Rusya'nın Ukrayna ’ya 24 Şubat ’ta başlattığı askeri mudahale hala suruyor… Saldırı nedeniyle ulkedeki bircok noktada patlama ve catışmalar yaşanıyor. Ulkede savaş devam ederken, sosyal medyada da bircok kullanıcı, “Ukraynalı kadın multecileri kabul edelim”, “Kapımız Ukraynalı kadınlara acık” şeklinde cinsiyetci paylaşımlar yapmaya başladı. Turkiye ’de 5 yıldır yaşayan Ukraynalı Anastasiya Tsviliy, sosyal medyada Ukraynalı kadınlar icin yapılan paylaşımlara isyan etti. Konu hakkında konuşan Anastasiya Tsviliy, “Ukraynalı kadınlar hakkında yapılan cinsiyetci yorumları ve şakaları şiddetle kınıyorum. Biz bu kadar acıyı cekerken ‘Ukraynalı kadınlara kapımız acık ’ diye espri yapmamanızı cok rica ediyorum. Cunku bu tarz cumleleri biz duyduğumuzda kendimizi daha da kotu hissediyoruz. Ben bir suru yorum okudum. Ozellikle Turk kadınları tarafından inanılmaz bir destek gordum. Herkesin kız kardeşi, annesi, bacısı var.” dedi. Tsviliy, “Ozellikle zor durumlarda birbirimize ne olursa olsun destek olmalıyız. Cunku insan evladıyız. Başka turlu yorumları da okudum. Mesela bazı insanlar diyorlar ki o zaman buraya gelmeyin. Ne işiniz var? Kendi adıma şunu soylemek istiyorum. Ben İstanbul'da 5 yıldır yaşıyorum. Ukrayna Kiev'de cok okuduğumdan dolayı Turkce biliyorum. Ve buraya savaştan dolayı kesinlikle kacmadım. Calışmak icin geldim. Hatta ve hatta fırsatım olsaydı ben şu an ailemin yanında olup destek vermeyi cok isterdim. Daha gecen hafta carşamba gunu Ukrayna'dan İstanbul'a dondum. Ve son ucakla dondum. Perşembe gunu butun ucuşlar kapatıldı. Ailem orada kaldı. Her haberi gorduğumde resmen icim parcalanıyor, kalbim inciniyor. Cunku ben buradayım, ailem uzakta. Hicbir şey yapamadığım icin kendimi cok caresiz hissettiğim icin kotu oluyorum. Hem Turk kadınları hem de Turk erkekleri ‘Kesinlikle bunu yapan insan evladı olamaz. Oyle cirkin bir soylenti olamaz ve biz Turk milleti olarak sizden cok cok ozur diliyoruz ’ diyorlar. Cunku savaşın şakası olamaz.” ifadelerini kullandı.