Ankara'nın Yenimahalle ilcesi Batıkent semtinde oturan zihinsel engelli Şirin Dilan E., gecen yıl 4 Ağustos'ta evinden cıktıktan sonra kayboldu. Polis tarafından telefon sinyalinden Etimesgut ilcesinde olduğu tespit edilen Şirin Dilan E., o bolgede parkta yururken bulundu. 16 saat sonra ulaşılan Şirin Dilan E.'nin ifadesi uzerine, engelli kızı zorla alıkoyduğu ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Muhammet Burak E. gozaltına alındı. Şupheli, mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı. Adli Tıp Kurumu raporunda, Şirin Dilan E.'nin cinsel istismara uğradığı tespiti yapılırken, Muhammet Burak E. hakkında 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hurriyetinden yoksun kılmak' suclarından 32 yıla kadar hapis istemiyle dava acıldı. Ankara 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanık Muhammet Burak E., hakim karşısına cıktı. Şirin Dilan E. duruşmaya adli gozlem odasında uzman eşliğinde katılırken, annesi Turkan E. ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Muhammet Burak E., "İki medeni insan gibi bir araya geldik. Ben Şirin'e cok kibar davrandım. Kotu bir niyetim yoktu. Şirin'in engelli olduğunu bilmiyordum. Zaten sosyal medyadan tanıştık ve arandığını da sosyal medyadan oğrendim." dedi. Adli gozlem odasında uzman gozetiminde ifade veren Şirin Dilan E. ise sanık Muhammet Burak E.'den şikayetci olduğunu belirterek, "Daha once tehdit alıyordum. Bana yardım edeceğini soyledi. Evde yalnız yaşadığını, isterse kendisiyle yaşayabileceğimi soyledi. Ben ona daha onceden sosyal medyadan durumumu ve engelli olduğumu soyledim. Bunun uzerine 'Sen engelli değilsin, insanların soylediklerini takma' dedi. Sonra tacizde bulundu ve videomu cekti. Ben gitmek isteyince izin vermedi. Beni kendisinin gotureceğini soyledi. Sabaha karşı da beni bıraktı." dedi. Cumhuriyet savcısı, sucun vasfı gereği sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise sanığın tutuksuz halinin devamı ile Şirin Dilan E.'nin beden ve ruh sağlığı bakımından kendini savunup savunamayacağının tespit edilmesi icin Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.