Zeytin uretiminde ilk sırada olan Aydın'da zeytin hasat sezonu devam ediyor. Aydın'da zeytin ve zeytinyağı gun gectikce değer kazanırken, bu sene zeytinyağının da kilosu 50 TL'den satışa sunuluyor. Zeytin ve zeytinyağı değere binerken, Korona virus salgını ile birlikte tarımın da onemi gozler onune serildi. Ureticiler de tarlalarındaki başta zeytin ağacları olmak uzere tum ağaclarla ve urunlerle ilgilenmeye başladı. Ciftcinin tarlayla ilgilenmesi de tarım aleti satıcılarının da yuzunu guldurdu. Tekeler Mahallesi'nde vatandaşlar gununun coğunluğunu tarlada gecirirken, kimi vatandaşlar capa, tara ve orak gibi tarım el aletlerini yenilemek, kimileri de bakımını yaptırmak icin mahalledeki demircinin yolunu tuttu.
Kırsal Tekeler Mahallesi'nde 25 yıldır demircilik işi ile uğraşan 43 yaşındaki Aytekin Candar, "Uzun yıllardır burada esnaflık yapıyorum. Malum sadece el aletleri yaparak gecimi sağlamak biraz zor. Bunun yanında catı yapımı ve motor tamiratı da yapıyorum. Zeytin ve zeytinyağı Allah'a cok şukur bu donem iyi para etti ve ureticinin yuzu guldu. İnşallah Aydınımızın simgesi haline gelen bu urunler her zaman ureticinin en değerli urunu olmaya devam eder. 
Pandemi donemi de tarımın onemini bir kez daha kanıtlamış oldu. Ciftciler tarlalarına daha da onem vermeye başladı. Buralarda tarla işi hic bitmez mutlaka her gun yapacak bir şey bulunur. Bu nedenle tarımda el aleti olarak kullanılan capa, tarak, ora ve balta gibi gibi urunler ciftcinin elinden duşmez. Bu durum bizleri de mutlu etti. Ciftcilerimiz ya el aletlerini yeniliyor yada celikleme icin el aletlerini iş yerime getiriyor. Ben de elimden geldiğince onlara yardımcı oluyorum. Kendi el emeğimiz olan capalar 100 TL'den alıcı bulurken, celiklemeyi ise 50 TL'den yapıyoruz" dedi. Bunun yanında akaryakıta gelen son zamanlarla birlikte ciftcilerin motosiklet ve ATV tarzı araclara yoneldiğini belirten Candar bu tur aracların da tamir ve bakım işlerinin de yoğunlaştığını sozlerine ekledi.

Pandemi donemi de tarımın onemini bir kez daha kanıtlamış oldu. Ciftciler tarlalarına daha da onem vermeye başladı. Buralarda tarla işi hic bitmez mutlaka her gun yapacak bir şey bulunur. Bu nedenle tarımda el aleti olarak kullanılan capa, tarak, ora ve balta gibi gibi urunler ciftcinin elinden duşmez. Bu durum bizleri de mutlu etti. Ciftcilerimiz ya el aletlerini yeniliyor yada celikleme icin el aletlerini iş yerime getiriyor. Ben de elimden geldiğince onlara yardımcı oluyorum. Kendi el emeğimiz olan capalar 100 TL'den alıcı bulurken, celiklemeyi ise 50 TL'den yapıyoruz" dedi. Bunun yanında akaryakıta gelen son zamanlarla birlikte ciftcilerin motosiklet ve ATV tarzı araclara yoneldiğini belirten Candar bu tur aracların da tamir ve bakım işlerinin de yoğunlaştığını sozlerine ekledi.