşındaki Gamze Yaşkeceli'yi bıcaklayarak oldurdu.
28 Aralık 2006: Tekirdağ'ın Cerkezkoy ilcesinde, Bulent Karaca, sabah kahvaltısını gec hazırladığı icin tartıştığı uc yıllık eşi Leyla Karaca'yı, iki yaşındaki cocukları Koray'ın gozleri onunde bezle boğarak oldurdu.
23 Mayıs 2005: Sakarya'da Bulent Ozdemir, aşkına karşılık vermeyen Zehra Yetişkeni Sakarya Universitesi'nde vurarak oldurdu. Ozdemir'in, Zehra'yı eski aşkına benzeterek saplantı haline getirdiği ortaya cıktı.
6 Haziran 2005: İzmir Karşıyaka'da sıcak nedeniyle balkonda uyuyan 68 yaşındaki Fermani Yılmaz, 34 yaşındaki eşi Sultan Yılmaz'ı oldurdu. Eşini bir erkekle sevişirken gorduğunu iddia eden Yılmaz, "Adam balkondan atlayıp kactı" dedi. (Radikal, dha)