Adana'nın Kozan ilcesi Guneri Mahallesi'ndeki narenciye arazilerinin bulunduğu alana getiren Aytekin Kunt'un 400 kovandan oluşan arılarının yarısı 2 gun icinde telef oldu. Her kovanda binlerce arı olduğunu ve 200 kovanda arı kalmadığını soyleyen Kunt, kovanlar onunde telef olan arılarının denetimsiz zirai ilaclama yuzunden olduğunu iddia etti. Arıların en onemli doneminde bilincsiz ilaclama ve denetim olmadığı icin telef olduğunu soyleyen Aytekin Kunt, 1 yıllık emeğinin heba olduğunu, arı olumlerinin onune gecilemediğini soyledi. Arı olumlerine neden olanlara tepki gosteren Kunt, "30 yıldır arıcılık yapıyorum. 400 kovan arım var. Sadece ilac bayilerine calışıyorum. Kış emeğim boşa gitti. Bilincsiz zirai ilaclaması yuzunden arılarım telef oldu. Kimyasal maddenin getirdiği sonuc, hepsi oluyor. Dun başladı olumler. Şikayet ediyoruz boş. 10 yıldır aynı sorunu yaşıyoruz. Yıllık ortalama 250 teneke bal elde ediyorum ama şu an umut yok. Yavru da alamayacağım ve kovanlar boş kalacak. Zaten icinde cok az arı var. Dun oğlen saatlerinde geldim, arılarda titreme vardı. Kovan iclerini temizlemeye calışıyorlardı. 400 kovan arımdan 200 kovan net zararım var. İlce ziraat bunun ustunde dursun. İlaclamayı gece yapsınlar. Zehirlenen arı kovana giremez. Dışarıda can cekişip oluyorlar. Bu arılar olurse narenciye elde edemezler, insan omru de boyle gidecek." diye konuştu.