İstanbul Maltepe'de 5 Haziran 2020 tarihinde ilgisine karşılık vermeyen sağlık calışanı Ayşegul Akturk'u (36) 17 bıcak darbesiyle olduren Muharrem Eralp ’ın (29) yargılanmasına başlandı. Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Muharrem Eralp cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanık Bayram Eralp ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Mahkemenin talebi uzerine İstanbul İl Emniyet Mudurluğu tarafından yapılan incelemede, sanığın suc tarihinden 2 gun once ‘Arapca dua icerikleri, olum sozleri, olum mesajları, olum ile anlamlı sozler ve nasıl hafızamı kaybederim ’ şeklinde internet aramaları yaptığı ortaya cıktı. Sanığın havalı tabanca atışları ile ilgili maket bıcaklar, makas, falcata bıcağı ile ilgili araştırmalarının bulunduğu, multimedya iceriklerinde sanık ile maktulenin birlikte cekilmiş fotoğraflarının bulunduğu, sanığın telefonunda bulunan ve mahkemede dinlenen tanıkla arasında gecen yazışmaların bulunduğunun gorulduğu belirtildi. Duruşmada soz alan tutuklu sanık Muharrem Eralp pişman olduğunu one surerek, “Ben kendimi oldurmek istedim. Keşke ben olseydim. Herkesten cok ozur dilerim. Ailesinden cok ozur dilerim.” diye konuştu.
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mutalaasını acıkladı. Mutalaada, sanık Eralp ’in olay gunu Ayşegul Akturk ’u bıcaklayarak oldurduğu, internet uzerinden oldurme eylemi icin hazırlık yaptığına dair bircok delilin tespit edildiği aktarılarak, “tasarlayarak kasten oldurme” sucundan ağırlaştırılmış muebbetle cezalandırılması talep edildi. Eralp ’in elindeki bıcakla kardeşleri Murat ve Meryem Eralp ’i yaraladığı belirtilerek, “kardeşe karşı silahla kasten yaralama” sucundan da 6 yıla hapisle cezalandırılması istendi. Savcı, sanığın bu eylemlerinde kast ihtimali olduğunu kaydederek, cezada indirim yapılmamasını istedi. Sucta kullanılan bıcağı olay yerinden uzaklaştırdığı gerekcesiyle hakkında “suc delillerini gizlemek” sucundan dava acılan sanık Muharrem Eralp ’in babası Bayram Eralp ’in ise suc unsurları oluşmadığı icin beraati talep edildi.
Mutalaaya ilişkin soz verilen tutuklu sanık Muharreme Eralp, “Ben tamamen kendimi oldurmek istedim. Telefon kayıtlarından da anlaşılacağı uzere ben tamamen kendimi oldurmeye yonelik araştırmalar yaptım. Benim sevdiğim bir insan.” dedi. Babası Bayram Eralp ise, “Kotu niyetimiz yoktu. Ben olayların bu şekilde olmasını istemezdim.” diye konuştu. Ara kararını acıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatına esas hakkındaki mutalaaya ilişkin beyanını hazırlaması icin sure vererek, sanığın tutukluluk halinin devamına hukmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi icin ertelendi.