10 Şubat gunu Adana ’nın Yureğir ilcesi Camlıbel Mahallesi ’nde arkadaşlarıyla buluşan Abdulkadir Şengul (26), mahalledeki kıraathaneye gitti. Abdulkadir Şengul eve donmeyince ağabeyi Muslum Şengul (28) de yanına gitti. İki kardeş bir sure tartıştıktan sonra saat 22.30 sıralarında eve dondu. Burada tartışmanın devam etmesi uzerine Muslum Şengul, evdeki pompalı tufekle kardeşi Abdulkadir Şengul ’u boynundan vurdu. Ağır yaralanan Abdulkadir Şengul kanlar icerisinde yere yığılırken, Muslum Şengul ise pompalı tufeği saklayıp eve geri geldi. Bir sure sonra eve yeniden donen Muslum Şengul ile ailesi bağırıp ağlamaya başlayınca, komşuları polis ve sağlık ekibine haber verdi. Sağlık gorevlilerinin yaptığı kontrolde kan kaybeden Abdulkadir Şengul ’un hayatını kaybettiği belirlendi. Adana ’da ağabey kardeşini oldurdu, ‘motosikletliler vurdu ’ dedi
Şengul ’un cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yerinde polis ekiplerine ifade veren Muslum Şengul, kar maskeli iki kişinin motosikletle evlerine geldiğini ve kardeşini pompalı tufekle vurduktan sonra kactıklarını anlatarak ağladı. Adana Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğune bağlı Cinayet Buro Amirliği ekipleri, cesedin evin holunde bulunmasından şuphelenip Muslum Şengul ile ailesini gozaltına aldı. Guvenlik kamerası goruntulerini inceleyen polis, bolgede cinayetin işlendiği saatlerde Muslum Şengul ’un verdiği eşkale uygun şuphelilerin olmadığını belirledi. Capraz sorguya alınan aile bireyleri cinayeti Muslum Şengul ’un işlediğini itiraf etti. Katil zanlısı ağabey Muslum Şengul, ifadesinde, “Abdulkadir surekli eve gec geliyordu. Ben de dışarı cıkmaması konusunda uyardım. Eve dondukten sonra evdeki pompalı tufeği temizlemek icin cıkarttım. Tufekle uğraştığım sırada birden ateş aldı ve kardeşim kanlar icerisinde yere yığıldı. Kasıtlı bir şekilde vurmadım.” dedi. Polisin yaptığı calışma sonucu Muslum Şengul ’un, cinayeti işledikten sonra pompalı tufeği mahallede bulunan boş bir araziye attığı, daha sonra da eve donup kardeşini kendisinin vurmadığını soylemeleri konusunda ailesini yonlendirdiği belirlendi. Şengul ailesinin daha sonra feryat edip, durumu polise bildirdiği ve olay yerinde sinir krizleri gecirdikleri oğrenildi. Ayrıca katil zanlısı ağabeyin de olay yerinde gozyaşı doktuğu anlar kameraya yansıdı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muslum Şengul, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Otopsisinin ardından cenazesi morgdan alınan Abdulkadir Şengul ise yakınları tarafından defnedildi.