29 Aralık 2021 tarihinde Muhammed Erkam A. adlı kişi, gece gec saatlerde genc popcu Aleyna Tilki'nin evinin bulunduğu siteye, tellerden gecerek girmişti. Şarkıcının evinin kapısına kadar gelen Muhammed Erkam A., Tilki'nin şikayeti uzerine gozaltına alınmıştı. İstanbul Anadolu Başsavcılığı'ndaki ifadesinde Aleyna Tilki'nin evini internetten oğrendiğini, Pencak Silat adlı sporu yaptığını ve bu nedenle tellerden gecerek site bahcesine girdiğini anlattı. Tilki'nin oturduğu daireyi bulamayınca komşusuna sorduğunu ve zile bastığını ama kimsenin acmadığını anlatmıştı. Muhammed Erkam A., ifadesinde kacmadığını, guvenlikte Aleyna Tilki'yi beklediğini, burada polisin kendisini gozaltına aldığını soylemişti. Muhammed Erkan A., Aleyna Tilki'yi karakolda gorduğunu de belirtmişti. Aleyna Tilki savcılık ifadesinde şupheliden şikayetci ve davacı olduğunu bildirmişti. Şupheli Muhammed Erkam A., cıkarıldığı İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Yurt dışına cıkma yasağı, Aleyna Tilki'nin ikametgahına, iş yerine, bulunduğu yerlere 500 metreden fazla yaklaşmama' şeklinde adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Ancak Tilki, 29 Ocak 2022 tarihinde kendisine gelen tehdit icerikli bir gonderiyle birlikte, “Şimdi bu ceza almayacak mı? Alacak. Emniyet Muduru sağ olsun aradı. Tekrardan herkesten şikayetci olacağım. Gerekenin yapılmasını umuyorum. Ya beni tehdit eden, boyle ozgurce evime laps diye atlayan insanlara ceza verin ya da bana silah verin. Evde uyurken de korumayla uyuyamam. Benim de bir hayatım var” şeklinde tweet atmıştı. Aleyna Tilki'nin şikayeti uzerine 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme' sucundan gozaltına alınan Muhammed Erkam A. ile ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yurutulen soruşturma dosyası, uzlaştırma kapsamında olan 'Konut dokunulmazlığını ihlal' sucundan yurutulduğu icin, yasal zorunluluk gereği Uzlaştırma Burosu'na gonderildi. Uzlaştırmacının goruşmeleri sonucu, Aleyna Tilki ve şupheli Muhammed Erkam A. arasında bir uzlaşma sağlanırsa, kamu davası acılmayacak. Tilki uzlaşmak istemediğini bildirirse şupheli Muhammed Erkam A. 'Nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal' suclamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.